loader
YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziyarette, dernek olarak yaptıkları çalışmaları aktarıp,  Yörük Kültürü konusunda bilgiler verdi. Yörüklerin simgesi keyfiyeyi Başkan Semih Esen’e sunan M.Aykut Ege, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundu.

YÖRSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yörüklerin kadına olan bakışı açısını değerlendirerek, “Yörük arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler ve bizleri çok mutlu ettiler. YÖRSİAD üyeleri ile birlikte çok güzel anılar ve çok güzel anektotlar paylaştık. Yörük toplumunun ataerkil bir toplum olduğunu, Yörük toplumunun kadını baş tacı yaptığını, kadına söz hakkı verdiğini gördük. Sohbetimizde şunu gördük ve hatırladık ki, Yörük toplumunda kadına hiç şiddet olmadığını gördük. Bunlar bizi yeniden kültürümüz ile gurur duymamıza vesile oldu. İnşallah Yörüklük Anadolu topraklarında yeniden kültür olarak egemen olacaktır. Kadınlar da Yörük tarihinde Yörük kültüründe olduğu gibi çok güzel yerlerde olacaklardır. Şiddetin son bulduğu bir ülke için eminim ki bu ülkenin en kıymetli kültürlerinden birisi Yörüklük yine başı çekecektir, lokomotif olacaktır. YÖRSİAD’ın yolu açık olsun” dedi.


Etiketler: YÖRSİAD YÖRÜKSANAYİCİVEİŞİNSANLARIDERNEĞİ KONYAALTIBELEDİYEBAŞKANI SEMİHESEN M.AYKUTEGE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’de seçim startı verildi

Kepez’de seçim startı verildi


6 yıl önce Best Haber

Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti Kepez Adayı Hakan Tütüncü, seçim startını kültür ve sanatta “en önemli projem” dediği Mimar Sinan Kongre Merkezi’nden verdi. ‘31 Mart Yerel Seçim Kampanyası’ programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmas...

Avusturya Kültür Günleri, Muratpaşa’da

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avusturya Kültür Günleri kapsamında Wiener Kammersyphonie, Viyana Yaylı Çalgılar Beşlisi’nin, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserine katıldı.

Açıldığı günden bu yana Antalya’nın kült&...

Zeytinköy’de yeni parkın yapımı sürüyor.

Parklarda güneş enerjili aydınlatmaya geçmeye hazırlanan Muratpaşa Belediyesi, Başkan Ümit

Uysal’ın talimatıyla ilk çalışmayı Zeytinköy bölgesindeki 2 bin 730 metrekarelik yeni park alanında

gerçekleştiriyor. Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından gün...