loader
Antbirlik'in enerjisi güneşten

Antbirlik'in enerjisi güneşten

Antbirlik 25 milyonluk Güneş Enerji Tesisi için, TEDAŞ'dan onay aldı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) kendi enerjisini güneşten üretecek. Toplam 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak Güneş Enerji Tesisi 25 milyon liraya mal olacak.

Yatırım 3 yılda amorti edecek

İki tesis üzerine kuurulacak Güneş Enerji Tesislerinde 4 megavatlık elektrik üretimi yapılacak. Yatırımın 3 yılda amorti edeceğini belirten Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (TEDAŞ) gerekli izinleri aldıklarını açıkladı.

Tüketen değil üreten olacağız”

Aksu'da 21 bin ve Serik/Çardır tesislerinde 9 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılacak 2 Etaplı Güneş Enerji Tesisi kurumuna en kısa zamanda başlanacağını açıklayan Başkan Yavuz, “Proje, 2021'de tam kapasite ile faal hale gelecek. Biz tüketen değil üreten olacığız” diye konuştu.

 

 


Etiketler: ANTBİRLİK GÜNEŞENERJİSİ TEDAŞ MUSTAFAYAVUZ AKDENİZ ANTALYA FACEBOOK İNSTAGRAM İNSTAGOOD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türel Almanya’nın en prestijli ödülünü aldı

Başkan Menderes Türel ödüle doymuyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ödüle doymuyor. Belediye şirketi ANTEPE tarafından hayata geçirilen Antalyaspor Atilla Vehbi Konuk Tesisleri  Almanya’nın en prestijli ödülleri arasında yer alan German Design Award 2019 ö...

Başkan Uysal’dan öğrencilere tavsiyeler

Başkan Uysal’dan öğrencilere tavsiyeler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Özel Antalya Açı Okulları ve Nesibe Aydın Antalya

Kampüsünü ziyaret etti, öğrencileri obeziteden kurtaracak, ilerleyen yaşlarda tansiyon ve şeker gibi

kronik hastalıklardan uzak tutacak &o...

Üreten kadınlar ‘8 Mart Şenliği’nde buluştu 

Antalya Büyükşehir Belediyesi üretenler kadınlar için 8 Mart Kadınlar Günü Şenliği düzenledi. Sahil Antalya Yaşam Parkı Olbia Meydanı’nda başlayan şenlikte yöresel lezzetlerden, hediyelik eşyaya kadar çok sayıda ürün satışa çıktı.

Büyükşehir Beledi...