loader
Ara tatilde süte ve spora ara vermeyin!

Ara tatilde süte ve spora ara vermeyin!

Okullar yarıyıl tatiline girdi. Tatil döneminde beslenme ritminin değiştiğine dikkat çeken Teksüt, soğuk havalarda bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasına dikkat çekti. Teksüt, ebeveyn ve çocuklara seslenerek, “keyifli ve sağlıklı bir ara tatili için süt, yoğurt, peynir tüketmeye ve sportif aktivitelere ara vermeyin” tavsiyesinde bulundu.

Tavsiye, Teksüt Kalite Müdürü Orhan Kaplan’dan geldi. Tatil döneminde çocukların genel olarak geç yattığını, dolayısıyla geç kalktığını ve sabah kahvaltısının da ötelendiğini söyledi. Kaplan, “Ertelenen kahvaltı nedeniyle süt-peynir tüketimi de erteleniyor, hatta bazen vazgeçiliyor” dedi.

Soğuk günlerde bağışıklık sistemi dirençli tutulmalı

“Oysa kış dönemindeyiz. Doğru beslenmeyle vücudumuzu dirençli tutmalıyız” diyerek sözlerini sürdüren Teksüt Kalite Müdürü, “Özellikle bu dönemde kalsiyum, protein, B vitaminleri, fosfor, magnezyum gibi bağışıklık sistemimizi dirençli ve güçlü tutacak yapı taşlarına önem vermeliyiz. Bu yapıtaşlarının yer aldığı en önemli kaynağın da süt ve süt ürünleri olduğunu unutmamalıyız. Süt ve peynir, tereyağı, ayran, yoğurt gibi süt ürünleri, sağlıklı beslenmenin ayrılmaz parçaları” bilgisini paylaştı.

Spor şart!

Tatil döneminde süt ürünleri kadar fiziksel aktivitelerden de vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Orhan Kaplan, “Süt ürünlerini içeren dengeli beslenme ve yaşa uygun sportif aktivite, kelimenin tam anlamıyla ideal ikili olarak tanımlanabilir. Doğru beslenme ve spor, sadece bağışıklık sistemini değil, fiziksel ve sosyal gelişimin yanı sıra özgüven duygusunu da destekler” dedi.

Teksüt Akademi’de süt ve peynir dağıtıldı

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, tüm bu olguları göz önünde bulundurarak, Bandırma’da Teksüt Bandırma Basketbol Kulübü’nün altyapısına devam eden çocuk ve gençlere süt ve peynir dağıttı. Çocuklara kulüp hocaları tarafından Teksüt Krem, Kaşar, Üçgen, Süzme ve Çeçil Peynirlerin yanı sıra Teksüt Süt verildi.

Yüzlerce sporcu yetiştiriyor

Hatırlanacağı üzere Teksüt, 2019-2020 sezonu itibarıyla Bandırma Basketbol Kulübü’ne sponsor olmuştu. Teksüt Bandırma Basketbol Kulübü, bugün Türkiye’nin en büyük basketbol altyapı organizasyonlarından birine sahip. Kulübün altyapısında yüzlerce sporcu yetişiyor. ''Adım Adım Zirveye'' sloganı ile gün geçtikçe büyümeye devam eden organizasyon, Teksüt Akademi yapılanmasıyla Bandırma’nın yanı sıra İzmir, İstanbul ve Antalya’da 6-16 yaş arası 750 çocuk ve gence basketbol eğitimi sağlıyor.

 


Etiketler: YARIYILTATİLİ TEKSÜT TEKSÜTORHANKAPLAN BAĞIŞIKLIKSİSTEMİ SPOR TEKSÜTAKADEMİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’in pota sultanları zirve yarışında

Kepez’in pota sultanları zirve yarışında

Aynı zamanda U18 takımında oynayarak Türkiye’nin ilk 12 takımı arasında yer alan Kepez’in U16 kız basketbol takımı, kendi yaşıtlarıyla oynayacağı Türkiye Şampiyonası’nda zirveyi hedefledi

Anadolu Şampiyonasında namağlup tamamlayan Kepez Be...

UEFA'dan Galatasaray'a iyi haber

UEFA'dan Galatasaray'a iyi haber


7 yıl önce Best Haber

Galatasaray Kulübü, 2019-2020 futbol sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılım için UEFA'dan resmi mektubun geldiğini duyurdu. 

Galatasaray Kulübü internet sitesinde yer alan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kaza...

Gelson Dala Antalyaspor’da

Gelson Dala Antalyaspor’da


7 yıl önce Best Haber

Gelson Dala Antalyaspor’da

Antalyaspor, Portekiz’in Sporting Lizbon takımından Angolalı 23 yaşındaki Gelson Dala ile

sözleşme imzaladı. Satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak transfer edilen yeni transfer

için Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Haberin Devamı