loader
Dokuma Park Projesi’ne Ödül

Dokuma Park Projesi’ne Ödül

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni Antalya’da yapıldı. Bu yıl 16.’sı düzenlenen yarışmada Kepez Belediyesi’nin “Dokuma Park Projesi” proje ödülüne layık görüldü.


Tütüncü, sergiyi gezdi

Türkiye’nin dört bir yanındaki 69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni, Antalya Expo Center’da düzenlenen 25. YAPEX Restorasyon Fuarı kapsamında gerçekleştirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Park Proje ödülünü almak üzere teknikten sorumlu başkan yardımcısı Sebahat Adanır ile birlikte törene katıldı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve deneyimli belediyecilerden oluşan yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet ederek, projelerin görsellerinin sunulduğu sergiyi de gezdi.


Başkanlara Dokuma’yı anlattı

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin halka armağan edilmesiyle Antalyalıların gönlünde en büyük ödülü kazanan Başkan Tütüncü, Tarihi Kentler Birliği’nin layık gördüğü bu ödülle bir onur daha yaşadıklarını ifade etti. Ödül töreninde Dokuma Park Projesi hakkında bilgi veren Tütüncü, Türkiye’nin en iyilerinden olan Anadolu Oyuncak Müzesi’nin Dokuma’ya nasıl kazandırıldığını anlattı. Bu alanda ayrıca 5 tane daha müze ve bir bilim merkezi projelerinin hızla hayata geçirildiğini dile getiren Tütüncü, “Dokuma Park Projesi’nin şekillenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Danışma Kurulu İnceledi

69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 8 Proje, 42 Başarı Ödülü verildi.


Etiketler: Tütüncü Tarihi Kentler Park Projesi Antalya Expo

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Gelenekle Modernlik Arasına Sıkışmış Kent Düğünleri

Eskiden günlerce süren peri masalı düğün törenleri  günümüzde   bir geceye sıkıştırılmaya çalışılıyor artık. 1960-70’li yılların, geleneklere baş kaldıran, sevdiği adamı ya da kadını alıp, nikah masasına koşan asi insanlar pek kalmadı şimdilerde. Her ne kadar r&uu...

Yolunuz Demokrasi Şehitleri Parkı’na Düşerse

Oturduğumuz semtler yürüyeceğimiz yolları, sokakları belirler. Cadde ve sokak aralarında karşımıza insanların soluklanacağı küçük parklar çıkar. Bazıları dikkatimizi çeker bazılarının ise farkında olmadan geçer gideriz.

Birkaç yıl öncesine kadar, Burhanettin Onat Cadd...

FOX'un Yeni Dizisi Zümrüdüanka'nın Afişi Görücüye Çıktı

Çekimleri Kapadokya’da devam eden ve iddialı diziler arasında şimdiden yerini alan FOX’un

yeni dizisi “Zümrüdüanka”nın afişi yayınlandı. Kapadokya’nın masalsı görünümüne sahip

afiş, sosyal medyada şimdiden büyük beğeni topladı.

Yap�...