loader
Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, bahar yorgunluğu çekmemek için sabahları aç karna bir kaşık zeytinyağı tüketilmesini tavsiye etti.

Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan bahar yorgunluğunu bir kaşık zeytinyağı ile aşabilirsiniz. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak “Zeytinyağı sabahları aç karna tüketildiğinde vücudumuza gerekli olan esansiyel yağ asitlerini vermekte. Bu da vücudumuzun ihtiyacı olan yağ asitleri. Şöyle anlatmak gerekiyor. Vücudumuzun alması gereken enerjinin biz üçte birini yağlardan almak zorundayız. Bu da zeytinyağı üzerinden alındığında çok daha büyük kaktı sağlıyor. Böylelikle sabah yorgunluğunu, sabahları kalkıldığında stresli veya yorgun kalkılmasını engelliyor” dedi. 
Daha zinde ve sağlıklı bir güne başlamak için vatandaşları sabah aç karna zeytinyağı tüketmesi gerektiğini ifade eden Kıvrak “Tüketicilerimiz ne yapacaklar? Sabahları aç karna bir çorba kaşığı hakiki sızma zeytinyağını tüketecekler. Ondan sonra normal kahvaltılarını yapacaklar” dedi. 

KAYNAK;TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/625828.aspx


Etiketler: BAHAR SAĞLIK HAKİKİ ZEYTİN YAĞ YORGUNLUK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Fazla Kilolarınızdan Kurtulmak İstiyorsanız Bu Kurallara Dikkat!

Kilo probleminiz varsa, uzun süredir diyet yapıyor ya da sadece sağlıklı besinler tükettiğiniz, spor yaptığınız halde kilo veremiyorsanız DoktorTakvimi.com uzmanlarından Dyt. Çağla Karaman’a kulak verin. Kilo verirken yapılan bu hatalara düşmeyin!

 

Pek çok kişi fa...

YENİDOĞAN DÖNEMİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

Hayatın ilk 28 günlük dönemi ‘yenidoğan’ olarak nitelendiriliyor ve bu dönem özel bir bakım gerektiriyor. Hiç kuşkusuz her anne ve baba, üzerine titredikleri bebeklerinin sağlıklı gelişimi için en mükemmelini yapmaya çalışıyor. Ancak dikkat! Masum sanılan bazı geleneksel davr...

“Tablet ve Telefonlar Çocukların Algılarını Sınırlıyor”

Teknoloji; çağımızın getirdiği olanaklar ve gelişimlerin sonucu olarak, hayatımızın pek çok alanında ayrılmaz bir parça haline geldi. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırıcı etkisinin yanı sıra, doğru kullanılmadığında, bazı alanlarda olumsuz etkilerinin olduğu biliniyor. Aslında teknoloji ile ilişki kontro...