loader
YAĞDAN KİLO VERMENİN 3 BÜYÜK SIRRI

YAĞDAN KİLO VERMENİN 3 BÜYÜK SIRRI

Verilen kiloların geri alınmasını zorlaştırmak için bu kiloların yağdan verilmesinin, değişmez şart olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yağdan kilo kaybı sağlamak için 3 büyük sırrı şu şekilde açıklıyor:
 
1- Bitkisel Yağlar Tüketin.
Bitkisel yağlar olarak adlandırdığımız besinler: ceviz, badem, fındık, zeytin, hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağların birçok faydası bulunmaktadır. Bu besinlerin sindirimi uzun sürede gerçekleştiğinden, hem tok tutacak, hem de bitkisel yağların tüketimi vücutta yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu besinlerin tüketilmesi gereken miktarı kişiden kişiye değişim göstermektedir. Yağ yakımını hızlandırmak için bu besinlerin fazla miktarda tüketilmesi vücutta yağlanmaya sebep olacaktır. Unutulmamalıdır ki, Dünyanın en sağlıklı besini bile olsa fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta yağ olarak depolanacaktır.
Yemekleri zeytinyağı, avokado yağı veya hindistan cevizi yağında hazırlayarak, kahvaltıda zeytin, ara öğünlerde ise ceviz, badem, fındık tüketerek bitkisel yağ tüketimini arttırabiliriz.

2- Komplex Karbonhidrat Tüketin.
Basit karbonhidrat olarak adlandırdığımız karbonhidratları (bal, reçel, marmelat, şeker) tükettiğiniz takdirde şeker seviyesi birden yükselecek ve insülin salınımı artışı meydana gelecektir. Vücutta insülin salınımı arttığında ise, yağlanma ortaya çıkacaktır. Bu yüzden, tükettiğiniz karbonhidratları, komplex karbonhidratlar olarak adlandırdığımız karbonhidratlardan (yulaf, klınımının daha dengeli bir şekilde olmasını sağlayacaktır. Bu durum hem daha uzun süre tok kalmanızı, hem de vücudun yağlanmasını azaltacaktır. 
Sabah kahvaltılarda beyaz ekmek yerine yulaf tüketerek, içeceklerde şeker kullanımını bırakarak, öğle ve akşam yemeklerinde ise karbonhidrat ihtiyacımızı kinoa, mercimek, kepekli bulgur gibi besinlerden karşılayabiliriz. 

3- Yeterli Oranda Kafein Tüketin.
Yeterli oranda kafein tüketimi vücutta yağ yakımının hızlanmasını sağlayacaktır. Günde bir insanın ortalama olarak alması gereken kafein miktarı 300 mg kadardır. Bu da 2-3 fincan kahve ve 6-7 bardak çay tüketebileceğimiz anlamına gelmektedir. Yağ yakımını hızlandırmak adına fazla miktarda tüketilen kafein, tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı, idrar miktarının artması, vücut suyunda azalma ve vücutta çatlak oluşumu gibi yan etkilere neden olabilir. Gebeler, tansiyon, mide, migren gibi rahatsızlıkları olanlar kafein tüketimine dikkat etmeli, bu besinlerin tüketim miktarını ise mutlaka uzmanlara danışmalıdırlar. 
Ara öğünlerde sütlü kahve veya gün içerisinde çay tüketerek kafein alımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Gün içerisinde yorgun ve uyku halinde olanlar için kafein tüketimi enerjinizi arttıracak ve yağ yakımını hızlandıracaktır.


Etiketler: YAĞDAN KİLO VERMENİN SIRRI Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu yağdan kilo kaybı sağlamak için ne yapmalıyız yağdan nasıl kilo verilir yağdan kilo vermenin yolları yağdan kilo vermek

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Sağlık çalışanları şiddete karşı sokağa çıktı: Acilen yasa istiyoruz

Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi doktorlar, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında sokaklara çıkt...

DİKKAT! BU FOBİ HIZLA YAYGINLAŞIYOR!

Yurtdışında yapılan çalışmalara göre kanser en çok korkulan hastalıkların başında yer alırken, kanser fobisi de günümüzde hızla yaygınlaşıyor. Psikoonkolog Işıl Yıldız, “Birçok insan fobileriyle korku kaynağından uzak durarak baş eder fakat karsinofobi yaşayan insanlar bu k...

Sağlık Bakanlığı, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları için eğitim kitapçığı hazırladı. Şiddetin engellenmesi için doğru taktikler sıralandı.

Sağlıkta şiddet olaylarını en aza indirmek ve şiddet mağdurlarını sahiplenmek için 'Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı' hazırlayan Sağlık Bakanlığı, hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasındaki iletişimi güçlendirmek için de taktikler belirledi.

Bu kapsamda hazırlanan k...