loader
Japon teknoloji devi adını değiştirdi

Japon teknoloji devi adını değiştirdi

Bir zamanların önde gelen teknoloji markalarından biri olan Toshiba, bilgisayar pazarından adını siliyor. 
Artık Toshiba ismi yerine Dynabook isimli bilgisayarlar karşımızda olacak.

Son yollarda ciddi derecede mali sıkıntılar yaşayan ve bazı faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan Toshiba, son olarak bilgisayar biriminin yüzde 80'ini Sharp'a, yani dolayısıyla Foxconn'a satmıştı.

Bu satış sonrası Toshiba ismi de ortadan kaldırılıyor. Sharp ile yapılan anlaşma neticesinde bilgisayarlarda kullanıcılacak ismin Dynabook olmasına karar verildi.

Sharp, Dynabook markası altında sadece bilgisayar üretmekle kalmayıp, aynı zamanda Nesnelerin İnterneti ve akıllı gözlük ürünlerini de yine bu yeni marka altında toplamayı planlıyor. 

Dynabook adı altında ilk ürün de ortaya çıktı. Dynabook G serisi olarak adlandırılan bu yeni dizüstü bilgisayarlar, ultra ince tasarımla geliyor.

Şirket, sonrasında 10 model dizüstü bilgisayar, 3 adet mini PC ve artırılmış gerçeklik gözlüğüyle Dynabook üzerinden satışını sürdürmeyi planlıyor. 

KAYNAK: NTV
Bu haberi kaynağıdan okumak için linke tıklayınız: https://www.ntv.com.tr/teknoloji/japon-teknoloji-devi-adini-degistirdi,IwECqrbbJkaANeo447Octg


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Microsoft'un Yeni Konsolu 8K Desteğiyle 4 Kat Daha Güçlü Bir Şekilde Gelecek

Microsoft’un 2020 yılında çıkartmayı planladığı son teknoloji oyun konsolundan yeni bilgiler ulaştı. Microsoft’un açıklamalarına göre konsol, mevut Xbox konsollarından 4 kat daha güçlü olacak.

Microsoft, E3 etkinliğinde yeni Xbox oyun konsolu Project Scarlett hakkında yeni detayları ...

Dünyanın İlk Şarj Edilebilir Demir İyon Bataryası Geliştirildi

Hindistanlı bilim insanları dünyanın ilk şarj edilebilir demir iyon bataryasını üretmeyi başardılar. Demir iyon bataryaların hala bazı sorunları bulunsa da araştırmacılar, bu sorunların üstesinden gelmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Hint Teknoloji Enstitüsü bünyes...

BAŞKAN ŞAHİN, MİLLET BAHÇEMİZİN YAPIMINA OCAK AYINDA BAŞLIYORUZ

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’ya yapılacak Millet Bahçesinin yapımının bir

aksilik olmazsa Ocak ayının ortalarında başlayacağının müjdesini verdi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği başkent temasları kapsamında Ankara’dan

müjdelerle dönen Başkan Şa...