loader
Dünyanın en eski gemi batığı

Dünyanın en eski gemi batığı

Batı  açıklarında 3 bin 600 yıllık 14 metre boyunda gemi batığı ve içinde 1.5 ton ağırlığında bakır külçe bulundu.

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Batı Antalya açıklarında, 3 bin 600 yıllık, içinde 1.5 tonluk bakır külçe bulunan 14 metre boyunda, dünyanın en eski gemi batığının keşfedildiğini açıkladı. Karaloğlu, "Bu batık su altının Göbeklitepe'sidir" sözleriyle batığın önemini vurguladı.

KEMER'E YENİ MÜZE
Karaloğlu, su altı arkeolojisi bakımından çığır açacak yeni keşifle ilgili Kaleiçi Yat Limanı'nda bilgi verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle kazı çalışmalarına başlanacağını belirten Karaloğlu, "Burada çıkacak eserler Kemer'de kurulacak Akdeniz Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek"dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal ve Sualtı Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Öniz'in de katıldığı tanıtımda geminin Akdeniz'deki 167'nci batık olduğu vurgulandı.

 

KAYNAK: SABAH.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.sabah.com.tr/akdeniz/2019/04/10/dunyanin-en-eski-gemi-batigi


Etiketler: AKDENİZ ANTALYA TÜRKİYE DENİZ KEMER

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Uysal’dan öğrencilere tavsiyeler

Başkan Uysal’dan öğrencilere tavsiyeler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Özel Antalya Açı Okulları ve Nesibe Aydın Antalya

Kampüsünü ziyaret etti, öğrencileri obeziteden kurtaracak, ilerleyen yaşlarda tansiyon ve şeker gibi

kronik hastalıklardan uzak tutacak &o...

Başkan Genç, el emeği pazarında kadınların misafiri oldu


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Koruma, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından Kent Meydanın da açılan el emeği pazarını gezdi. Yaklaşık 30 kadın tarafından kurulantezgahları gezen Başkan Genç, kadınlarla sohbet etti.
Döşemealtı Koruma, Güzel...

Dubai’den yatırım daveti

Dubai’den yatırım daveti


5 yıl önce Best Haber

Dubai Çoklu Emtia Merkezi (DMCC) Serbest Bölgesi’nin İcra Kurulu Başkanı Ahmed bin Sulayem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’in makamında gerçekleştirilen görüşmede Antalya ile Dubai arasındaki ticari ilişkilerin geliştiril...