loader
Antalya Büyükşehir Belediyesi  önüne Atatürk heykeli konuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi  önüne Atatürk heykeli konuldu

 

Başkan Böcek, “Heykel belediye binamıza çok yakışacak”

Antalya'da Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklenmesinin ardından bu kez de belediye bahçesine Atatürk heykeli konuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde yerine konulan heykelin Antalya Büyükşehir Belediye binasına çok yakıştığını söyleyen Başkan Böcek, “İnşallah bugün de, dün olduğu gibi yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Hep birlikte Atatürk’ün yolunda devrimlerinin ışığında ilerlemeye de devam edeceğiz” dedi. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları öncesinde Büyükşehir Belediyesi binası önüne konulan ve her aşamasını bizzat takip ettiği Atatürk heykelini inceledi. Başkan Böcek heykeli belediye binasına yazdırdığı “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı ile bütünsel olması düşüncesiyle yaptırdığını ifade ederek, “Cumhuriyet Bayramına yetiştireceğim diye söz vermiştim. Bugün bu sözümüzü tuttuk ve Cumhuriyet Bayramı öncesinde heykelimizi yerine koyduk” dedi. 
“CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
28 Ekim’in son derece önemli bir gün olduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediği çok önemli bir gündeyiz. Antalya Büyükşehir Belediyemizin önünde yer alan bu anıtı tüm Antalyalı hemşerilerim adına tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah dün olduğu gibi bugünde yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Hep birlikte Atatürk’ün yolunda, devrimlerinin ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl Dönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” diye konuştu. 
HEYKEL 4 AYDA TAMAMLANDI
ND Sanat Atölyesi tarafından yapılan ve heykeltraş Nusret Demir’in imzasını taşıyan heykel kaidesiyle birlikte 5 metre 10 santimetre boyunda. Bronz patinalı heykel Başkan Muhittin Böcek’in bizzat seçtiği Atatürk’ün sivil görünümlü bir resminden esinlenerek yapıldı. Heykel 4 ayda tamamlandı. 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İstiklal marşının kabulü..

İstiklal marşının kabulü..


4 yıl önce Best Haber

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti:

Milli mücadele ruhu, millet...

 Sinekle etkin mücadele sürüyor

Sinekle etkin mücadele sürüyor


5 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri Alanya, Demre...

Turunç Masa, Muratpaşa’ya bağlar

Turunç Masa, Muratpaşa’ya bağlar


4 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘sorun çözen’ uygulaması Turunç Masa’ya Şubat’ta ulaşan 9 bin 345

başvurunun yüzde 94.4’ü çağrı merkezi, internet ve sosyal medya uygulamaları üzerinden gerçekleşti.

Belediyeye gelmeden dahi sorunlarına çöz...