loader
Merkez Bankasının faiz hamlesi sonrası işte dolarda son durum!

Merkez Bankasının faiz hamlesi sonrası işte dolarda son durum!

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 24'te sabit bırakmasının ardından dolar/TL vererek 5.7830'a kadar gerilese de kalıcı olmadı ve tekrar 5.80 seviyesinin üzerine çıktı. Bu sabah dolar /TL güne 5.81 seviyesinde başladı.

Dolar/TL saat 07:06 itibariyle 5.8118/5.8156’dan işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Öte yandan TL'de son dönemde ana baskı unsuru olan ABD ile ilişkiler konusundaki gelişmeler de yakından takip ediliyor.

ABD ile S-400 krizi

ABD'li yetkililer Arizona'daki ABD hava üssünde Türk pilotlarının F-35 savaş uçakları eğitiminin beklenenden daha hızlı durma noktasına geldiğini belirtirken, Pentagon pilotların artık bu üste uçmadığını açıkladı.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı görevini vekaleten yürüten Patrick Shanahan geçen hafta Cuma günü Türkiye'ye ilettiği mektuba ek olarak gönderilen "Türkiye'nin F-35 programına katılımının kademeli olarak sonlandırılması" başlıklı nota göre 31 Temmuz'da ABD'de F-35 eğitimi alan Türk personelin ABD'den ayrılması öngörülüyor.

ABD Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın alma planları nedeniyle F-35 programına katılımını kademeli olarak sonlandırmaya çalışıyor. Türkiye ise ABD'nin uyarılarına rağmen S-400 alma kararından vazgeçmemiş görünüyor.

Olumlu bir hava söz konusu

Bu gelişmelere karşılık iç piyasada hali hazırda olumlu bir hava söz konusu. Dolar/TL 5.80 seviyesinin altında hareket etmeye devam ederken, bir bankacı, "Piyasa reaksiyonu Fed'in faiz indirim sürecinin etkisinin şu anda F-35 konusunun önüne geçtiğine işaret ediyor. Ancak bir yaptırım gelmesi halinde tabii ki olumsuz fiyatlama göreceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: INTERNETHABER.COM

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.internethaber.com/merkez-bankasinin-faiz-hamlesi-sonrasi-iste-dolarda-son-durum-2028215h.htm


Etiketler: DOLAR KURU DÖVİZ TL TCMB TÜRK LİRASI

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Metrobüs turnikesinin önünde bekliyorlar! Aylık kazançları 5 bin lira

Günde 13 milyon insanın yolculuk ettiği İstanbul'da toplu taşıma durakları girişimcilerin kazanç kapısı olmaya devam ediyor. Su satıp evine ekmek götürenini mi ararsınız, sazına sözüne güvenip sanatını sergileyerek, gelir elde edenini mi? Şimdilerde bu girişimcilerin arasına geçimini Akbil&...

İGİAD’IN 2020 YILI İNSANİ GEÇİM ÜCRETİ 3,192 TL

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için asgari insani geçim ücreti (İGÜ), 2020 yılı için 3.192 TL olarak belirle...

Plastik üretimi 2019’da miktarda yüzde 3,4 arttı

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) verilerine göre 2019 yılında plastik mamul üretimi bir önceki yıla kıyasla miktarda yüzde 3,4 artışla 9,46 milyon tona yükselirken değerde ise yüzde 2,5 düşüş ile 33,4 milyar dolar olarak gerçekle�...