loader
YAĞDAN KİLO VERMENİN 3 BÜYÜK SIRRI

YAĞDAN KİLO VERMENİN 3 BÜYÜK SIRRI

Verilen kiloların geri alınmasını zorlaştırmak için bu kiloların yağdan verilmesinin, değişmez şart olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yağdan kilo kaybı sağlamak için 3 büyük sırrı şu şekilde açıklıyor:
 
1- Bitkisel Yağlar Tüketin.
Bitkisel yağlar olarak adlandırdığımız besinler: ceviz, badem, fındık, zeytin, hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağların birçok faydası bulunmaktadır. Bu besinlerin sindirimi uzun sürede gerçekleştiğinden, hem tok tutacak, hem de bitkisel yağların tüketimi vücutta yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu besinlerin tüketilmesi gereken miktarı kişiden kişiye değişim göstermektedir. Yağ yakımını hızlandırmak için bu besinlerin fazla miktarda tüketilmesi vücutta yağlanmaya sebep olacaktır. Unutulmamalıdır ki, Dünyanın en sağlıklı besini bile olsa fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta yağ olarak depolanacaktır.
Yemekleri zeytinyağı, avokado yağı veya hindistan cevizi yağında hazırlayarak, kahvaltıda zeytin, ara öğünlerde ise ceviz, badem, fındık tüketerek bitkisel yağ tüketimini arttırabiliriz.

2- Komplex Karbonhidrat Tüketin.
Basit karbonhidrat olarak adlandırdığımız karbonhidratları (bal, reçel, marmelat, şeker) tükettiğiniz takdirde şeker seviyesi birden yükselecek ve insülin salınımı artışı meydana gelecektir. Vücutta insülin salınımı arttığında ise, yağlanma ortaya çıkacaktır. Bu yüzden, tükettiğiniz karbonhidratları, komplex karbonhidratlar olarak adlandırdığımız karbonhidratlardan (yulaf, klınımının daha dengeli bir şekilde olmasını sağlayacaktır. Bu durum hem daha uzun süre tok kalmanızı, hem de vücudun yağlanmasını azaltacaktır. 
Sabah kahvaltılarda beyaz ekmek yerine yulaf tüketerek, içeceklerde şeker kullanımını bırakarak, öğle ve akşam yemeklerinde ise karbonhidrat ihtiyacımızı kinoa, mercimek, kepekli bulgur gibi besinlerden karşılayabiliriz. 

3- Yeterli Oranda Kafein Tüketin.
Yeterli oranda kafein tüketimi vücutta yağ yakımının hızlanmasını sağlayacaktır. Günde bir insanın ortalama olarak alması gereken kafein miktarı 300 mg kadardır. Bu da 2-3 fincan kahve ve 6-7 bardak çay tüketebileceğimiz anlamına gelmektedir. Yağ yakımını hızlandırmak adına fazla miktarda tüketilen kafein, tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı, idrar miktarının artması, vücut suyunda azalma ve vücutta çatlak oluşumu gibi yan etkilere neden olabilir. Gebeler, tansiyon, mide, migren gibi rahatsızlıkları olanlar kafein tüketimine dikkat etmeli, bu besinlerin tüketim miktarını ise mutlaka uzmanlara danışmalıdırlar. 
Ara öğünlerde sütlü kahve veya gün içerisinde çay tüketerek kafein alımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Gün içerisinde yorgun ve uyku halinde olanlar için kafein tüketimi enerjinizi arttıracak ve yağ yakımını hızlandıracaktır.


Etiketler: YAĞDAN KİLO VERMENİN SIRRI Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu yağdan kilo kaybı sağlamak için ne yapmalıyız yağdan nasıl kilo verilir yağdan kilo vermenin yolları yağdan kilo vermek

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

GAPS BESLENME MUCİZELER YARATIYOR

GAPS BESLENME MUCİZELER YARATIYOR


10 ay önce Best Haber

Vücudun beyinden sonra en etkili organı olan bağırsaklarda görülen sorunlar, metabolik hastalıklardan psikolojik rahatsızlıklara kadar birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkıyor. İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklar, anksiyete, otizm, şizofreni, epilepsi, depresyon gibi sorunların tedavisinde büy&u...

BU HATALAR CİLDİNİZİ HIZLA YAŞLANDIRIYOR!

Dikkat! “Kış güneşi yakmaz” demeyin
İlerleyen yaşla birlikte, cildimizin elastikiyetini sağlayan kollajen, yağ dokusu ile nem tutma kapasitesi azalıyor. Bunun sonucunda da ciltte kırışıklar, sarkma, mat görünüm ve lekeler gibi problemler gelişmeye başlıyor. Yaşlanmak doğal bir süreç ve bu...

Sağlık Bakanlığı, 80 kişilik bir ekiple Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi hazırlıyor. Detayları Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Beslenme Bilim ...