loader
YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziyarette, dernek olarak yaptıkları çalışmaları aktarıp,  Yörük Kültürü konusunda bilgiler verdi. Yörüklerin simgesi keyfiyeyi Başkan Semih Esen’e sunan M.Aykut Ege, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundu.

YÖRSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yörüklerin kadına olan bakışı açısını değerlendirerek, “Yörük arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler ve bizleri çok mutlu ettiler. YÖRSİAD üyeleri ile birlikte çok güzel anılar ve çok güzel anektotlar paylaştık. Yörük toplumunun ataerkil bir toplum olduğunu, Yörük toplumunun kadını baş tacı yaptığını, kadına söz hakkı verdiğini gördük. Sohbetimizde şunu gördük ve hatırladık ki, Yörük toplumunda kadına hiç şiddet olmadığını gördük. Bunlar bizi yeniden kültürümüz ile gurur duymamıza vesile oldu. İnşallah Yörüklük Anadolu topraklarında yeniden kültür olarak egemen olacaktır. Kadınlar da Yörük tarihinde Yörük kültüründe olduğu gibi çok güzel yerlerde olacaklardır. Şiddetin son bulduğu bir ülke için eminim ki bu ülkenin en kıymetli kültürlerinden birisi Yörüklük yine başı çekecektir, lokomotif olacaktır. YÖRSİAD’ın yolu açık olsun” dedi.


Etiketler: YÖRSİAD YÖRÜKSANAYİCİVEİŞİNSANLARIDERNEĞİ KONYAALTIBELEDİYEBAŞKANI SEMİHESEN M.AYKUTEGE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Döşemealtı Belediyesi İşkur Hizmet Noktası

İşverenle iş arayanı buluşturuyor
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kurulan ve bugüne kadar yüzlerce işsizi iş sahibi yapan İşkur Hizmet Noktası iş arayanların umudu oldu.
Kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Döşemealtı ...

Muratpaşa halk çamaşırhaneleri

Muratpaşa halk çamaşırhaneleri


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinköy ve Meltem Mahallelerinde bulunan halk çamaşırhaneleri 5 yılda

tam 29 bin 95 kez döndü. 14 bin 407 kişinin yararlandığı halk çamaşırhanelerinin toplumsal ihtiyaçlar

üzerinden şekillenen bir çalışma olduğunu dile getiren Belediye Başka...

Büyükşehir Belediyesi Kültür Konserleri devam ediyor

Karadeniz Türküleri coşturacak 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Konserleri kapsamında Zeynep Başkan, ‘Karadeniz Türküleri’konseri verecek. 

Türkiye’nin müzik kültürüyle ön plana çıkan bölgelerinden Karadeniz’in ...