loader
Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’yı denizle barışık bir kent yapma hedefiyle hizmetleri sürüyor. Bu kapsamda Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Deniz Biyoloji Müzesi, Türkiye’nin ve Akdeniz’in su altı yaşamını Antalyalılar ve turistlere tanıtıyor. Deniz canlılarının ve özellikle nesli koruma altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlayan müze 5 yılda 25 bin ziyaretçi ağırladı.
500 tür sergileniyor
Batık bir korsan gemisi şeklinde dizayn edilen müzede hepsi Türkiye denizlerinde yaşayan 19 tür köpekbalığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, istakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor. Aslan ve Balon Balığı gibi Kızıldeniz’den gelen yeni türler de müzede yer alıyor.
Denizel biyoçeşitlilik anlatılıyor
Antalya’da deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılmasını amaçlayan müze eğitici ve öğretici işlev görüyor. Akdeniz’in biyoçeşitliliği nitelikli koleksiyonlarla ziyaretçilerle buluşturan Deniz Biyolojisi Müzesi, her yaştan insanın deniz yaşamı hakkında interaktif olarak bilgi edinmesini sağlıyor ve bu amaçla eğitim, panel, çalıştay ve sergiler düzenliyor. Okullardan gelen öğrenci gruplarına denizler ve canlı kaynaklar ile ilgili bilgiler veriliyor. 


Etiketler: Kaleiçi Yat Limanı Deniz Biyolojisi Müzesi Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi Deniz Biyolojisi Müzesi nerde Antalya denizel biyoçeşitlilik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

BARIŞ SUYU FESTİVALİ’nde Edis ve Gökçe Rüzgarı

BARIŞ SUYU FESTİVALİ’nde
Edis ve Gökçe Rüzgarı

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 23.ncüsü düzenlenen Barış Suyu, Kültür, Turizm, Sanat ve Gençlik Festivalinin 6. gününde sanatçılar Edis ve Gökçe’yi izlemek için bi...

Karpuzkaldıran halka açılmalı !!!!

Antalya’da deniz turizmini değerlendiren Cüneyt Koşu; Karpuzkaldıran Askeri Kampı

Hemşeri Marinası, harika plaj ve deniz spor alanlarıyla halkın denize ulaşabileceği son nokta’

dedi.

Antalya’nın dünyadaki en önemli deniz kentlerinde...

Konyaaltı Belediyesi Çocuk Tiyatrosu sahne aldı

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) çatısı altında kurulan ve sahneye koyduğu oyunlar ile adından söz ettiren Konyaaltı Belediyesi Harikalar Çocuk Tiyatrosu, “Dünyayı Yanağından Öptük” adlı oyun ile sahne aldı.

Konyaaltı Belediyesi Harikalar Çocuk Tiyatrosu ü&...