loader
BM Cemal Kaşıkçı cinayetinin raporunu açıkladı cinayetin arakasında kim var

BM Cemal Kaşıkçı cinayetinin raporunu açıkladı cinayetin arakasında kim var

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı rapor açıklandı. Raporda cinayetin arkasında Prens Selman'ın olduğu açıklandı.

Raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkları suistimal etmesinden dolayı Türk Hükümeti'nden özür dilemeli" denildi.

Raporda ayrıca, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğu kaydedildi. Raporda, "Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptırımlar Veliaht Prens ve onun yurt dışındaki kişisel mal varlıklarını da kapsamalıdır" ifadelerine yer verildi. Riyad'ın sorumluluğunu kabul ederek Kaşıkçı'nın ailesine tazminat ödemesi gerektiği de belirtildi.

Türk Hükümetinden özür dilenmeli

Raporda şu ifadelere yer verildi; "Kaşıkçı'nın öldürülmesi Suudi Arabistan devletinin sorumlu olduğu yargısız bir infazdır. Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkları suistimal etmesinden dolayı Türk Hükümeti'nden özür dilemeli. ABD, Kaşıkçı cinayetinin araştırılması için FBI soruşturması başlatmalı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar var."

BM Özel Raportörü Callamard ayrıca, "BM Genel Sekreteri (Antonio Guterres), Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin cezai soruşturma başlatmalı" dedi.

Kaşıkçı'nın cesedi halen bulunamadı

Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti.

KAYNAK: İNTERNETHABER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.internethaber.com/bm-cemal-kasikci-cinayetinin-raporunu-acikladi-cinayetin-arakasinda-kim-var-2029793h.htm


Etiketler: CEMAL KAŞIKÇI BM SUUDİ ARABİSTAN SELMAN TÜRKİYE İSTANBUL

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Sibirya’da 40 Bin Yıl Öncesinden Kalma Dev Kurt Başı Bulundu

Son Buz Devri’nden bu yana Sibirya’da bozulmadan kalan kesilmiş bir kurt başı gün yüzüne çıktı.

Son Buz Devri’nde geniş bir canlı çeşitliliğine sahip olan Sibirya, soğuk iklimi ve kolay erimeyen buzlarıyla önemli keşiflere ev sahipliği yapıyor. Bu keşiflerin en sonuncusu ise 40 b...

İranlı generalden korkutan sözler! “ABD ile savaşın eşiğindeyiz”

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami,  ve müttefikleri ile topyekün bir savaşın eşiğinde olduklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, ABD ve müttef...

KUZEY KIBRIS İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs limanlarına deniz ticaretini engelleyerek ülkeyi sürüklemeye çalıştığı ekonomik ve toplumsal izolasyona karşı, siyasi partiler, sivil toplum ve meslek örgütleri güç birliğine gidiyor. Rum Yönetimi’nin ticaret ve seyahat &o...