loader
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BEN, SEN, O HEYKEL SERGİSİ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BEN, SEN, O HEYKEL SERGİSİ

Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Türkiye’nin mermerlerini kullanarak, eserlerine figüratif bir boyut kazandıran Heykeltıraş Dinçer Güngörür’ün insana dokunan Ben, Sen, O Heykel Sergisi’ni İstanbullularla buluşturdu. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda sanatseverin katılımıyla Nev Galeri Nevmekan Sahil’de açılışı yapılan sergi, 6 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Heykaltraş Dinçer Güngörür’ün farklı insan figürlerinden yola çıkıp, bireysel farklılıklarımızla birlikte toplumsal zenginliğimize dikkat çektiği 62 mermer heykelden oluşan Ben, Sen, O Heykel Sergisi, İstanbullularla buluştu. Nev Galeri Nevmekan Sahil’de düzenlenen görkemli bir açılışla sanatseverler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaşan sergi, katılımcıları adeta büyüledi. Açılış sırasında heykeltıraş Dinçer Güngörür’e hediye takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

Hilmi Türkmen:

“Sanatseverlerin uğrak yeri olacak”

“NevMekan Sahil, yine güzel bir sergiye, güzel bir sanata ev sahipliği yapıyor. Ben de huzurlarınızda genç ve başarılı sanatçımız Dinçer Bey’e teşekkür ediyorum. Heykel sanatı son yıllarda daha çok tanınır, bilinir hale gelmeye başladı. Dinçer gibi başarılı ve genç sanatçıların bunda emeği ve katkısı oldukça çok. Burada yaklaşık bir ay boyunca bu sergi açık kalacak. Sanatseverlerin dikkatini çekeceği ve çok kolaylıkla ulaşabileceği bir lokasyon burası. Sanatseverlerin uğrak yeri olacağına inanıyorum. ” dedi.

62 parça esere Türk mermeri damgası

Sergide yer alan 62 parça heykelde Türk mermeri kullandığını vurgulayan heykeltıraş Dinçer Güngörür,”Sergimin isminde yer alan “Ben”, dünya üzerinde var olan insanların kendisi. Bir insan ile birlikte olan kendini çözümlendirme, anlamlandırma ve var etme üzerindeki birliktelikteki “Sen”. Bu birlikteliğin oluşturduğu bir kabuk ile dışarıda bıraktığı dünyadaki diğer bütün insanlar olarak adlandırabilecek olanı da ‘O’ kavramını anlatıyor.” diye belirtti.

Bilgi için:Havva Kızılırmak PREsat Pala

[email protected] 0533 4175602


Etiketler: KÜLTÜRSANAT ÜSKÜDARBELEDİYESİ HEYKELTRAŞ DİNÇERGÜNGÖRÜR BENSENOHEYKELSERGİSİ İSMETUÇMA NEVMEKANSAHİL HİLMİTÜRKMEN AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tiyatro Akademi Perdelerini Açıyor

Tiyatro Akademi Perdelerini Açıyor


6 yıl önce Best Haber

Akdeniz Üniversitesi Akademi Tiyatro Topluluğu perdelerini Savaş Aykılıç’ın yazdığı ve Erkan Altay’ın yönettiği ‘Aşk Grevi’ adlı oyun ile açıyor.

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Akademi 12. yılında yepyeni bir oyun ile perdelerini açıyor. ‘Aşk Grevi’ adlı oyun...

Dob'dan türküler ve dans gösterisi

Dob'dan türküler ve dans gösterisi


6 yıl önce Best Haber

Aralık ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eserin müzik düzenlemeleri Deniz Yıldız’a, metni ve rejisi Fatih Şanal’a ait.

Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müzi...

ÜSKÜDAR’DA MUSTAFA KESER RÜZGÂRI ESTİ

Üsküdar Belediyesi düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında, sanat dünyasının usta ismi Mustafa Keser’i ağırladı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, usta sanatçının seslendirdiği şarkılar, katılımcıların eşliğiyle tü...