loader
Dört Mevsim Yarış

Dört Mevsim Yarış

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 8 Şubat'ta düzenleyeceği "Maviden Beyaza Antalya" Kış Sporları Organizasyonu'nda sporcular aynı gün içerisinde Konyaaltı'nda yüzecek, bisikletle Torosları tırmanıp Saklıkent'te kayak yarışında mücadele edecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın doğal ve iklimsel güzelliklerinin tanıtımı ile kış-spor turizmine katkı sağlamak amacıyla, geçen yıl "Beyazdan Maviye Antalya" adıyla ilki düzenlenen Kış Sporları Organizasyonunun bu yıl ikincisinin "Maviden Beyaza Antalya" sloganıyla 8 Şubat Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

Aynı gün peş peşe yüzme, bisiklet ve kayak üçlü yarışın yapılacağı organizasyonun, Konyaaltı'nda yüzme ile başlayıp, bisiklet ile devam edeceğini ve Saklıkent'te kayak yarışıyla tamamlanacağını belirten Davut Çetin, "Her bir spor kategorisinde 30 kişi yarışacak. Yüzülecek mesafe 750 metre, sürülecek mesafe 50 kilometre, kayılacak mesafe ise 2,5 kilometre. olacak. Sporcular bir kaç saat içinde hem yüzüp, hem de kayak yaparken, Antalya'nın aynı anda dört mevsimi yaşatan bu özelliğini dünyaya tanıtacaklar. Bu etkinliği Antalya'nın tanıtımı ve spor turizmi açısından çok önemsiyoruz. Kolay bir organizasyon değil. Üç spor dalında federasyonlarımız ve çok sayıda hakem destek veriyor. Tüm halkımızı 8 Şubat Cumartesi günü yarışları izlemeye davet ediyorum" dedi.

Aynı gün içerisinde denize girilip kayak yapılabilen şehir: Antalya

Aynı gün içerisinde hem denizde, hem karada, hem de doğal kayak pistinde mücadelenin sergileneceği organizasyonun, konsept olarak Türkiye'de bir benzerinin olmadığını vurgulayan Davut Çetin şöyle konuştu:
"Bu organizasyon ile Antalya'nın tanıtamadığımız bir özelliğine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Antalya'da belli dönemlerde, aynı gün içerisinde Toroslar'da kayak yapıp, bir saat sonra Konyaaltı'nda rahatlıkla denize girebilirsiniz. Bu, Antalya'yı dünyadaki bir çok turizm destinasyonundan farklı kılan bir özellik. Yüz-Sür-Kay yarışları kentimizin bu özelliğini ön plana çıkaran bir organizasyon. Konyaaltı Sahili'nde yüzme ile başlayıp, bisiklet ile devam edecek ve Konyaaltı'nda yüzme yarışıyla tamamlanacak bir spor etkinliği. Geçtiğimiz yıl ilkini Saklıkent'te kayak ile başlatıp Konyaaltı'nda yüzme yarışları ile bitirmiştik ve büyük ilgi görmüştü. Bu yıl Konyaaltı'nda yüzme yarışı ile başlatıp Saklıkent'te kayak yarışı ile bitireceğiz."

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kayak, Bisiklet ve Yüzme Federasyonu İl Temsilcilikleri, Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi'nin organizasyona destek verdiğini belirten Başkan Davut Çetin, "Tüm Antalyalıları ve kentteki tatilcileri yarışları izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Ödüller Saklıkent'te Verilecek
 


Etiketler: ATSO ANTALYATİCARETVESANAYİODASI MAVİDENBEYAZAANTALYA KIŞSPORLARI KONYAALTI SAKLIKENT DAVUTÇETİN AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Varsak-Otogar hattındaki eksikler gideriliyor.


Tramvay yolcudan önce kum torbası taşıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Varsak-Otogar Hattında kum torbalı
deneme sürüşleri başladı. Güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından Varsak-Otogar
hattında yolculu seferlere başlanması planlanıyor.
Daha &ou...

Evde bakım hizmeti mutlu ediyor

Evde bakım hizmeti mutlu ediyor


6 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi zor durumda olan yaşlı, yatalak, engelli ve evsiz bireylere
evde bakım hizmeti ile destek oluyor. Engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların
muayene ve tedavileri, öz bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor. Mobil kuaför hizmeti de
verilen bireyler Başkan Muhittin ...

Muratpaşa ITB Berlin’de

Muratpaşa ITB Berlin’de


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 10 – 13 Ekim tarihlerinde 4’üncüsünü düzenleyeceği Kaleiçi OldTown Festivali öncesi dünyanın en önemli turizm fuarlarından ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıdı. Muratpaşa Belediyesi’nin fuarın gerçekleşt...