loader
Muratpaşa’da turunç fidanlığı

Muratpaşa’da turunç fidanlığı

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde 12 dönüm alan üzerine kurulu fidanlığında yaklaşık 5 yılda 25 bin 88 turunç fidanı üretti. Üretilen fidanların 10 bin 421’iMuratpaşa’nın yenilenen cadde ve sokaklarına, parklarına dikildi, Muratpaşa sakinlerine ücretsiz dağıtıldı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın turunç ağaçlarından yayılan ve Antalya sokaklarını saran kentin eski kokusunun geri kazandırmak için yaklaşık 5 yıl önce başladığı çalışmalar bugün kent merkezinde 10 binin üzerinde ağaçtan oluşan bir turunç fidanlığı ortaya çıkardı.
Ermenek Mahallesi’nde 12 dönüm alan üzerine kurulu fidanlıkta başlayan turunç fidanı üretim çalışmaları 2014’te başladı. En iyi turunç tohumuna ulaşmak için yapılan bölgede yapılan arama çalışmalarıyla en sağlıklı turunç meyvelerinden tohumlar elde edildi. Bu tohumlardan 2015’te ilk fidanlar üretildi. Çalışmanın ilk yılında üretilen 9 bin 688 fidanın 941’i caddelere, sokaklara ve parkalar dikilirken 2018 sonu itibariyle Muratpaşa Belediyesi’nin ürettiği fidan sayısı 25 bin 88’e ulaştı. Üretilen fidanların 10 bin 421’i Muratpaşa’nın yenilenen cadde ve sokaklarına, parklarına dikildi, Muratpaşa sakinlerine ücretsiz dağıtıldı. 


Etiketler: Muratpaşa Belediyesi Turunç fidanı üretimi Muratpaşa Belediyesi turunç fidanı dağıtımı Muratpaşa Belediyesi yenilenen caddelere turunç fidanı dikimi Muratpaşa turunç fidanı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olarak Konyaaltı Sahili’ndeki EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmetini hayata geçirdi. Uzaktan kumanda edilebilen robot cankurtaran boğulma vakalarına kötü hava koşullarında dahi çok hızlı müdahale edebiliyor.  Haberin Devamı

Başkan Böcek Gökbel Yağlı Güreşlerine katıldı

Gökbel’in başpehlivanı da Ali Gürbüz oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 15. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan

Güreşleri’ne katıldı. Çayıra çıkan pehlivanların kuralarını çeken Başkan Böcek, güreşleri de

izl...

Belediye personeline iş güvenliği eğitimi  

Belediye personeline iş güvenliği eğitimi  

Kepez Belediyesi tarafından, çalışan personele 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği ile 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” semineri verildi.

Temel İş Sağlığı ve G&uum...