loader
TELEVİZYONLARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİSİ KALDIRILDI

TELEVİZYONLARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİSİ KALDIRILDI

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyon satışlarındaki düşüşün sonucunda satışları artırmak için televizyon ithalatlarında uygulanan yüzde on değerindeki gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde ‘genelleştirilmiş tercihler sisteminden yararlanacak ülkeler grubu’, ‘en az gelişmiş ülkeler’, ‘gelişme yolundaki ülkeler’ ve ‘diğer ülkeler’ sütunlarında yer alan ülkelerden kaldırıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ithalat rejimi kararına ek karardaki Cumhurbaşkanı kararındaki değişiklikle GTİP altında ‘televizyon alıcı cihazları’ olarak belirtilen satırlar, ithalattan ilave gümrük vergisi alınmasını bildiren 433 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında çıkartıldı.

Şu an için devamlılığını yürüten karar, çeşitli ürün gruplarının ithalatından ülke gruplarına göre değişiklik göstermek üzere vergi tahsil edilmesini de öngörüyor.

‘Televizyon alıcı cihazları’ adı altında kapsam dışında kalan kalemler arasında ‘Renkli televizyonlar’, ‘Tele projektörler’, ‘Video kayıt veya tekrar vermeye mahsus cihazla mücehhez olanlar’ ‘İçinde resim tüpü olanlar’, ‘Sıvı kristal gösterge (LCD) teknoloji ekranı olanlar’, ‘Plazma gösterge panel (PDP) teknoloji ekranı olanlar’ ve ‘Diğerleri’ bulunuyor.


Etiketler: KAYNAK: WEBTEKNO.COM https://www.webtekno.com/televizyonlara-uygulanan-ek-gumruk-vergisi-kaldirildi-h70508.html

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü: “Gülveren ışık hızıyla yükseliyor”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hak sahiplerine ücretsiz verilecek 317 daireli ilk etabının adeta ışık hızıyla 12 ayda yüzde 97 seviyesine ulaştığını söyledi. Tütüncü, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yük...

Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Robotlar üzerine çok ciddi bir çalışma içerisinde olan Boston Dynamics, geçtiğimiz sene bir hayli kötü davrandığı Atlas robotuna yeni hareket kabiliyetleri kazandırdı.

Boston Dynamics tarafından Şubat 2016’da paylaşılan videoda, Atlas’ın sorunlara ne gibi tepkiler verdiği g&oum...

OPPO Reno2 yüzde 100 şarj ile sınırların ötesinde

Akıllı telefon pazarının lider markası OPPO, yeni Reno2 serisiyle görsel etkileşim, fotoğrafçılık, eğlence ve sosyal deneyimler açısından yeni deneyimler yaşatırken güçlü bataryasıyla da dikkat çekiyor. Reno2 serisi, yaratıcılığın beklemek için zamanı olmadığını biliyor ve 4.000 mA...