loader
Türkiye'nin ustaları artık kayıt altında

Türkiye'nin ustaları artık kayıt altında

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 2007 yılında kurulan Geleneksel Sanatlar Derneği (GSD) çalışmalarını sürdürüyor.

Derneğin Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen programına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, GSD Başkanı Ahmet Akcan, akademisyen - hattat Doç. Dr. Fatih Özkafa ile ustalardan, sanatçılardan, akademisyenlerden çok sayıda davetli katıldı.

Ney, kanun ve çellodan oluşan enstrümanlarla İstanbul Akustik’in verdiği mini konserin ardından konuşan Gül, şunları kaydetti:

"Kültür ve Sanat Bakanlığı olarak sinema, edebiyat, güzel sanatlar, görsel sanatlar alanında pek çok projeyi desteklemekteyiz. GENÇDES projemiz kapsamında, özellikle gençlerimize yönelik kültür - sanat projelerini desteklemekteyiz. Bakanlığımız tarafından 2017 yılında 650 projeye yaklaşık 46 milyon lira kaynak aktarıldı. İşte bu projelerden biri de bugün burada toplanmamıza vesile olan Geleneksel Sanatlar Derneğinin yürüttüğü 'Türkiye’nin Ustaları' projesi. Marmara Bölgesi ile başlattıkları projelerini, Türkiye’deki tüm bölgelere uygulayacaklar. Biz bakanlık olarak desteklemekten memnuniyet duyacağız. Bu projede emeği geçen başta GSD Başkanı Ahmet Akcan’a ve değerli sanatçılarımıza teşekkür ederim."

En çok usta İstanbul da, en yaşlı usta 90 yaşında, en popüler branş ise tezhip 

Akcan, şunları söyledi: 

"Geleneksel Sanatlar Derneği bünyesinde 7 farklı web sitesi hizmet veriyor. Biz bu alanda örgütlenmenin önemine inanıyoruz. 7 aylık bir çalışma sonucu oluşturulan 'Marmara’nın Ustaları' envanterine 17 branşta bin 554 ustanın kaydı yapıldı. Aldığımız kayıtlara göre bu ustaların 569’unu erkekler, 985’ini ise kadınlar oluşuyor. Envanter kaydına giren en genç sanatçı 18, en yaşlı usta ise 90 yaşında." 


Etiketler: cemal reşit rey konser salonu kültür ve sanat turizm bakanlığı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

UYSAL’IN “ÇEVRECİ” KOMŞULARI…

Müslüman Türk geleneklerinde önemli bir yeri vardır komşuluğun…

Köyde, kentte, yazlıkta, mahallede, apartmanda, iş hayatında…

İkramdan, yeme içmeye hatta aile sırlarına kadar…

Pek çok şeyi...

VAROL YAŞAROĞLU TERRACITY de

VAROL YAŞAROĞLU TERRACITY de


5 yıl önce Best Haber

Antalya’nın Premium yaşam merkezi TerraCity’nin geleneksel hale getirdiği

“Kültür Sanat Buluşmaları” kapsamında 28 Aralık Cumartesi günü Kral

Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu TerraCityde sevenleriyle buluşacak.

7 den 70 e herkesin çok sevdiği karakterl...

Erken Yola Çıkanlar

Erken Yola Çıkanlar


6 yıl önce Best Haber

Siz daha, sıcacık yatağınızda uyumaktayken onlar, bu ve başka şehirlerde, sabahın erken saatlerinde yollara düşüyorlar.Belki de, hergün başka bir eve gittiklerinden,şehirlerin semtlerini, caddelerini, sokaklarını, kaç nolu otobüs ve minibüsün nereye gittiğini, bir çok kişiden daha iyi biliyorlar.A...