loader
 Sinekle etkin mücadele sürüyor

Sinekle etkin mücadele sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri Alanya, Demre ve Kemer’de sokak sokak gezerek larva oluşumuna neden olabilecek unsurları ortadan kaldırıyor ve ilaçlama çalışması yapıyor.            

 

Antalyalıların sıkıntısız bir yaz geçirmeleri için sinekle mücadele konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirenAntalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 19 ilçede sinekle mücadeleye devam ediyor. Çevre Sağlığı ekipleri başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı biyolojik, kimyasal ve fiziksel mücadele yapıyor.

ÜREME ALANLARINA ANINDA MÜDAHALE

Alanya’da karasineklerin en çok ürediği, et ve gıda imalathane çevreleri, konteynerler, çöplük ve benzeri alanlar düzenli olarak ilaçlanıyor. Şehir merkezi başta olmak üzere Mahmutlar, Oba, Cikcilli, Konaklı, Avsallar ve diğer mahallelerde oluşturulan ekipler, düzenli olarak Mist Blower aracının yanı sıra pulverizatörle şehrin tüm cadde ve sokaklarında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çevre Sağlığı yetkilileri, özellikle gıda ve et imalatı yapan işletmelerin tesislerinin içi ve çevresinde temizlik kurallarını daha fazla özen göstermesi, kara sineklerin üreyebileceği atıkları ortalıkta bırakmaması daha etkin mücadelede büyük kolaylık sağlayacağını bildirdi.

DEMRE’DE LARVA OLUŞUMUNA KARŞI ÖNLEM

Çevre Sağlığı ekipleri Demre’de de tüm kuyuların, bataklıkların ve havuzların ilaçlamasını yapıyor. Ekipler ayrıca larva oluşumuna neden olacak eski lastikleri toplarken, her türlü kova ve kapta bulunan suları boşaltarak önlem alıyor. Durgun sularda da ilaçlama yapan ekipler, vatandaşların sinekten kaynaklı şikayetlerini en aza indirmek ve halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çaba gösteriyor.

KEMERİLAÇLANIYOR

Ekipler, Kemer’de vektörlere karşı (karasinek, sivrisinek, hamam böceği) kimyasal ve fiziksel mücadelesine ara vermeden devam ediyor. Rögarlar, durgun sular, çöp ve kapalı alanlar sürekli ilaçlanıyor.

 


Etiketler: Akdeniz Sinek Alanya

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Korona virüs mantar üretimine engel olmadı

Antalya'da kültür mantarı üretiminin merkezi ve Türkiye genelinde üretimin yüzde 65'inin hakimi olan Korkuteli ilçesinde üretim ara vermedi. Nemli ortamlarda yetiştirilen ve üreticinin kilogramı 5,5 TL'den sattığı ürünler marketlerde 10 TL'ye kadar alıcı buluyor.

&n...

Obeziteyle mücadele okulu açıldı

Obeziteyle mücadele okulu açıldı


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Tabip Odası, obeziteye savaş açtı. Genetik, fizyolojik, psikolojik ve

çevresel faktörlerden beslenen, tansiyon, şeker ve hatta kısırlığa kadar hastalığa neden olan

obeziteye karşı, iki kurumun işbirliğiyle mahallerde eğitim seminerleri başladı.

Muratpaşa Be...

Tütüncü Kepez’in gönlünde

Tütüncü Kepez’in gönlünde


7 yıl önce Best Haber

Geçtiğimiz yıl 1500’e yakın hemşehrisinin evine konuk olan Başkan Hakan Tütüncü, daha çok ilçe sakiniyle gönül köprüleri kurmak amacıyla ev ziyaretlerini 2020’de de ara vermeden sürdürüyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesi...