loader
Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’yı denizle barışık bir kent yapma hedefiyle hizmetleri sürüyor. Bu kapsamda Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Deniz Biyoloji Müzesi, Türkiye’nin ve Akdeniz’in su altı yaşamını Antalyalılar ve turistlere tanıtıyor. Deniz canlılarının ve özellikle nesli koruma altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlayan müze 5 yılda 25 bin ziyaretçi ağırladı.
500 tür sergileniyor
Batık bir korsan gemisi şeklinde dizayn edilen müzede hepsi Türkiye denizlerinde yaşayan 19 tür köpekbalığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, istakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor. Aslan ve Balon Balığı gibi Kızıldeniz’den gelen yeni türler de müzede yer alıyor.
Denizel biyoçeşitlilik anlatılıyor
Antalya’da deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılmasını amaçlayan müze eğitici ve öğretici işlev görüyor. Akdeniz’in biyoçeşitliliği nitelikli koleksiyonlarla ziyaretçilerle buluşturan Deniz Biyolojisi Müzesi, her yaştan insanın deniz yaşamı hakkında interaktif olarak bilgi edinmesini sağlıyor ve bu amaçla eğitim, panel, çalıştay ve sergiler düzenliyor. Okullardan gelen öğrenci gruplarına denizler ve canlı kaynaklar ile ilgili bilgiler veriliyor. 


Etiketler: Kaleiçi Yat Limanı Deniz Biyolojisi Müzesi Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi Deniz Biyolojisi Müzesi nerde Antalya denizel biyoçeşitlilik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez, kadına şiddete ‘Hayır’ dedi

Kepez, kadına şiddete ‘Hayır’ dedi

Kepez Belediyesi, Kepez Kent Meydanı’nda oluşturduğu ‘Kadına Şiddete Hayır’

duvarı ile kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık uyandırdı.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Kepez Be...

Doğanın Kalbini Çekiyoruz

Doğanın Kalbini Çekiyoruz


6 yıl önce Best Haber

 Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Antalya Fuji Film katkılarıyla “Doğanın Kalbini Çekiyoruz” konulu fotoğraf çekim etkinliği Karaöz, Adrasan ve Olympos’ta gerçekleştirildi.

Necdet Yaşar (SALFOD, FİRİG, Sille Sanat Sarayı Üyesi) tarafından teme...

KUMLUCA'DA BAYAT EKMEK KUMBARASI

KUMLUCA'DA BAYAT EKMEK KUMBARASI


7 yıl önce Best Haber

ANTALYA Kumluca Belediyesi, bayat ekmeklerin israf edilmemesi ve diğer canlılara yiyecek olarak değerlendirilmesi amacıyla bayat ekmek kumbarası uygulaması başlattı.

Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 'Ekmeğiniz çöp değil, ihtiyacı olan canlılara ...