loader
Türel: “Gençler için sinema akademisi kuracağız”

Türel: “Gençler için sinema akademisi kuracağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Film Platosu projesi içinde açacakları sinema akademisi ile gençleri sinema sektörüne yetişmiş eleman olarak kazandıracaklarını söyledi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, motivasyon etkinlikleri kapsamında AŞT’nin Oyun Oyun İçinde adlı oyununu Manavgat, Akseki ve İbradı’da öğrenim gören lise öğrencileri ile birlikte izledi. Türel, oyun sonunda Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ile birlikte öğrencilerle sohbet etti, sorularını yanıtladı.  Gençleri kültür ve sanatla buluşturmaya önem verdiklerini belirten Başkan Menderes Türel, “Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin geleceğe iyi hazırlanması için moral ve motivasyona ihtiyacınız var. Sınavlarda başarılı olabilmeniz için sosyal etkinliklerle motivasyonunuzu yükseltmeye çalışıyoruz. Böyle sosyal etkinliklerde olacak ama ders çalışmayı da ihmal etmeyeceksiniz” dedi. 
Başarının sırrı iyi planlama
“Hayatınızı iyi planlarsanız başarılı olursunuz” diyen Başkan Menderes Türel, “İyi planlama, iyi uygulama, iyi denetleme başarının formülü. Ders de çalışacaksınız ama sosyal hayattan da istifade edeceksiniz. Arkadaşlarınıza zaman ayıracaksınız. Spor yapacaksınız, sanatla uğraşacaksınız. Ben okulun takım kaptanı olarak basketbol da oynuyordum takdir de alıyordum. Hepsini bir arada yapmak gerekiyor” nasihatinde bulundu.
Hedef koyup çok çalışın
Başkan Türel, bir öğrencinin “Siz belediye başkanı olmak için nasıl bir planlama yapmıştınız?” sorusunu “Kendinize bir hedef koymanız lazım. Eğer o hedefi koyarsanız, ulaşmak için de çalışırsanız mutlaka başarırsınız. Hiçbir şey imkansız değildir. Ailenizi sosyal yaşamınızı ihmal etmeden bir hayat planlaması yapmanız ve çok çalışmanız gerekiyor” şeklinde yanıtladı.
Sinema akademisi
Antalya’da Film Platosu projeleri olduğunu anlatan Başkan Menderes Türel, bu projenin için de bir de akademi kuracaklarını söyledi. Türel, “Bu akademi ile gençlerimizi sinema sektörüne yetişmiş eleman olarak kazandıracağız. Dünyanın çeşitli yerlerinden Antalya’ya film çekmeye gelen sinema prodüktörleri ve yapımcıları eleman eksikliği hissetmeyecek. Gençlerimiz burada iş sahibi olacak” diye konuştu.
Türel gençler için bir şans
AŞT Genel Sanat Yönetmeni, ünlü oyuncu Mehmet Özgür de şöyle konuştu: “Ben aslında sizin gençler için şans olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü ben ilk belediye başkanını gördüğümde 28 yaşındaydım. Bugün buradaki gençler daha lise sondayken büyükşehir belediye başkanıyla yani bu kentin şehri eminiyle bu kadar yakın mesafeden konuşabiliyor, onun deneyimlerinden faydalanabiliyor.”


Etiketler: Türel: “Gençler için sinema akademisi kuracağız” Büyükşehir Belediye Başkanı'nın film platosu projesi Büyükşehir Belediyesi öğrenciler için sinema akademisi Antalya Şehir Tiyatroları Antalya sinema akademisi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Alanyaspor Tesisleri’nin temeli törenle atıldı

 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor’dan sonra Alanyaspor’a da Avrupa’nın en modern kamp ve spor tesisini kazandırıyor. Alanyaspor’a marka bir değer sağlayacak spor tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıld�...

6 Mart Mesajı

6 Mart Mesajı


4 yıl önce Best Haber

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Antalya’mıza gelişinin 90. yıldönümünde saygı,
minnet ve rahmetle anıyorum.
Milli Mücadelenin zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin vilayetlerini dolaşarak Anadolu
insanıyla bir araya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sava...

YÖRSİAD’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e Ziyaret

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziya...