loader
Güler Sabancı'dan Kadınlar Günü Mesajı

Güler Sabancı'dan Kadınlar Günü Mesajı

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı. Toplumsal ve ekonomik gelişme için kadınların desteklenmesinin önemini vurgulayan Güler Sabancı, “Kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı kendi sosyo-ekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacaktır. Türkiye’de yüzde 34'lük iş gücüne katılım oranı, kadınların hak ettikleri seviyede değil. Kadınların iş gücüne katılımının önündeki engelleri kaldırmalıyız. Kadınlar iş dünyasında kalıplaşmış iş tanımlarının dışında da yer almalı. Günümüzde kadın çalışanların hala belirli iş kollarıyla sınırlandırıldığını görüyoruz. Oysa her çocuk eşit doğuyor ve özünde kendi ilgi alanı ve yeteneği doğrultusunda cinsiyetinden bağımsız olarak her işi yapabilme potansiyeline sahip olarak dünyaya geliyor. Kız çocuklarını eğitimde ve iş hayatında belirli kalıplara yönlendiren de maalesef ön yargılar oluyor. Oysa biliyoruz ki, erkek işi kadın işi yoktur. Sabancı Vakfı olarak kurulduğumuzdan bu yana ekmeğini taştan çıkaran tüm kadınların yanındayız” dedi.

Sabancı Vakfı’nın kadınlara ve kız çocuklarına fırsat eşitliği yaratmak için pek çok projeyi desteklediklerini vurgulayan Sabancı, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW) Türkiye Komitesi raporuna da değinerek, Türkiye’de yapılan araştırmalarda iş gücünden uzak kalma nedenlerine baktığımızda, kadınların yüzde 55’i ev ve aile yükümlülüklerini işaret ediyor. Daha genç nüfusa baktığımızda ise maalesef çok daha üzücü bir tablo görüyoruz. Türkiye’de 20 ile 24 yaş arasındaki genç kadınların yüzde 45’i ne eğitimde ne iş hayatında varlar. Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik potansiyelini gerçekleştirmesi için bu durumun değişmesi şart. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede kamu, özel sektör ve sivil toplum da dahil olmak üzere tüm paydaşlar birlikte çalışmalı, kadının güçlenmesi hepimizin en önemli meselesi olarak ele alınmalıdır” dedi.

Sabancı Vakfı Dünya Kadınlar Günü videosu yayınladı

Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video yayınladı. Videoda, Vakfın Hibe Programları bünyesinde desteklediği Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin “Kadınlar Işığıyla Madeni Aydınlatıyor” projesi kapsamında Eskişehir’de manyezit madeninde çalışan kadınlara yer verildi. Kadınların toplumda var olan “kadın işi”, “erkek işi” ön yargılarının aksine her işi layıkıyla yapacağını vurgulayan madenci kadınlar, videoda “Madende çalıştığımızı utanarak söylediğimiz olmuyor, gurur duyarak söylüyoruz. Burası göründüğü gibi basit bir yer değil, soğuğu var, ayazı var, tozu var. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Biz güçlü kadınlarız, çalışan kadınlarız, ayaklarımızın üstünde duran kadınlarız. Evde de burada da her zaman güçlüyüz” diyor.


Etiketler: SABANCIVAKFI GÜLERSABANCI KADINLARGÜNÜ İŞÇİKADINLAR TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ekrem İmamoğlu devretmesi için Esenler Otogarı yönetimine 3 gün süre verdi

İBB, sözleşmesi sona ermesine rağmen Esenler Otagarı'nın işletmesini devretmeyen Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'ye ihtarname gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sözleşmesinin bitmesine rağmen Bayrampaşa'...

Kızlarından Acı İtiraf: 'Bizler de Ölüm Listesindeydik'

Tabancayla vurup yaraladığı eşini hastanede öldürmeye kalkan Hasan C. polis tarafından yakalanarak ve tutuklandı. Saldırganın kızları, "Babam uzaklaştırma kararına rağmen gelip annemi vurdu. Zaten biz de onun ölüm listesindeydik" dedi.

Bahçelievler, Zafer Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Caddesin...

SÖMESTİRDE DİJİTAL TEHLİKELERE DİKKAT!

Öğrenciler için yarıyıl tatili, 17 ocak itibariyle başlıyor. Tatilde zamanlarının büyük bir kısmını akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ile geçirmek isteyen çocukların maruz kalabileceği dijital tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akko...