loader
Rusya ve Türkiye milli para kullanımını artıracak

Rusya ve Türkiye milli para kullanımını artıracak

Rusya Maliye Bakanlığı, Türkiye ile ulusal para birimleriyle ticaret konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı. Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette ulusal para birimlerinin kullanımına yönelik 4 Ekim'de anlaşma imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Rusya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov arasında imzalanan anlaşmayla iki ülke arasındaki ticarette kademeli olarak ruble ve lira kullanımının artırılacağı kaydedildi. Anlaşmayla uygun mali piyasa altyapısının oluşturulacağı belirtilen açıklamada, iki ülke para birimlerinin ticari kurumlar nezdindeki cazibesinin de artırılacağına işaret edildi.
Açıklamada, anlaşma sayesinde Türk bankalarının Rusya'nın SWIFT alternatifi SPFS'ye (Mali Mesajlaşma Sistemi) bağlantısının ve Rus MIR kartının Türkiye'de kullanımının genişletileceği bilgisine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün Halkbank'ın Sırbistan'daki iştirakini ziyaret etti. Albayrak, "Sırbistan'da her geçen gün hizmetlerini artıran ve büyüyen bankamızı ziyaret ettik" açıklaması yaptı.

 

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2019/10/09/rusya-ve-turkiye-milli-para-kullanimini-artiracak


Etiketler: RUSYA TÜRKİYE PARA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ekonomistlerden korkutan uyarı:

TÜİK'in verilerine göre sanayi üretimindeki azalma ve TL'nin değer kaybını değerlendiren ekonomistler yılın ikinci çeyreğinde ekonominin tekrar dip yapabileceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomik krize paralel olarak sanayi üretiminde yıllık bazda düşüş sürüyor. T...

TÜİK AÇIKLADI: İŞSİZLİK %11 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı, önceki yıla göre 0,1 puan artan işsizlik Türkiye genelinde 3 milyon 537 bin kişiye ulaştı.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre 83 ...

Domates kotasına karşılık et

Domates kotasına karşılık et


8 yıl önce Best Haber

Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Rusya ile yaşanan yeni gelişmeyi kaleme aldı...

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na domates ihracatında yine kriz yaşanıyor. Rus yetkililer, Türkiye'ye tanınan 100 bin tonluk kotanın dolduğunu gerekçe göstererek geçtiğimiz günlerde T&uu...