loader
İftarla sahur arasında kefir tüketin

İftarla sahur arasında kefir tüketin

Oruç tutan kişilerin, bol sıvı tüketmesi gerekir. Sıvı ihtiyacını su, , meyve suyu ya da bitki çaylarıyla giderebilirsiniz. Ayrıca iftarla sahur arasında kefir içerek, protein ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

Ramazan ayında beslenme büyük önem taşır. İftar ve sahurda doğru bir beslenme uygulanmalıdır. Bunun için de yemeğin yanı sıra bol sıvı tüketimi gereklidir. Bu süreçte yeteri kadar sıvı tüketmeyen bireylerde kabızlık, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler ortaya çıkarken, daha ciddi sağlık sorunları da oluşabilir. Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi'nden Diyetisyen Canel Öner, Ramazan ayında tüketilmesi gereken sağlıklı içecekler ile ilgili bilgiler verdi...
 Yetişkin bir kişinin günlük sıvı ihtiyacı ortalama 2-2.5 litre kadardır. Orucu 1-2 su bardağı su ile açıp sonrasında yatma saatine kadar kalan sıvı ihtiyacı tamamlanmalıdır.
 İftardan 1-1.5 saat sonra yapacağınız ara öğünde içilen kefir, ayran veya süt, hem sıvı ihtiyacını karşılamaya, hem de protein miktarını yükseltmeye ve kas kaybını önlemeye yardımcı olur.
 Maden suyu da Ramazan'da iyi bir alternatif içecek olabilir. Maden suyu, terle birlikte vücudun kaybettiği mineralleri yerine koyar.
 Sıvıyla birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almanın en leziz yollardan biri de taze sıkılmış meyve suyudur.
 Sahurda uyku düzensizliği yaşamamak, iftarda da serinleyebilmek için melisa çayı tercih edilebilir. Günde 1-2 kupa yeterli düzeydedir.
 İftarda ve sahurda, hem bedenin sıvı ihtiyacını karşılayacak, hem de vitamin desteği sağlayacak harika bir içecek olan limonata tercih edilebilir. Ancak limonataya ekstra şeker eklenmemelidir.
 Çay ve kahve gibi kafein içeren içecekler, vücutta bulunan su miktarını düşürdüğü için oruç tutanların daha çok zorlanmasına neden olmaktadır. Eğer tüketilecekse, iftardan bir-iki saat sonrasında içilmelidir .

SUYUNUZU TATLANDIRIN
Ramazan ayında tadından dolayı su içmeyi tercih etmeyenler, içtikleri suyu tatlandırabilir. 1-1.5 litre suya üç dilim kabuklu limon, üç-dört yaprak taze nane, bir adet küçük salatalık, bir tutam maydanoz veya yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı kadar zencefil, yarım yeşil elma gibi malzemeleri ekleyerek iki-üç saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Bu su, metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olacaktır.

KAYNAK:SABAH.COM 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/saglik/2019/05/13/iftarla-sahur-arasinda-kefir-tuketin

 


Etiketler: SABAH RAMAZAN ORUÇ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

TÜP BEBEK TEDAVİSİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN 10 SORU

Tüp bebek tedavi yöntemleri doktor ile hastanın ortaklaşa yürüttüğü oldukça hassas bir süreci kapsar. Bu nedenle başarının en önemli faktörü, tedavi sürecinde bilmeniz gereken 10 detayı içermektedir. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek tedavisi ile ilgili me...

Kokuda da antioksidan bulundu

Kokuda da antioksidan bulundu


6 yıl önce Best Haber

Antioksidan kokular

Antik çağlardan beri aromaterapide yaygın olarak kullanılan, aktif moleküller içeren doğal yapraklar, çiçekler, kökler, kabuk ve reçinelerin bir bilimsel yararı daha ortaya çıktı. Seoul National University’de yapılan araştırmada; kadife &cced...

Uzmanlar Uyarıyor:Korona virüs günlerinde Lens takmayın!

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Turgut Çoban, koronavirüse karşı alınan önlemler arasında el ve yüz temizliği kadar gözlerin de dikkatli şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu dönemde lens kullanmayın" dedi.


GÖZ Hastalıkları Uzmanı Doç...