loader
Alanyaspor Tesisleri’nin temeli törenle atıldı

Alanyaspor Tesisleri’nin temeli törenle atıldı

 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor’dan sonra Alanyaspor’a da Avrupa’nın en modern kamp ve spor tesisini kazandırıyor. Alanyaspor’a marka bir değer sağlayacak spor tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı törende konuşan Başkan Türel, tesislerin Alanya’ya çok yakışacağını söyledi. Alanyaspor yöneticileri ve sporcuları da bugünü asla unutmayacaklarını belirterek Menderes Türel’e yürekten teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanyaspor için Alanya Mahmutlar Mahallesi’nde tahsis edilen yaklaşık 123 dönümlük alan üzerine inşa edeceği Alanyaspor Kamp ve Antrenman Tesisleri’nin temeli törenle atıldı. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Alanya Belediye Başkanı Cumhur İttifakı Adayı Adem Murat Yücel, Alanyaspor Kulüp  Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ilçe başkanları, muhtarlar, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Bakan: ‘Başkan Türel’e teşekkür ediyorum’
Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e Alanyasporumuza, Alanya’mıza kazandıracağı bu hizmet için Türkiye’nin en güzel tesislerinden biri olacak bu tesis için gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bugün Türkiye’nin değil Avrupa’nın en iyi tesislerinden birisi şu anda Antalya’mızda Antalyaspor’umuzun gurur duyuyoruz. Ve Yine Türkiye’nin değil sadece Avrupa’nın ve dünyanın en iyi ikinci tesisi de Alanya’da olacak Alanyaspor’umuzun olacak. Her ikisinde de Menderes Türel’in imzası var. Çok teşekkür ediyorum Sevgili Başkanım. Belki ileride dünyanın en önemli takımlarını burada misafir edeceğiz. Çünkü dünyanın en iyi tesislerine herkes gelmek ister. Alanya’mızın ve Antalya’mızın itibarı için bu tesisleri çok önemsiyoruz. Alanya belediyemizin tüm projelerinde elimizden gelen tüm desteği verdik. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le beraber Antalya’mızın her yerini ihya ettik” diye konuştu.
Vali: ‘Herkes gıpta edecek’
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’da Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirterek, “Dünyaca bilinen çok önemli bir şehir markamız var. Bu şehir markasını oluşturan çok önemli alt markalarımız var. Bunlardan birisi Antalyaspor’umuz diğeri Alanya sporumuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Antalyaspor’a gerçekten dünya çapında çok önemli bir tesis yapmış ve hediye etmiştir. Alanyaspor’a da sözü vardı. Bugün bu güzel, muhteşem alanda Alanyasporumuza da yine dünya çapında herkesin geldiğinde gıpta edebileceği bir tesisi yaparak hediye edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızı bu güzel çalışmaları dolayısıyla tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Türel: ‘Dünyanın en güzel tesisi’
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Alanyaspor Tesisleri ile ilgili çalışmaya üç-dört sene önce başladıklarını ancak tahsis süreci ile ilgili bazı problemler yaşandığını belirterek, “Birileri eteğimizden çekiştirmeseydi belki bu tesisi şimdiye bitirmiştik. Alıştık artık. Biz ne zaman iyi bir iş yapmaya kalksak birileri klasik yönetimlerine başvuruyor. Ama maalesef tam biz inşaata başlayacakken yargı süreçleri kullanılmak suretiyle burada ciddi bir şekilde oyalandık. Tabi bizi oyalayabiliyorlar. Ama gideceğimiz hedeften alıkoyamıyorlar. Belki biraz gecikiyoruz. Ama önemli olan netice almak. Birkaç sene oyalansak da hedefe doğru geç de olsa emin adımlarla ilerliyoruz. Ve bugün tüm bu engelleri aşarak burada Alanya sporumuza Avrupa’nın belki de dünyanın en güzel tesislerinden birisi olarak hediye edeceğimiz eserin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz” dedi.
Marka değeri sağlayacak
Alanyaspor’un süper ligde ortaya koyduğu başarılarla övündüklerini belirten Başkan Türel,
“Sayın Bakanımızla İstanbul’da Alanyaspor’umuzun Süper Lig’e çıktığı anı hiç unutamam. Gözyaşları içinde birbirimize sarılmıştık. İşte futbol öyle güzel bir şeydir ki bazen mutluluktan ağlatır, bazen kederden ağlatır. Allah bizi Alanyaspor’umuzla ilgili üzüntüden ağlatmasın. Hep mutluluktan böylesine güzel tesislerin kazandırılmasında olduğu gibi hep mutlu etsin. Bu tesis aynı zamanda gençlerimizin Alanyaspor’a Türk sporunun Milli yıldızlarının yetiştirmesinin dışında bir marka değeri de sağlayacak. Çok açık söyleyeyim. Alanyaspor’umuz yarın bir dünya yıldızını transfer etmek istediğinde bu tesisler bittiğinde bu tesisi gören bir dünya yıldızı ben bu kulüpte oynarım diyecek. Alanya’nın muhteşem manzarasını gördü mü imzayı atmadan bir yere gitmez. Böylesine bir avantajını da mutlaka yaşayacağına inanıyorum. Bu vesileyle tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Yücel: ‘Büyük bir eksik giderildi’
Cumhur İttifakı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de tesisin Alanya’nın ve Alanyaspor’un en büyük eksiklerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, Alanyasporun bu tesisle gücüne güç katacağını vurguladı.
Çavuşoğlu: ‘Türel’i unutmayacağız’
Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu da bugünü hiç unutmayacaklarını belirterek, “Bu tesisi yapan Menderes Başkanımızı hiç unutmayacağız. Bu taraftarlar bunu da unutmayacak. Çünkü böyle bir hizmeti kimse yapmaz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Alanyaspor Tesislerinin temeli törenle atıldı. Bakan Çavuşoğlu, yüklenici firma yetkilisi ile yaptığı pazarlık sonucu tesislerin 15 ayda tamamlanacağını söyledi.


Etiketler: Alanyaspor Tesisleri’nin temel atma töreni Alanyaspor yöneticileri Alanyaspor Tesisleri nereye yapılıyor Alanyaspor Tesisleri temel atma törenine katılanlar Menderes Türel Alanyaspor Tesisleri temel atma töreni

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’den camilere teknolojik temizlik

Kepez Belediyesi, 11 yıldır gerçekleştirdiği cami temizliğinde ileri teknolojiye geçti. Mobil halı yıkama makinesiyle camilerin halıları yerinde temizleniyor. Başkan Hakan Tütüncü de “Kepez’in camileri artık dünyanın en ileri teknolojileriyle temizleniyor.” dedi.

Kepez Belediyesi, v...

ASAT Elmalı’nın alt yapı sorunlarını çözüyor

ASAT Elmalı’nın alt yapı sorunlarını çözüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki vatandaşların alt yapı sorunlarını hızla çözmeye
devam ediyor. ASAT bu kapsamda Elmalı Çaybaşı’nda 400 metrelik yeni içme suyu hattı ile
Akçay’da kanalizas...

Büyükşehir Belediyesi kenti çiçeklerle donattı

Büyükşehir Belediyesi kenti çiçeklerle donattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında yer alan üst geçitler ve köprülü
kavşaklarda bulunan saksıları çiçek ve sarmaşıklarla donattı. Kent estetiğini ortaya koyan
dokunuşlar ...