loader
Facebook, 2 Milyondan Fazla Kişinin Katılacağı 51. Bölge İstilası Etkinliğini Kaldırdı

Facebook, 2 Milyondan Fazla Kişinin Katılacağı 51. Bölge İstilası Etkinliğini Kaldırdı

'51. Bölge'yi Talan Edelim, Hepimizi Birden Durduramazlar' şeklinde bir slogana sahip bir etkinlik, çıktığı günden bu yana iki milyon katılımcıyı aşarak dünya çapında bir ses getirmişti. Uzaylıları görmek isteyenlerin etkinlik sayfası, Facebook tarafından kapatıldı.

Geçtiğimiz haftalarda 51. Bölge'yi istila etmek ve oradaki uzaylıları görmek adına bir etkinlik başlatılmıştı. Etkinliğin kurucusu, '51. Bölge'yi Talan Edelim, Hepimizi Birden Durduramazlar' şeklinde bir sloganla bir sayfa açmıştı ve iki milyonun üstünde kişi etkinliğe katılacağını bildirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin hava kuvvetlerine ait olan ve Nevada'da yer alan üs, uzaylı teknolojilerine sahip olması ve uzaylılarla deneyler yapılması gibi konularla anıldığı için etkinlik başlatılmıştı ve etkinliğe katılacakların sayısı bir milyonu geçtiği zaman ABD Hava Kuvvetleri, bölgeye girmeye çalışanları resmen tehdit ederek gelenleri vazgeçireceklerini ifade etti.

Bu durumun ardından olayın yalnızca bir şakadan ibaret olduğu söylense de bu şakaya ünlü isimlerin de katılmasıyla birlikte katılımcılar hızla arttı ve sayı iki milyonu geçti. Dahası, 20 Eylül'de gerçekleşmesi beklenen etkinliğin tarihlerinde, alana yakın otellerin hepsi doldu. Tüm bu olaylar devam ederken Facebook, olaya müdahale ederek buna bir son verdi.

Etkinliğin sayfasını 'Topluluk Kuralları'nı ihlal ettiği için kapattığını belirten Facebook, sayfayı tamamen sonlandırdı. Etkinliğin kurucusu Matthew Roberts, CNET'e verdiği röportajda "Etkinliğin silinmesi için hiçbir sebep göremiyorum" ifadelerini kullandı.

Başlangıçta 51. Bölge etkinliğini şaka amaçlı kuran Roberts, şu anda ciddi bir etkinlik düşünüyor. Aynı tarihte 51. Bölge'ye ait bir festival düzenlemek isteyen Roberts, bu etkinliği askeri bir bölge olmayan bir alanda gerçekleştirecekti ancak Facebook bu etkinliği de kaldırdı. Roberts "Ben insanları 51. Bölge'den uzaklaştırmaya çalışırken Facebook'un yaptığı şey çok düşüncesizce. Dahası, tüm kitlemi kaybettim" şeklinde konuştu.

Etkinlik Facebook sayfasından kaldırılmış olsa da bölgeye kişilerin katılımı hâlâ bir ihtimal olarak bulunuyor. Etkinliği oluşturan Matthew Roberts'ın da söylediği gibi etkinlik yalnızca mizah amaçlı bir şekilde kurulmuş olsa da mizah anlayışı olmayan ve etkinliğin açıklamasında yazdığı gibi 'mermilerden hızlı koşabileceğini düşünen' kişiler bulunuyor. Yine de kişi sayısı fazlasıyla azalacağı için gidenlerin sayı azlığını görüp vazgeçecekleri de düşünülüyor.

 

KAYNAK : https://www.webtekno.com/51-bolge-istilasi-etkinligi-facebook-tarafindan-kaldirildi-h73772.html


Etiketler: sosyal medya 51. bölge facebook

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ünya benzeri gezegenleri araştıran araştırmacılar, yalnızca Samanyolu Galaksisi içerisinde 5 ila 10 milyar arasında Dünya benzeri gezegenin bulunduğunu belirtti. Uzaylı yaşam formlarının keşfi için son derece önemli olan bu araştırma sonucunda gelecek uzay araştırmalarının maliyetlerinin de düşeceği i...

Umut Ormanı Bağışı

Umut Ormanı Bağışı


5 yıl önce Best Haber

Şirketlerin sadece ürün ve servisleriyle değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma faydalı olması gerekir. Bu bilinçle yola çıkan NG Araştırma şirketi, 10. yılını doldurduğu 2019 senesini kutlamak için TEMA Vakfı aracılığıyla Umut Ormanı oluşturdu. Proje, şirkete ait ve Türkiye ge...

Çin'in Yapay Güneşi, 2050 Yılına Kadar Hazır Olacak

Çin'in temiz ve sınırsız enerji elde edebilmek için üzerinde çalıştığı füzyon reaktörünün 2050 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Değişen dünya koşulları ve yaşanan hava kirliliği sorunu, Çin için yeni arayışlarının temelini oluşturuyordu. Çin...