loader
HESTOUREX 2019 SPOR TEMASIYLA KAPILARINI AÇTI

HESTOUREX 2019 SPOR TEMASIYLA KAPILARINI AÇTI

Vali Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hestourex 2019 Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Vali Karaloğlu Antalya turizmini on iki aya yaymak için spor turizminin çok önemli olduğunu vurguladı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu sene üçüncüsü düzenlenen HESTOUREX 2019 Fuarı Spor Turizmi temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Vali Münir Karaloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği fuara milletvekilleri, il protokolü, yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda turizm ve spor temsilcisi katıldı. ANFAŞ Expo Center'da düzenlenen fuarda açılan stantlarda Türkiye’nin sportif altyapısı ve başarısı ziyaretçilere sunuldu.

HEDEF 12 AY NİTELİKLİ TURİZM

Fuarda açılış konuşması yapan Vali Münir Karaloğlu Antalya’nın dünyanın en çok bilinen turizm destinasyonlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekti.

Antalya’yı Türkiye’nin misafir odası olarak tanımlayan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın resort turizminde; deniz, kum, güneş üçlemesinde çok başarılı bir destinasyon olduğunu ancak turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymak istediklerini ifade etti.

Hestourex’i çok önemsediğini ifade eden Vali Karaloğlu “Arkadaşlar 3 yıl önce turizmde bu kadar öne çıkmış bir merkezin turizm fuarcılığının da dünya çapında olması düşüncesiyle bize geldiklerinde heyecanla destek olmuştuk. Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanımız bu etkinliği kendi himayelerine aldılar. Bu sene spor temasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Spor Federasyonlarımızın büyük desteğini alarak 3.sünü düzenliyoruz. Fuarımızın düzenlenmesinde destek olan Sayın Bakanımıza değerli ekibine ve kıymetli federasyon temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ANTALYA ÖNEMLİ BİR ULUSLARARASI SPOR DESTİNASYONU

Antalya’nın spor turizminde fena bir noktada olmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu “Hem turizm tesislerimizin içerisinde hem de bağımsız olarak çok önemli spor tesislerimiz var ve Antalya uluslararası çok önemli spor organizasyonlarını başarıyla yürüten bir kent. Runatolia maratonumuz var. Bu sene bu maratonda yediden yetmişe on bin kişi koştu Antalya Türkiye’nin en önemli golf sahalarının olduğu, golf sporunun önemli olduğu bir şehir. Türkiye’nin en güçlü golf markası olan Turkısh Airlines Open golf turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. Çok başarılı bir marka. Yine Turkish Airlines sponsorluğunda Antalya Açık Tenis Turnuvasının bu sene 3.sünü yapacağız. Kemer ilçemizde Sea To Sky motor yarışlarımız var. Her sene dünyanın dört bir tarafında motorcuların katıldığı, sahilden başlayarak Tahtalı Dağı’na tırmandığı önemli bir yarışımız. Yine extrem sporlarında Ironman 70.3 triathlon yarışları bu sene Alanya’da gerçekleştirilen Ocean Man açık deniz yüzme yarışları ve bunlara benzer çok sayıda uluslararası organizasyonumuz var” diyerek konuşmasını sürdürdü.

SPOR TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ

Spor Federasyonları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesiyle de düzenlenen bir çok ulusal ve uluslarası organizasyona Antalya’da ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu “Sadece bu hafta sonu Antalya’daki spor organizasyonlarına 3500 sporcu katılacak. Bu bile Antalya’daki spor aktiviteleri ve spor turizminin büyüklüğünü gösteriyor. Bizim amacımız hem sağlık, hem spor, hem de alternatif sporları geliştirerek Antalya’daki turizm sezonunu uzatmak, sezonu 12 aya yaymak. Bütün hedefimiz bu” dedi.

Antalya’da turizm sezonunun mayıs ayında başlayıp ekim sonunda bittiğini aktaran Vali Karaloğlu Turizmi 12 aya yayabildikleri takdirde geçen yıl 14 milyon olan yabancı turist sayısını 2023 hedefi olan 25 Milyona çok rahat bir şekilde çıkarabileceklerini belirtti. 

Hestourex’in turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek için önemli olduğuna değinen Vali Karaloğlu fuarın hazırlanmasında meği geçenlere tşekkür ederek turizm temsilcilerinin bu ve benzeri etkinlikleri daha çok sahiplenmelerini arzu ettiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Münir Karaloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açılış kurdelesini kesip Fuara katılan firmalar, federasyonla ve kurumların stantlarını gezdi. 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Fuarda bir çok spor ve turizm paneli binlerce ikili görüşme gerçekleşecek. Fuarın 20 Milyar Liradan ekonomik işbirliğine vesile olması bekleniyor. 


Etiketler: HESTOUREX 2019 ANTALYA MÜNİR KARALOĞLU ANFAŞ EXPO CENTER MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’in çocukları sporla büyüyor

Sporcu Fabrikası Kepez, çocuk ve gençlere sağlıklı yaşamın kapılarını aralamaya devam ediyor. Kepez Belediyesi Spor Kulübü, her spor dalında olduğu gibi cimnastik branşında da Türk sporuna genç yetenekler yetiştiriyor.

Çocuk ve gençlerin sporla büyüyebilmesi için bi...

Atamalar ikiye böldü

Atamalar ikiye böldü


5 yıl önce Best Haber

 Büyükşehir şirketlerindeki atamalar ’yi ikiye böldü. Muratpaşa İlçe Başkanı atamaları etik bulmazken Kepez İlçe Başkanı ise ...

KREŞLERDE YENİ PROGRAM

KREŞLERDE YENİ PROGRAM


5 yıl önce Best Haber

Kreşlerde 3 yeni program

Muratpaşa Belediyesi, 5 farklı mahallede bulunan kreşlerinde başlayacak oyun terapisi, mahremiyet

eğitimi ve sağlıklı beslenme programlarının tanıtımını 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde

gerçekleştirdi. Belediye kültür salonunda gerç...