Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü ÖÄŸretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, bahar yorgunluÄŸu çekmemek için sabahları aç karna bir kaşık zeytinyağı tüketilmesini tavsiye etti.
Özellikle mevsim geçiÅŸlerinde sık sık yaÅŸanan bahar yorgunluÄŸunu bir kaşık zeytinyağı ile aÅŸabilirsiniz. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü ÖÄŸretim Görevlisi Mücahit Kıvrak “Zeytinyağı sabahları aç karna tüketildiÄŸinde vücudumuza gerekli olan esansiyel yaÄŸ asitlerini vermekte. Bu da vücudumuzun ihtiyacı olan yaÄŸ asitleri. Åžöyle anlatmak gerekiyor. Vücudumuzun alması gereken enerjinin biz üçte birini yaÄŸlardan almak zorundayız. Bu da zeytinyağı üzerinden alındığında çok daha büyük kaktı saÄŸlıyor. Böylelikle sabah yorgunluÄŸunu, sabahları kalkıldığında stresli veya yorgun kalkılmasını engelliyor” dedi.
Daha zinde ve saÄŸlıklı bir güne baÅŸlamak için vatandaÅŸları sabah aç karna zeytinyağı tüketmesi gerektiÄŸini ifade eden Kıvrak “Tüketicilerimiz ne yapacaklar? Sabahları aç karna bir çorba kaşığı hakiki sızma zeytinyağını tüketecekler. Ondan sonra normal kahvaltılarını yapacaklar” dedi.
KAYNAK;TURKİYEGAZETESİ.COM.TR
Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/625828.aspx
0 Yorum