loader
YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziyarette, dernek olarak yaptıkları çalışmaları aktarıp,  Yörük Kültürü konusunda bilgiler verdi. Yörüklerin simgesi keyfiyeyi Başkan Semih Esen’e sunan M.Aykut Ege, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundu.

YÖRSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yörüklerin kadına olan bakışı açısını değerlendirerek, “Yörük arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler ve bizleri çok mutlu ettiler. YÖRSİAD üyeleri ile birlikte çok güzel anılar ve çok güzel anektotlar paylaştık. Yörük toplumunun ataerkil bir toplum olduğunu, Yörük toplumunun kadını baş tacı yaptığını, kadına söz hakkı verdiğini gördük. Sohbetimizde şunu gördük ve hatırladık ki, Yörük toplumunda kadına hiç şiddet olmadığını gördük. Bunlar bizi yeniden kültürümüz ile gurur duymamıza vesile oldu. İnşallah Yörüklük Anadolu topraklarında yeniden kültür olarak egemen olacaktır. Kadınlar da Yörük tarihinde Yörük kültüründe olduğu gibi çok güzel yerlerde olacaklardır. Şiddetin son bulduğu bir ülke için eminim ki bu ülkenin en kıymetli kültürlerinden birisi Yörüklük yine başı çekecektir, lokomotif olacaktır. YÖRSİAD’ın yolu açık olsun” dedi.


Etiketler: YÖRSİAD YÖRÜKSANAYİCİVEİŞİNSANLARIDERNEĞİ KONYAALTIBELEDİYEBAŞKANI SEMİHESEN M.AYKUTEGE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Baykal’dan Ziyaret Turu

Baykal’dan Ziyaret Turu


7 yıl önce Best Haber

Ankara’da tedavi süreci tamamlanan ve bir süre önce Antalya’ya dönen Deniz Baykal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası CHP İl Yönetimini, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti.

Ankara...

Tütüncü, “Toplum kadınla güçlü”

Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Tütüncü, toplumsal yapıda kadınların daha aktif olmasıyla, toplumun daha güçlü olacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleriyle sabah kah...

Antalya’ya balıkçılar çarşısı müjdesi

Başkan Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası arazisinde 14 bin m2’lik alana

içerisinde balık restoranları ile satış tezgâhlarının olacağı balıkçılar çarşısı ile

doğal ürünlerin satılacağı semt pazarı inşa edeceklerini açıkladı.

Kepez Beledi...