loader
Dünya'nın ilk sanal gerçeklik konferansı !

Dünya'nın ilk sanal gerçeklik konferansı !

VR Education tarafından geliştirilen sanal gerçeklik eğitim platformu ENGAGE üzerinden düzenlenmeye hazırlanan HTC 2020 VEC, tamamen VR formatında gerçekleştirilecek sektördeki ilk etkinlik olma özelliği taşıyor. Çin, Tayvan, ABD, Fransa ve İngiltere gibi dünyanın pek çok ülkesinden önemli isimler konferansa sanal gerçeklik ortamında yapacakları sunumlarla katılacak.

HTC CEO’su Yves Maitre ve HTC Çin Ülke Müdürü Alvin Graylin başta olmak üzere HTC’nin üst düzey yöneticilerinden katılımcıların yer alacağı panellerde X PRIZE Foundatoin’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Peter Diamandis ve Qualcom’un Başkan Yardımcısı ve XR’ın Genel Müdürü Hugo Swart da bulunacak.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada HTC ile son derece yakın ilişkileri olduğundan bahseden ve HTC’nin HTC 2020 VEC konferansını ENGAGE üzerinden yapma talebini duyduktan sonra duruma katkıda bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren VR Education CEO’su David Whelan“Coronavirüs hepimizi etkilemeye devam ediyor. Bu konferansa sanal olarak ev sahipliği yapmak, bize, bu virüsün neden olduğu ve küresel olarak da tüm sektörlerde yaşatmaya devam edeceği aksaklık ve kesintiyi biraz da olsa hafifletebilmiş olma hissi veriyor.” dedi.

Bu anlaşmanın maddi olarak herhangi bir değeri olmadığını vurgulayan Whelan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörde fiziksel olarak gerçekleşecek bir etkinliğinin ilk kez resmi olarak tamamen VR ile sanal ortama taşındığını düşünüyoruz. Aynı zamanda ENGAGE platformumuzun heyecan verici yeteneklerini gerçek anlamda teknoloji odaklı bir kitleye sergilemek için bize mükemmel bir fırsat sunuyor. Bunun da ENGAGE için ileride daha fazla fırsata yol açabileceğini umuyoruz.”


Etiketler: VREDUCATİON SANALGERÇEKLİK ENGAGE HTC2020VEC KONFERANS TEKNOLOJİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ticaret savaşı 'cep'e girdi

Ticaret savaşı 'cep'e girdi


5 yıl önce Best Haber

Android engeli

Dün ABD’li teknoloji devi Google, geçen hafta alınan karara istinaden bu savaşı daha da şiddetlendirecek radikal bir karara imza attı. Google, Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetle...

Orbital ATK'nın kargo mekiği UUİ'ye fırlatıldı

Uzay aracı ve roket üreticisi Amerikan firması Orbital ATK'ya ait "Cygnus" kargo mekiği uzaya fırlatıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinden (NASA) yapılan açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu...

Çin ordusu bilgisayarlarından Windows’u kaldırıyor

Çin hükümeti, Çin ordusunda kullanılan bilgisayarlardan Windows işletim sistemlerini kaldırıp kendi geliştirdikleri sistemi yerleştirmeyi planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarına teknoloji savaşları da eklendi.

Kanada merkezli ask...