loader
SpaceX Tarih Yazdı: Falcon Heavy, Başarılı Fırlatma Sonrası 3 Roketiyle Dünya’ya İniş Yaptı

SpaceX Tarih Yazdı: Falcon Heavy, Başarılı Fırlatma Sonrası 3 Roketiyle Dünya’ya İniş Yaptı

SpaceX, bu gece Türkiye saati ile 01.15 sularında yeni bir tarih yazdı. Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı gibi 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi.

Geçen sene gerçekleşen ve uzaya Tesla Roadster götüren ilk Falcon Heavy görevinde iki Falcon 9 roketi başarıyla inerken, ana roket ne yazık ki suya düşmüştü. Bugün gerçekleşen görevle birlikte, bu alanda da bir tarih yazılmış oldu.

Daha uzun süre yörüngede kaldığı için inişi direkt okyanus üzerinde bulunan bir drone gemiye yapan ana roket, bu sefer Elon Musk ve SpaceX ekibini üzmeyerek geminin üzerine kusursuz bir iniş yaptı. Bu başarılı inişle birlikte Falcon Heavy’de ilk defa kusursuz bir inişe imza atmış oldu.

SpaceX Tarih Yazdı

Günümüzün en ileri görüşlü girişimcilerinden biri olan Elon Musk tarafından kurulan ve yönetilen SpaceX, yıllar içerisinde kendini sürekli daha ileriye taşıyarak, bugün uzay taşımacılığı sektöründe tarih yazdı. Roketlerini uzaya gönderip sorunsuz bir şekilde indirmeyi başaran firma, 3 roketi aynı anda fırlatıp Dünya’ya indirerek de insanlı uzay uçuşları için hazır olduğunu tüm dünyaya duyurmuş oldu.

 

KAYNAK:WEBTEKNO.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/spacex-tarih-yazdi-falcon-heavy-basarili-firlatma-sonrasi-3-roketiyle-dunya-ya-inis-yapti-h66605.html


Etiketler: UZAY

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

 Büyükşehir Belediyesi Korkuteli'ne Güneş Enerji Santrali kurdu

550 konutun yıllık ihtiyacını
karşılayacak elektrik üretecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli'nin Bozova Mahallesi'nde 0,990 MW gücünde Güneş Enerji Santrali kurdu. Yıllık 550 konutun elektrik enerjisini karşılayabilecek kapasitede olan proje, ...

OPPO INNO DAY 2019’un ardından…

OPPO INNO DAY 2019’un ardından…


5 yıl önce Best Haber

OPPO, Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor!

Dünyaca ünlü akıllı telefon markası OPPO’nun INNO DAY 2019 etkinliği, 10 Aralık’ta Çin’in Shenzhen kentinde “Sınırların Ötesinde Yarat” temasıyla gerçekleşti. Etkinlikte akıllı...

Samsung İnternet Kullanıcılarını Uyarıyor:  Siber Zorba Olma!

Samsung’un internetin sorumlu kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı ‘İnterneti Tadında Kullan’ isimli dijital farkındalık kampanyasının son videosu ‘Siber Zorba Olma’ yayına girdi.

İnternetin sorumlu kullanımına yönelik ‘İnterneti Tadında Kullan&rsquo...