loader
Merkez Bankası'nda deprem! Genel müdürlerin tümü görevden alındı

Merkez Bankası'nda deprem! Genel müdürlerin tümü görevden alındı

Eski Başkan Murat Çetinkaya döneminde göreve getirilen Merkez Bankası genel müdürlerinin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı.

Eski Başkan Murat Çetinkaya’nın ardından, Merkez Bankası (MB) yönetim birimlerinde adeta deprem yaratan görevden almalar yaşandı. Bankanın para politikalarına yön veren ve beyin takımı olarak görev yapan genel müdürlerin tamamı Banka Meclisi tarafından görevden alınırken, birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de uzman statüsünde görevlendirildi.

Görevden alınan genel müdürler 

Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Dr. Pınar Özlü, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter, Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Gül Sayın, Kurumsal Dönüşüm Koordinatörü Zafer Orhan, Kurumsal Risk Yönetimi Genel Müdürü Mustafa Begün, Operasyon Genel Müdürü Dr. Ali Çufadar, Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar, Strateji ve Kurumsal Yönetim Genel Müdürü Mehmet Sercan Arslan ve Çetinkaya’dan önce göreve getirilen Baş Ekonomist Doç. Dr. Ali Hakan Kara.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/merkez-bankasinda-deprem-genel-mudurlerin-tumu-gorevden-alindi-2042670h.htm

 


Etiketler: TCMB MERKEZ BANKASI MURAT UYSAL

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Resmi Gazete'de yayınlandı! Kredi kartlarının asgari ödemeleriyle ilgili büyük değişiklik

Asgari tutar ödemesi, kart limitine bakılmaksızın tüm kartlarda asgari yüzde 30 olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı
 CHP'nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor

Her hafta çarşamba günü Ankara’da yapılan Ekonomi Masası toplantısı gelecek hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek

Gündem

CHP'nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor

Her hafta çarşamba gün...

2023 Hedefi Enerjide En Az Yüzde 15 Tasarruf

Ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanıyor. Elektriğin daha verimli ve tasarruflu kullanılması, enerji verimliliği sayesinde oluyor. Amerikan Enerji Verimliliği Ekonomi Konseyi tarafından 2018 yılında yapılan bir çalışmaya göre, Türkiye, enerji verimliliği konusunda 25 ülke arasınd...