loader
Canımızı aldılar

Canımızı aldılar

Yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle hastaneye götürülen 8 aylık Ali Emir, iki ilaç verilip serum bağlandıktan sonra uykuya daldı, bir daha da uyanmadı. Aile, “Canımızı aldılar, hesap soracağız” diye feryat etti
İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Sema-Emir Şahin çifti, 2 yıl önce evlenmişti. 8 ay önce oğulları Ali Emir dünyaya geldi. Ali Emir, geçen pazartesi ateşlendi. Öksürüğü de vardı. Çift, oğullarını hemen Halkalı'da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Ali Emir'i kontrol eden çocuk doktoru Barış Y., "Bronşit başlangıcı olabilir" diyerek ilaç yazdı ve Ali Emir'i evine gönderdi. Barış Y., çifte "İki gün sonra kontrole getirin" dedi. Çift, önceki gün 14.00'te bebeği kontrole götürdü. Barış Y. izinliydi. Yerine Ramime adında yabancı başka bir çocuk doktoru görevliydi. Doktor, Ali Emir'le ilgili "Hastanede müşahede altında kalırsa iyi olur" diyerek yatış verdi. Akşam saatlerinde yatışı yapılan Ali Emir, o dakikalarda annesi ve babasına gülücükler atıyor, sağlıklı görünüyordu. İddialara göre; bebeğe önce oksijen verildi. Ardından da akciğer filmi çekildi. Film temiz çıktı ancak hâlâ ateşi vardı. P. ve C. ilaçları verildi. Devamında da serum bağlandı. Bebek gece yarısı uykuya daldı, bir daha da hiç uyanmadı.

BİR SAAT GELEN OLMADI
Anne, bebeğinde 03.30 sıralarında sararma fark etti ve hemen hemşireleri çağırdı. Ancak icapçı doktor dahil hiçkimse odaya gelmedi, bu sefer acil butonuna bastı. Görevliler odaya geldiklerinde saat 04.30 civarıydı. Polisi çağıran hemşire ve doktorlar, aileyi dışarı çıkarttı. Ardından da polisler, "Bebeğiniz öldü, başınız sağ olsun" dedi. Savcı bebeği inceledikten sonra, Ali Emir'e adli tıpta otopsi yapıldı. Bebeğin cenazesi Söğütlüçeşme Fatih Camisi'nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Sefaköy Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HASTANE AÇIKLAMA YAPMADI
BABA Emir Şahin, doktorun kararsızlığından şüphelenince Ali Emir'in asıl doktoru Barış Y. ile 23.00'te WhatsApp'tan temasa geçmiş ve "Ali Emir için şu an hastanedeyim. Dr. Ramime Hanım var. İlaç yazacak ama tedavide kararsız olduğunu gözlemledim. İki gün önce geldiğim doktor C. ve D. yazmıştı. Ramime Hanım, bu ilaçları kesmemi istedi ve antibiyotik kullanacağımızı söyledi. Bize 'Yatış yapabiliriz' dedi. Kararsızlık gördüm ve sizden fikir almak istedim. Başka bir doktora gözükmemizi ister misiniz" diye yazmıştı. Barış Y. de babaya "Ateş 48 saati geçti ise antibiyotik gerekebilir" diye yanıt vermişti. Bir daha doktora ulaşamadı. Acı olayın ardından da "Bebeğim öldü. O doktor çocuğumu öldürdü. Neden cevap yazmadınız" diye yazdı. Baba "Canımı benden aldılar. Hesabını soracağım" dedi. Hastaneden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.


Etiketler: Yüksek Ateş Ali Emir İlaç

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Hasta yakını doktoru tehdit etmişti şimdi 1 ay yüz yüze gelecekler

İZMİR'de bir hastanenin acil servisinde çalışan doktor, kendisini tehdit eden hasta yakını ile hastanenin "acil servisinde çalışması şartı" ile uzlaştı. 

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde 4 sene önce yaşanan olayda hasta yakını A.K, hastasının başka bir hastaney...

TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79’UNCU ÜLKESİ OLDU

 

2019 Dünya Mutluluk raporuna göre, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye’nin bu listeye 79’uncu sıradan giriş yaptığı görüldü.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Türkiye dünyanın en mutlu 79’uncu &uum...

Eğlence Sektörünün Nabzı Bu Fuarda Atacak

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı ATRAX 2019 için geri sayım başladı. 14- 16 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak fuar, dünyanın önde gelen eğlence tesisi yatırımcılarını, oyun ve ekipman ü...