loader
Fiyat artışına karşı yaygın denetim !

Fiyat artışına karşı yaygın denetim !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünyayı kasıp kavuran COVID 19 (Koronavirüsü) salgını ile ilgili aldığı tedbirlere bir yenisini daha ekledi. Salgının ardından, oluşan panik havasında, aşırı fiyat artışları ile yurttaşları zor duruma sokan işletmeleri denetim altına almak için çalışma başlattı.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, piyasada olağanüstü fiyat artışlarının gözlendiği bazı gıda ürünleri ile kolonya, cerrahi maske, 3M maskelerin satışı ile ilgili İstanbul genelinde medikal malzeme satan iş yerleri ve eczanelerde denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, gıda maddelerinin arzında bir sorun olmadığı görüldü. Ancak, ihracat nedeniyle piyasadaki cerrahi maske arzının yetersiz kaldığı tespit edildi.
Denetimler kapsamında; 96 eczane, 56 medikal ürün mağazası, 70 gıda satışı yapan işletme olmak üzere toplam 222 iş yeri incelendi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un fiyat etiketi hükümlerine uymayan 35 iş yeri hakkında tespit tutanağı düzenlenerek karara bağlanmak üzere İstanbul Valiliği’ne gönderildi.
İBB Zabıta ekipleri, yurttaşların sağlığını korumak ve istismarları engellemek amacıyla denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.


Etiketler: İSTANBULBÜYÜKŞEHİR EKREMİMAMOĞLU COVİD19 KORONAVİRÜS ZABITAAMİRLİĞİ KOLONYA MASKE FAHİŞFİYATLAR DENETİM AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

TCG Anadolu'yu bir haftada 92 bin 317 kişi ziyaret etti

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu bir haftada 92 bin 317 kişi ziyaret etti.

Dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'na demirlenerek geçen hafta p...

Sevgili Hemşerilerim

Sevgili Hemşerilerim


6 yıl önce Best Haber

Tüm insanlık olarak zor geçen bir yılı geride bırakırken, yeni bir yıla umutla merhaba
demenin heyecanını yaşıyoruz.
Pandemi nedeniyle sağlık ve ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere 2020 yılı yalnızca
şehrimiz ve ülkemiz için değil tüm dünya için çok zor bir y�...

Balığın en güzel hali objektifte: Finalistler belli oldu

Konsepti su ürünleri sektörünün uluslararası arenada zirvede olduğu levrek, çipura ve alabalık olan yarışmada jüri 19 Şubat’ta toplandı, fotoğrafları değerlendirdi.

Adım adım finale

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikl...