loader
ATAY USLU’DAN DEVE BESLEYENLERE ZİYARET..

ATAY USLU’DAN DEVE BESLEYENLERE ZİYARET..

DEVE BESLEME VE KONAR-GÖÇERLİK ÇOK ÖZEL BİR KÜLTÜRDÜR.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Deve besleyicilerini ziyaret etti.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Deve besleyicisi olan Ahmet Karakuş’u ziyaret ederek Deve besleme ve Konar-Göçerlik kültürü konusunda sohbet ettiler.

DEVE KONAR GÖÇER YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİDİR

Antalya Milletvekili Atay Uslu Yörük kültürünün ayrılmaz bir unsuru olan deve, konar-göçer yaşamın vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekerek, “Yayla göçlerinin vazgeçilmezi olan develer  Yörük kültürü açısından da büyük önem taşımaktadır.  Yörük Kültürü,  üzerine methiyeler düzülen Aborjinlikten veya İskoç kültüründen çok daha derindir, çok daha zengindir. Konar-Göçerlik çadırıyla, keçisiyle, tavuğu, köpeği ve özellikle deve ile muazzam  bir yaşam biçimidir:

“Yörüğün yükünü bir deve götürür, Sefasını bin deve götüremez. “

Yerleşik hayatı benimsemeyen
Konar-Göçerlerin güzel bir sözü vardır:
“Ev yapma eğlenirsin,
Bağ dikme bağlanırsın,
Sür keçiyi çek deveyi,
Çektik sıra beylenirsin. “
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor

Kepez Belediyesi, pandemi dönemindeki kısıtlamalara rağmen 2020’de inşa ettiği 23 parkla 80 bin m2 yeşil alan üretti. Başkan Hakan Tütüncü de, 2020’de yeşil alan yatırımında en önemli başarılarının, Kepez’e 540 bin m2 tarım arazisi kazandırmaları olduğunu söyledi.

Kepez Bele...

Dedikoduya inandılar, sınıra akın ettiler

Kaçakçılar sosyal medyadan “Yunanistan 15 bin göçmen alacak” yalanını yaydı. Söylentiye inanan İran’daki binlerce mülteci Van, Hakkari ve Ağrı sınırlarına yığıldı, polis alarma geçti.

Yunanistan'ın sınırlardan 15 bin mültecinin geçişine izin vereceği ...

KAÇUV’un II. Aile Evi Pendik’te Açıldı

Kanser tedavisi gören çocuk sayısı her geçen yıl biraz daha artıyor. Çocuklarının tedavi için başka şehirlerden İstanbul’a gelen ve ekonomik sıkıntı çeken aileler, özellikle barınma konusunda ciddi problemler yaşıyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) 2012 yıl...