loader
Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’yı denizle barışık bir kent yapma hedefiyle hizmetleri sürüyor. Bu kapsamda Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Deniz Biyoloji Müzesi, Türkiye’nin ve Akdeniz’in su altı yaşamını Antalyalılar ve turistlere tanıtıyor. Deniz canlılarının ve özellikle nesli koruma altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlayan müze 5 yılda 25 bin ziyaretçi ağırladı.
500 tür sergileniyor
Batık bir korsan gemisi şeklinde dizayn edilen müzede hepsi Türkiye denizlerinde yaşayan 19 tür köpekbalığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, istakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor. Aslan ve Balon Balığı gibi Kızıldeniz’den gelen yeni türler de müzede yer alıyor.
Denizel biyoçeşitlilik anlatılıyor
Antalya’da deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılmasını amaçlayan müze eğitici ve öğretici işlev görüyor. Akdeniz’in biyoçeşitliliği nitelikli koleksiyonlarla ziyaretçilerle buluşturan Deniz Biyolojisi Müzesi, her yaştan insanın deniz yaşamı hakkında interaktif olarak bilgi edinmesini sağlıyor ve bu amaçla eğitim, panel, çalıştay ve sergiler düzenliyor. Okullardan gelen öğrenci gruplarına denizler ve canlı kaynaklar ile ilgili bilgiler veriliyor. 


Etiketler: Kaleiçi Yat Limanı Deniz Biyolojisi Müzesi Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi Deniz Biyolojisi Müzesi nerde Antalya denizel biyoçeşitlilik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’in “Antalya Sömestir Festivali” başladı

Kepez Belediyesi’nin öğrencilerin yarıyıl tatilini aktif ve verimli geçirebilmesi için düzenlediği ‘Antalya Sömestir Festivali’, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Programa Başkan Tütüncü, kızı Zeynep Hatice ile birlikte katıldı.

...
Kepez’in ‘Sağlık Tır’ı Kuzeyyaka’da

Kepez Belediyesi’nin gezici ‘Sağlık Tır’ı, mahalle mahalle dolaşmaya devam ediyor. Kepez’in 68 mahallede 73 kez gerçekleştirdiği göz sağlığı taraması hizmetinden 15 bin 111 kişi yararlandı.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ‘Sağlık Tır’ı ile hizmet...

Kepez'den Kadınlar Günü'ne özel sergi

Kepez Belediyesi’nin Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın temalı özel bir sergiye kapılarını araladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kepez Belediyesi'nin hizmete kazandırdığı Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nde açılışı yapılan özel b...