loader
TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79’UNCU ÜLKESİ OLDU

TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79’UNCU ÜLKESİ OLDU

 

2019 Dünya Mutluluk raporuna göre, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye’nin bu listeye 79’uncu sıradan giriş yaptığı görüldü.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Türkiye dünyanın en mutlu 79’uncu ülkesi oldu. Rapor, ülkelerin gelir, sağlıklı yaşam beklentisi, sosyal destek, özgürlük, güven ve cömertlik değişkenleri baz alınarak hazırlanırken, listenin en başına Finlandiya’nın yerleştiği görüldü. Finlandiya’dan sonra ilk 10’da yer alan diğer ülkeler ise; Danimarka, Norveç, İzlanda, Hollanda, İsviçre, İsveç, Yeni Zelanda, Kanada ve Avusturya olarak sıralandı. Buna karşın 156 ülkenin yer aldığı listenin en sonuna Orta Afrika ülkesi Güney Sudan’ın yerleştiği kaydedildi.


Etiketler: mutluluk Türkiye Birleşmiş Milletler 2019 Dünya Mutluluk Raporu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Vücut Saatinin Eğitilmesi, Geç Uyumanın Zararlarını Ortadan Kaldırıyor

Bilim insanları gece geç uyumayı alışkanlık haline getirmiş olan insanların, vücut saatlerini düzenleyerek uyku kalitelerini yükseltebileceklerini ortaya çıkardı. Elde edilen bulgulara göre vücut saati sadece 3 hafta içerisinde düzenlenebiliyor.

Uyku düzeninin sağlık ve yaşam ka...

Kurban Bayramında otoyol ve köprüler ile toplu taşıma ücretsiz

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ...

DOWN SENDROMLU BİREYLER AKRANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ


21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle iki gün boyunca  down sendromlu bireyler,  akranlarıyla bir araya gelerek resim, müzik ve spor aktivitelerini birlikte gerçekleştirdi. 
İlk etkinlik 20 Mart tarihinde &...