loader
GÖKYÜZÜNÜ MAVİYE BOYADILAR

GÖKYÜZÜNÜ MAVİYE BOYADILAR

Otizmli çocuklar, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Antalya'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş ve gökyüzüne balon bırakma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte onlarca otizmli çocuk 'Otizmin farkındayız çözümde bir aradayız' diyerek mavi balonları gökyüzüne bıraktı. 
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Muratpaşa ilçesi Yavuz Özcan Parkında düzenlenen etkinliğe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernek Başkanı Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Demet Çileli Baz ve onlarca otizmli çocuk ile aileleri katıldı. Otizmli çocuklar, müzik eşliğinde ellerinde Antalya Cumhuriyet Meydanına 'Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü' yazılı döviz ve balonlarla yürüdü. Burada tekrar toplanan çocuklar, 'Otizmin farkındayız çözümde bir aradayız' diyerek ellerindeki mavi balonları gökyüzüne saldı. 
"Gönüllü eğitimcilerin arttırılması lazım" 
Etkinlikte konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, otizmin gelişimsel bir bozukluk ve tedavisi olmayan bir rahatsızlık olduğuna vurgu yaparak, bakanlık olarak farkındalık gününde gece sivil binaları, önemli tarihsel yapıları ve kamu binalarını mavi ışıkla aydınlattıklarını söyledi. Farkındalığı sürdürebilmek amacıyla şu anda otizmli ailelerin yanında olduklarını dile getiren Çalışkan, "Her çocuktan birinin otistik olarak dünyaya geldiğini biliyoruz. Otizm sayısında artış var. Bu rahatsızlığın üzerinden eğitimle gelinir. Gönüllü eğitimcilerin arttırılması lazım" dedi. 
"Dünyada AIDS ve kanserden çok daha hızlı ilerliyor" 
Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayının otizme dikkat çekilmek için ayrıldığına işaret eden Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernek Başkanı ve Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Demet Çileli Baz, bu kapsamda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte bir yürüyüş etkinliği düzenlediklerini ifade etti. 
Otizmle ilgili resmi verilerin bilinmediğini söyleyen Baz, "O kadar müthiş bir artış var ki. Dünya Sağlık Örgütü ve BM'nin yaptığı açıklamaya göre, dünyada AIDS ve kanserden çok daha hızlı ilerliyor. Şu anki verilere göre doğan 59 çocuktan bir tanesi maalesef otizm tanısı alıyor. Türkiye'de otizm konusu kanayan yaramız. Onlar için şu anda eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda çok ciddi ve daha fazla farkındalık çalışmaları yapılması gerekiyor" diye konuştu.


Etiketler: 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Antalya

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

SATIN ALMA SAHİPLEN

SATIN ALMA SAHİPLEN


8 yıl önce Best Haber

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye

Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli

Veteriner Hekim Fevzi Uzun, Geçen ay Ovacık ve ve Gedelme

yaylalarına köpeklerin bırakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı
Kepez’in minderde sırtı yere gelmiyor 

Kepez Belediyesi’nin  spor okulları verdiği profesyonel ve kaliteli eğitimler ile spor alanında başarılara imza atan gençler yetiştiriyor. Özellikle güreşte elde ettiği başarılarla adını sıkça duyuran Kepez Belediyespor, katıldığı her müsabakada derece almayı başardı.
Kepez Belediyesi Spo...

Kepez’in pedal şampiyonları ödüllendirildi

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘120 Dakika Dağ Bisikleti Yarışları’nın şampiyonları ödüllendirildi.

Kepez Belediyesi, bisiklet tutkunlarını ağırladı. Kepez Varyantındaki Parkfuntastic’te gerçekleşen ‘120 Dakika Dağ Bisikleti Yarışları’ büyük bir heyecanla ya...