loader
​Ruslar, Türk ayakkabılarıyla düşman çatlatacak

​Ruslar, Türk ayakkabılarıyla düşman çatlatacak

Ruslar, Türk ayakkabılarıyla düşman çatlatacak. Ocak ayında yüzde 60’lık ihracat artış hızı yakalayan Egeli ayakkabı ihracatçıları Rusya atağında.

Moskova’da Skolniki Fuar Alanında 25 - 28 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Euroshoes Moscow fuarı, Türk ayakkabı ve çanta ihracatçılarının şovuna sahne olacak.

Türkiye’nin ayakkabı ihracatının, iç piyasada yaşanan daralmanın da etkisiyle büyük gelişim gösterdiğini ve 1 milyar dolar bandına geldiğini dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, Türkiye’nin ayakkabı ihraç ettiği ülkeler içinde Rusya’nın 105,6 milyon dolarlık tutarla zirvede yer aldığını, Türkiye’nin Rusya’ya deri ürünleri ihracatının toplamda ise; 180 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yılda iki kez düzenlenen Euro Shoes Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendiği bilgisini veren Zandar, “Ege Bölgesi’nden yapılan ayakkabı ihracatı Ocak ayında yüzde 60’lık artışla 5,6 milyon dolardan 9 milyon dolara çıktı. Bu artışta İtalya’da Milli Katılım Organizasyonunu yaptığımız Garda Fuarı ve Rusya’daki Euro Shoes Fuarı çok etkili oldu, düzenlediğimiz fuarların ve ticaret heyeti organizasyonlarının pozitif katkısıyla 2020 yılında ayakkabı ihracatında 1 milyar dolar barajını aşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Her türden ayakkabının sergilendiği, her yıl ortalama 6.000 alıcının ziyaret ettiği ve 200 civarında firmanın stand açarak katıldığı Euro Shoes Moskova fuarı, Rusya Federasyonun da düzenlenen en önemli ayakkabı fuarlarından birisi kabul ediliyor.


Etiketler: RUSYA SKOLNİKİFUAR EUROSHOESMOSCOW EGEDERİ ERKANZANDAR EKONOMİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

 “TARZEC 320 WG”

“TARZEC 320 WG”


7 yıl önce Best Haber

Tarım endüstrisinin global lideri Corteva Agriscience, buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolünde etkili bir çözüm olan TarzecTM 320 WG’nin Türkiye lansmanı için yola çıkmaya hazırlanıyor.

ADANA, Ocak 2, 2019 — Yeni yıla ...

İstanbul'da 20 milyarlık altın var

İstanbul'da 20 milyarlık altın var


7 yıl önce Best Haber

BDDK verilerine göre, Türkiye'deki altın mevduatları bu yılın ilk 9 ayında, 2018'in aynı dönemine göre yüzde 67.3 artarak yaklaşık 64,5 milyar liraya ulaştı. Altın mevduatının neredeyse 3'te 1'i İstanbul'da...

Küresel büyüme endişeleri, Njeopolitik riskler, Brexit, merkez...

Sompo Sigorta ilk 100 Vergi Rekortmeni Arasında

Sektörün kâr ederek büyüyen en hızlı şirketi unvanına sahip Sompo Sigorta, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2018 yılında en fazla kurumlar vergisi tahakkuk ettirilen ilk 100 şirket arasında yer aldı.

Sompo Sigorta ilk 100 Vergi Rekortmeni ...