loader
3. İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ 5 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİ

3. İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ 5 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİ

“YENİ DÜNYA DÜZENİNE HAZIR MIYIZ?” temasıyla düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İklim Değişikliğinin Turizm Destinasyonları Üzerine Etkisi’ konulu panele ev sahipliği yaptı.

Dünya ekonomisinde kırılganlığın arttığı ve değişim hızının öngörü oluşturmayı zorlaştırdığı bir ortamda; ülkeler, sektörler ve kurumlar arasında etkin koordinasyonu sağlayan, değişimleri öngörüp gelişmenin sürekliliği için aksiyonları tasarlayan, güçlü lobicilik faaliyetleri ile yönlendirici olan dünya ekonomisinin en saygın sivil tartışma platformlarından biri olmak vizyonu ile yola çıkan İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin 3.sü İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlendi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları ile aynı günde gerçekleşen zirvede, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yeşilyurt; sürdürülebilir turizmin öneminden ve bu yaklaşım doğrultusunda önem arz eden eğitim çalışmalarından bahsetti.

12 bine yakın üyesiyle Türkiye Turizm Hedefleri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından belirlenen Turizm için Küresel Etik Kodları çerçevesinde davranmayı benimseyen TÜRSAB, gerçekleşen zirvede, ‘İklim Değişikliğinin Turizm Destinasyonları Üzerine Etkileri’ temalı Turizm Bölümü paneline ev sahipliği yaptı.

TÜRSAB Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel’in açılış konuşmasıyla başlayan ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sevil Acar moderatörlüğünde gerçekleşen panel; Cape Town International Convention Centre CEO’su Julia May Ellingson, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Somuncu ve WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli’nin paylaşımlarıyla yoğun ilgi gördü.

Gala yemeği eşliğinde gerçekleşen İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni çerçevesinde, faaliyet alanlarını en iyi şekilde yorumlayıp uygulayan ve ülkemize katma değer yaratan yenilikçi 20 kişi ve kurum ödüllendirildi. Gecede Jehan Barbur da sevilen şarkılarıyla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.


Etiketler: İSTANBULEKONOMİZİRVESİ İSTANBUL TÜRSAB TURİZM AKDENİZ ANTALYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ekonomi'ye virüs desteği sağlanmalı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Çin’de ortaya çıkan ve tüm

dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilemesine

yönelik ekonomik tedbirler alınması talep etti. Koronavirüs salgınının düya ekonomisinde Haberin Devamı

Portakalda erken hasat bereketi

Portakalda erken hasat bereketi


8 yıl önce Best Haber

Portakalın kilogramı ise dalında 1 liradan alıcı buluyor.

Türkiye’de narenciye üretiminde önemli yeri bulunan Finike ilçesinde portakal hasadı erken başladı. Ülke çapında ‘Finike portakalı’yla nam salan ilçede, normalde Kasım ayı sonunda yapılan hasat, bu y�...

TÜRKİYE, RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN   EN ÇOK ELEKTRİK ÜRETEN İLK 5 ÜLKE ARASINDA!

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİ 

DÜNYA ELEKTRİĞİNİN 10’DA 1’İNİ KARŞILIYOR!

 

TÜRKİYE, RÜZGAR VE ...