loader
ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD'nin bu kararına saygı duyduğunu belirten Azoulay, "ABD, UNESCO'nun başlangıcı ve sonu değildir." dedi.

"Karar sürpriz olmadı"

UNESCO'nun ABD olmadan da faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Azoulay, ABD'nin 2011 yılından bu yana kendisine düşen payı UNESCO'ya ödemediğini hatırlattı.

ABD'nin "çok taraflılık" ile ilgili pozisyonu göz önüne alındığında bu kararının "sürpriz" olmadığını belirten Azoulay, UNESCO'yu terk etmenin ABD'nin çıkarına olmadığına inandığını vurguladı.

Azoulay, ayrıca UNESCO'yu siyasi gerginliklerden uzak tutulması ve örgütü bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği sözlerini ekledi.


Etiketler: birleşmiş milletler abd amerika unesco

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İlk kıble, bitmeyen çile Kudüs

İlk kıble, bitmeyen çile Kudüs


9 yıl önce Best Haber

Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı… Dünya üzerinde görebileceğiniz en kasvetli, en can sıkıcı yerlerden biridir. Cezaevindeki yakınınızı görmeye gittiğinizde kapıdaki gardiyanlar tarafından sorgulanıyormuş hissini hücrelerinize kadar hissettirirler. Niye geldin? Nerelere gideceksin? Kimlerle gör&uum...

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı


7 yıl önce Best Haber

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) İran konusunda acil toplantıya çağırdığı belirtildi. Birleşmiş Milletler'deki (BM) diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD'nin BM misyonu, Güvenlik Konseyini İran konusunda pazartesi günü kapalı oturum yapmaya çağırdı.

...
İranlı generalden korkutan sözler! “ABD ile savaşın eşiğindeyiz”

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami,  ve müttefikleri ile topyekün bir savaşın eşiğinde olduklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, ABD ve müttef...