loader
Güvenlik ve Strateji Uzmanı Alabarda: Doğu Akdeniz kaynaklı bir stratejik kasırga geliyor

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Alabarda: Doğu Akdeniz kaynaklı bir stratejik kasırga geliyor

Türkiye ve ABD ilişkilerinde S-400 hava savunma sistemi alımı ve F-35'lerin teslimatı konularıyla yoğun bir dönem yaşanırken ABD Kongresi'ne sunulan bir tasarıyla bunlara bir yenisi daha eklendi. ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun Kongreye sunduğu tasarı ile Doğu Akdeniz'de ABD'nin Yunanistan-İsrail-GKRY üçlüsüne desteği gündeme geldi. 

24 TV ekranlarında yayımlanan Moderatör Gece'ye canlı bağlantıyla katılarak Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk'ün sorularını yanıtlayan Güvenlik ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda ABD'nin Doğu Akdeniz stratejisini değerlendirdi.

DOĞU AKDENİZ VE SURİYE'DE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Yusuf Alabarda, Türkiye'nin çok yönlü olarak hedef alındığını vurgulayarak "Bizi bir şekilde oyalamaya çalışmakla meşgul olanların ana hedeflerinin Doğu Akdeniz'le birlikte başlayacak bir sıkıntıyı eş zamanlı olarak Suriye'de Fırat'ın doğusunda da başlatmayı düşündüklerini tahmin ediyorum. Türkiye'yi iki cephede birden sıkıntıya düçar edecek bir siyaset peşindeler. Bu noktada dikkatimizi seyreltmeden Fırat'ın doğusunda faaliyetlerimize devam ederken Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi de hiçbir şekilde taviz vermeden sürdürmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

ABD'NİN ASKERİ AKLI NEYİN PEŞİNDE?

İsrail, Yunanistan ve GKRY ile Mısır ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yapılan tatbikatlara dikkat çeken Zentürk'ün, bu durumu nasıl değerlendirdiği sorusunu Alabarda "Tam bu noktada S-400 krizi patlak veriyor. Çünkü Türkiye eğer S-400'leri bu noktaya yerleştirirse hem Suriye'deki hem de Doğu Akdeniz'deki kendisinin aleyhine olabilecek hava üstünlüğünü akamete uğratacak. ABD'deki askeri akıl, bunu gördüğü için Türkiye'nin savunmasının adeta kalecisiz bir futbol takımı gibi sahada olmasını istiyor." şeklinde yanıtladı.

Türkiye'nin hava savunması sorununu çözdükten sonra bölgeye milli silah sistemlerini yerleştirerek üstünlüğü ele geçireceğini ifade eden Alabarda "O zaman Türkiye'nin bileğinin bükülmesinin mümkün olmadığının bunlar da farkındalar" dedi.

 

KAYNAK:STAR.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.star.com.tr/guncel/guvenlik-ve-strateji-uzmani-alabarda-dogu-akdeniz-kaynakli-bir-stratejik-kasirga-geliyor-haber-1447275/


Etiketler: AKDENİZ KASIRGA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tüyap Samsun Ev'leniyoruz Fuarı

Tüyap Samsun Ev'leniyoruz Fuarı


5 yıl önce Best Haber

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun EV’leniyoruz 2020 4.E...

Büyükşehir çölyak hastalarının umudu oldu

Hayata geçirdiği projelerle toplumun her kesimine el uzatan Antalya Büyükşehir Belediye
Başkanı Muhittin Böcek, çölyak hastalarına da duyarsız kalmadı. Ömür boyu glutensiz
gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Büyükşehir
Bele...

107 bin liralık dövizi sahibine teslim etti

Antalya’da toplu ulaşım esnafı İbrahim Bardak, otobüste unutulan ve içinde yaklaşık 107 bin
liralık döviz bulunan çantayı sahibine teslim etti.
Antalya’da, emekli Avukat Yunus Gülbaş, toplu ulaşım esnafı İbrahim Bardak’ın kullandığı
VF01 Varsak - Fakülte hattında i&...