loader
Sinema sektörüne 32 milyon liralık destek

Sinema sektörüne 32 milyon liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Destekleme Kurulu kararını açıkladı. Buna göre 38 projeye bakanlık tarafından 32 milyon 350 bin lira destek sağlanacak. Bakanlığın uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı animasyon türünde de 3 uzun metrajlı film desteklendi. 394 projenin değerlendirildiği kurul toplantısında, ilk filmini çekecek 13 yönetmenin projesine 9 milyon 250 bin lira, 25 uzun metrajlı kurgu film yapım projesine ise 23 milyon 100 bin lira olmak üzere toplam 32 milyon 350 bin lira destek verildi.

 

 

KAYNAK:SABAH.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.sabah.com.tr/kultur-sanat/2019/04/10/sinema-sektorune-32-milyon-liralik-destek


Etiketler: SİNEMA FİLM KÜLTÜR SANAT

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Cinuçen Tanrıkorur muhteşem bir konserle anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği İcra
Heyeti, Türk musikisinin büyük üstadı Cinuçen Tanrıkorur’u vefatının 20. yılında özel bir
konserle andı.
Büyükşehir Belediyesi, yirminci yüzyıl Türk M...

Yolunuz Demokrasi Şehitleri Parkı’na Düşerse

Oturduğumuz semtler yürüyeceğimiz yolları, sokakları belirler. Cadde ve sokak aralarında karşımıza insanların soluklanacağı küçük parklar çıkar. Bazıları dikkatimizi çeker bazılarının ise farkında olmadan geçer gideriz.

Birkaç yıl öncesine kadar, Burhanettin Onat Cadd...

'Baba Parası'ndan Antalya çıkartması

Yeni yılın iddialı komedi aksiyon filmi ‘Baba Parası’,1 Ocak vizyona girdiği günde Antalya’da seyircisi ile gala organizasyonuyla kucaklaştı.

Mall of Antalya’daki galaya Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Yağmur Tanrısevsin Antalyalılar ile ‘Baba Parası’ filmini izlerken filmin komik sahneleri kahkah...