loader
ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD'nin bu kararına saygı duyduğunu belirten Azoulay, "ABD, UNESCO'nun başlangıcı ve sonu değildir." dedi.

"Karar sürpriz olmadı"

UNESCO'nun ABD olmadan da faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Azoulay, ABD'nin 2011 yılından bu yana kendisine düşen payı UNESCO'ya ödemediğini hatırlattı.

ABD'nin "çok taraflılık" ile ilgili pozisyonu göz önüne alındığında bu kararının "sürpriz" olmadığını belirten Azoulay, UNESCO'yu terk etmenin ABD'nin çıkarına olmadığına inandığını vurguladı.

Azoulay, ayrıca UNESCO'yu siyasi gerginliklerden uzak tutulması ve örgütü bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği sözlerini ekledi.


Etiketler: birleşmiş milletler abd amerika unesco

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Uzaya Çıkacak İlk Afrikalı Astronot, Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Uzaya çıkan ilk Afrikalı astronot olması beklenen Mandla Maseko, talihsiz bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Yalnızca uzaya çıkmayı değil, Afrika'daki gençlerin ufkunu açmayı ve geçmişlerinin, gelecekleri üzerinde bir etkiye sahip olmadığını söylemeyi de kendine görev edinmi...

Suriye sınırından acı haber: Bir asker şehit oldu |

Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında; Suriye tarafından Türkiye tarafına yasadışı geçmeye çalışan şahısları yakalamak için müdahale edildiği esnada meydana gelen silah kazası sonucu bir asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada &ldq...

BİLİM DÜNYASINDA ÇAĞ ATLATACAK GELİŞME

Bilim insanları önemli bir adam daha attı. Japon araştırmacılar, Sibirya’da bulunan yünlü mamut fosilinden aldıkları DNA örneklerini ile mamutları klonlamaya çalışmasına çok yaklaştılar.

4 yıl önce Sibirya'da bulunan yünlü mamut cinsi hayvan fosili...