loader
YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziyarette, dernek olarak yaptıkları çalışmaları aktarıp,  Yörük Kültürü konusunda bilgiler verdi. Yörüklerin simgesi keyfiyeyi Başkan Semih Esen’e sunan M.Aykut Ege, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundu.

YÖRSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yörüklerin kadına olan bakışı açısını değerlendirerek, “Yörük arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler ve bizleri çok mutlu ettiler. YÖRSİAD üyeleri ile birlikte çok güzel anılar ve çok güzel anektotlar paylaştık. Yörük toplumunun ataerkil bir toplum olduğunu, Yörük toplumunun kadını baş tacı yaptığını, kadına söz hakkı verdiğini gördük. Sohbetimizde şunu gördük ve hatırladık ki, Yörük toplumunda kadına hiç şiddet olmadığını gördük. Bunlar bizi yeniden kültürümüz ile gurur duymamıza vesile oldu. İnşallah Yörüklük Anadolu topraklarında yeniden kültür olarak egemen olacaktır. Kadınlar da Yörük tarihinde Yörük kültüründe olduğu gibi çok güzel yerlerde olacaklardır. Şiddetin son bulduğu bir ülke için eminim ki bu ülkenin en kıymetli kültürlerinden birisi Yörüklük yine başı çekecektir, lokomotif olacaktır. YÖRSİAD’ın yolu açık olsun” dedi.


Etiketler: YÖRSİAD YÖRÜKSANAYİCİVEİŞİNSANLARIDERNEĞİ KONYAALTIBELEDİYEBAŞKANI SEMİHESEN M.AYKUTEGE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Böcek ATSO zirvesinde konuştu

Başkan Böcek ATSO zirvesinde konuştu
Böcek, “19 ilçeye eşit hizmet götüreceğiz”
‘Gerekli projelere devam edeceğiz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, '3. Antalya İş Dünyası Yerel Yönetimler
Zirvesinde Antalya’nın ma...

Başkan Uysal’dan hayırlı olsun ziyareti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Muratpaşa örgütleri ve meclis üyeleriyle birlikte partisi

CHP İl Başkanı Nusret Bayar ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Uysal, İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Gülen Erc...

“ Önce Yaya “ projesi hayata geçiriliyor

“ Önce Yaya “ projesi hayata geçiriliyor
Uygulamaya Alanya’da da başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019’un “ Yaya Öncelikli
Trafik Yılı “ ilan edilmesinin ardından Antalya’nın ardından Alanya’da da oku...