loader
SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sanayi endeksine dair Ocak 2019 raporunu yayınladı. Raporda sanayi üretiminin bir önceki yılın ocak ayına göre %7,3 azaldığı kaydedildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7, imalat sanayi sektörü endeksi %7,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,7 azaldı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre %1 arttı
 
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,7, imalat sanayi sektörü endeksi %1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,1 arttı.


Etiketler: sanayi ekonomi üretim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ekonomistlerden korkutan uyarı:

TÜİK'in verilerine göre sanayi üretimindeki azalma ve TL'nin değer kaybını değerlendiren ekonomistler yılın ikinci çeyreğinde ekonominin tekrar dip yapabileceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomik krize paralel olarak sanayi üretiminde yıllık bazda düşüş sürüyor. T...

Şekerbank’tan yeni yıla özel günde 8 TL’ den başlayan taksitlerle kredi kampanyası

Şekerbank, yeni yıla sayılı günler kala bireysel müşterilerine özel kampanya sunuyor. Banka, kampanya kapsamında günde 8 TL’den başlayan taksit seçeneklerinin yanı sıra 3 ay taksit erteleme imkânı da sunuyor.

Şekerbank, bireysel müşterilerinin yeni yıl öncesi her t&uu...

ATSO Başkanı Çetin’den Aralık Enflasyonu Değerlendirmesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İstatistik

Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerine ilişlin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun 2018 yılı sonundaki %25 düzeyinden mevcut düzeylere gerilemesinin fiyat istikrar�...