loader
YAPI KREDİ KOLEKSİYONLARI’NDAN RENKLER

YAPI KREDİ KOLEKSİYONLARI’NDAN RENKLER

Yapı Kredi, 75. kuruluş yıldönümünü kültür sanat hayatına heyecan katan etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Banka, kültürün ve sanatın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması hedefiyle uzun yıllar önce kurduğu Yapı Kredi Koleksiyonları’ndan önemli seçkileri ülkemizin farklı şehirlerinde sanatseverlerle buluşturuyor. Resimden sikkeye, tombaktan nadir kitaba kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsayan, kültür hazinesi niteliğindeki koleksiyonundan seçilen eserler, Türkiye’nin kültür sanat hayatına renk katıyor. Bursa, Ankara ve İzmir’in ardından 27 Aralık’ta Antalya Kültür Sanat’ta açılan Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler sergisi davetlilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün 1905 yılından başlayarak düzenli olarak tuttuğu defterlerden yola çıkılarak hazırlanan “Atatürk’ün Not Defterinden Şarkılar” başlıklı klasik Türk müziği konseri ile son buldu.

Osman Hamdi’den Atatürk fotoğraflarına, toplam 121 eser!

Sergi, Yapı Kredi koleksiyonundan peyzaj, natürmort, figüratif resim, istihsal, soyut, güncel sanat, Hoca Ali Rıza’nın desenleri ve suluboya resimleri, Selahattin Giz Fotoğrafları olmak üzere 8 ayrı bölümden oluşuyor. Sergide Osman Hamdi’den Atatürk fotoğraflarına toplam 121 eser bulunuyor.  Yapı Kredi’nin kuruluşunun onuncu yılı şerefine düzenlediği ve kendisine “kültür sanat ödülü veren ilk banka” unvanını kazandıran “İş ve İstihsal” konulu resim yarışmasına katılan değerli eserler de sergileniyor.

Sergide; Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi Türk resim sanatına damga vuran ressamların yanı sıra yurt dışından sanatçıların eserleri de yer alıyor. Louvre Müzesi’nde de eserleri bulunan Francesco Casanova’ya ait 1754 tarihli “Viyana Kuşatması” adlı eser, Yapı Kredi Koleksiyonları’nda bulunan en eski eser olmasıyla dikkat çekiyor.

“Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler” 27 Aralık – 29 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta ücretsiz olarak gezilebilecek.

 


Etiketler: YAPIKREDİBANKASI ANTALYAKÜLTÜRSANAT OSMANHAMDİ RESİMSERGİSİ YAPOKREDİKOLEKSİYONU TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dev orkestra ilk kez Antalya'da

Dev orkestra ilk kez Antalya'da


5 yıl önce Best Haber

AGORA ANTALYA’YA GELİYOR!

Agora Gençlik Senfoni Orkestrası (AGO) Antalya’ya geliyor. Üstün yetenekli ve seçilmiş

sanatçıların oluşturduğu dev orkestra, 3 Sanat Sezonu kapsamında Antalya’da seyirci karşısına

çıkacak. ​Viyana’da Osmanlı İzleri teması...

Raziye Hanım’ın Biten Hasreti

Raziye Hanım’ın Biten Hasreti


6 yıl önce Best Haber

Raziye ismini aklıma kazıyan bir romandır. Melih Cevdet Anday’ın Raziye adlı romanını ne zaman okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum. Fakat, belleğime öyle işlemiştir ki bu roman ve kahramanı Raziye’nin hikayesi unutamadığım bir isme dönüşmüştür.

2005 yılında Raziye Hanım’la tanış�...

Karşılaşmalar

Karşılaşmalar


6 yıl önce Best Haber

Yolda, sokakta, herhangi bir yerde kendi halinizde yürürken ya da otururken bir akrabanızla, tanıdığınızla, arkadaşınızla karşılaşıverirsiniz hiç beklemediğiniz bir anda. Bu karşılaşmalar bazen öyle sıcaklık katar ki içinize bir an bütün iç sıkıntılarınızı alır götürür,...