loader
ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD'nin bu kararına saygı duyduğunu belirten Azoulay, "ABD, UNESCO'nun başlangıcı ve sonu değildir." dedi.

"Karar sürpriz olmadı"

UNESCO'nun ABD olmadan da faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Azoulay, ABD'nin 2011 yılından bu yana kendisine düşen payı UNESCO'ya ödemediğini hatırlattı.

ABD'nin "çok taraflılık" ile ilgili pozisyonu göz önüne alındığında bu kararının "sürpriz" olmadığını belirten Azoulay, UNESCO'yu terk etmenin ABD'nin çıkarına olmadığına inandığını vurguladı.

Azoulay, ayrıca UNESCO'yu siyasi gerginliklerden uzak tutulması ve örgütü bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği sözlerini ekledi.


Etiketler: birleşmiş milletler abd amerika unesco

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD’den gerilimi artıracak açıklama: Yanıt vermeye hazırız

“ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'yla aralarında yeni bir gerilime daha yol açan Venezuela konusuyla ilgili konuştu. Pompeo, Rus askerlerinin Venezuela’daki varlığına yanıt vermeye hazır olduklarını söyledi.

Pompeo, NATO dışişleri bakanları görüşmesinin ardından düzenlenen bas�...

​Dubai Belediyesi, sokakta bırakılan kirli araçları açık arttırmayla satacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde belediye, şehrin görüntüsünü bozan kirli ve terkedilmiş araçlarla mücadele etmeye devam ediyor. Aracını yıkatmayana 136 dolar ceza kesen Dubai belediyesi şimdi de uzun süre aynı yerde park halinde bırakılan kirli araçları açık artt�...

Türkiye'ye verilmesi planan F-35'ler oraya teslim edildi

F-35'leri Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne teslim eden Lockheed Martin firması, daha önce Türkiye'ye verilmesi planan diğer F-35'lerin montajını sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurdu.

Ancak Tür...