loader
Atamalar ikiye böldü

Atamalar ikiye böldü

 Büyükşehir şirketlerindeki atamalar ’yi ikiye böldü. Muratpaşa İlçe Başkanı atamaları etik bulmazken Kepez İlçe Başkanı ise görevlerin sembolik olduğunu iddia etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin paylaşılamayan yönetim kurulu üyelikleri CHP'de ilçe başkanlarını birbirine düşürdü. AK Partili Menderes Türel dönemine oranla yönetim kurulu üye sayılarını artıran CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye iştiraki olan ANTEPE, EKDAĞ, ANET, ALDAŞ, ASAT, Ulaşım A.Ş ve ANSET şirketlerinde yönetime partili isimleri getirdi.

PAYLAŞMAYA GELMİŞLER
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ANET'in yönetim kuruluna girdi. CHP'nin ittifak ortağı İYİ Parti'nin Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç Ulaşım A.Ş.'nin, Başkan Yardımcıları Alper Savran ve Ömer İpek ise EKDAĞ'ın yönetimine girdi. 'Yönetmek için değil paylaşmak için ittifak kurmuşlar' dedirten tablo Antalyalılardan tepki çekti.

ŞAHİN'DEN TEPKİ
Tepki veren isimlerin başında CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in olması, ilçe başkanlarını birbirine düşürdü. Şahin, "Bir ilçe başkanının maaş alarak bir yönetim kurulunda bulunmasını veya belediye iştiraklerinden maaş alması etik ve doğru değil" dedi. Şahin'e cevap ise ANET yönetimine giren Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız'dan geldi.

HUZUR HAKLARI
Servet Yıldız, "Bir ilçe başkanımızın önce sosyal medyada, sonra da basın aracılığı ile şahsım ve Konyaaltı ilçe başkanımız hakkında yersiz ve anlamsız beyanlarını partim adına üzüntü ve kaygıyla takip ettim. Beyanında şahsım ve Konyaaltı İlçe Başkanımızın, Büyükşehir Belediyemize ait bir şirketin yönetim kurulunda görev almamız ve oradan alacağımız ücreti gündeme taşımış. Oradan gelecek olan bir miktar sembolik para bizim gündemimizde asla olmamıştır, olamaz" dedi.

GÖNÜL BAĞI İÇİN DEDİ
Servet Yıldız 25 yıldır CHP'nin her kademesinde görev aldığını belirterek, "Belediye ve örgüt bağlarımızın daha sağlıklı yürütülebilmesi adına bize tebliğ edilen bu görevi belediye hizmetlerine katkı verebilmek ve belediyemizle örgütümüz arasındaki gönül bağını koruyabilmek adına bir vesile olarak görmekteyiz. Düşüncelerini ilçe başkanı olarak bizlere iletmek yerine bu şekilde gündeme taşıması yanlış. Bunu parti içi bir mücadele yöntemi olarak benimsemesi, partimizin enerjisini içe yönelik harcayacağı polemiklere neden olması ve basın yolu ile bunu dışa yansıtmasını talihsiz bir açıklama. Sorumlu bir siyaset yöneticisinin tavrı bu yönde olmamalıdır" diye konuştu. CHP'li Şahin'in açıklamasına tepki gösteren Yıldız, eleştiri yapılacağı yerde İstanbul seçimi için mücadele edilmesi tavsiyesi yaptı. Yönetimdeki bir diğer ilçe başkanı Onur Duruk ise suskunluğunu korudu.

KAYNAK;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/akdeniz/2019/05/16/atamalar-ikiye-boldu


Etiketler: CHP ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Uysal, öğrencileri kutladı

Başkan Uysal, öğrencileri kutladı


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hızla artan tüketimin yaratacağı çevre sorunlarına ve nitelikli

atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek için topladıkları atıklarla, ‘atık dağı’ oluşturan Mustafa Asım

Cuma Ortaokulu öğrencilerini duyarlılıkla...

YÖRSİAD, ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI İLE YARDIMA KOŞTU

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) her yıl olduğu gibi bu yıl da Runatolia’da yer alarak, koşarak eğitime destek verdi. YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ANTÇEV ( Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı ) adına koşarak, bağışları ile kız &ou...

Meleklere Başkan Uysal morali

Meleklere Başkan Uysal morali


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Pazar günü, Mardin’de Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde ikinci

yarının ilk maçına çıkacak Paşanın Meleklerini yalnız bırakmıyor. Başkan Uysal, Muratpaşa – Mardin

maçında tribünde olacak.

Kadınlar Hentbol S&uum...