loader
Rusya ve Türkiye milli para kullanımını artıracak

Rusya ve Türkiye milli para kullanımını artıracak

Rusya Maliye Bakanlığı, Türkiye ile ulusal para birimleriyle ticaret konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı. Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette ulusal para birimlerinin kullanımına yönelik 4 Ekim'de anlaşma imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Rusya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov arasında imzalanan anlaşmayla iki ülke arasındaki ticarette kademeli olarak ruble ve lira kullanımının artırılacağı kaydedildi. Anlaşmayla uygun mali piyasa altyapısının oluşturulacağı belirtilen açıklamada, iki ülke para birimlerinin ticari kurumlar nezdindeki cazibesinin de artırılacağına işaret edildi.
Açıklamada, anlaşma sayesinde Türk bankalarının Rusya'nın SWIFT alternatifi SPFS'ye (Mali Mesajlaşma Sistemi) bağlantısının ve Rus MIR kartının Türkiye'de kullanımının genişletileceği bilgisine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün Halkbank'ın Sırbistan'daki iştirakini ziyaret etti. Albayrak, "Sırbistan'da her geçen gün hizmetlerini artıran ve büyüyen bankamızı ziyaret ettik" açıklaması yaptı.

 

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2019/10/09/rusya-ve-turkiye-milli-para-kullanimini-artiracak


Etiketler: RUSYA TÜRKİYE PARA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ekonomi'ye virüs desteği sağlanmalı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Çin’de ortaya çıkan ve tüm

dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilemesine

yönelik ekonomik tedbirler alınması talep etti. Koronavirüs salgınının düya ekonomisinde Haberin Devamı

HEDEF  10 GW SINIRINI GEÇMEK

HEDEF 10 GW SINIRINI GEÇMEK


5 yıl önce Best Haber

Yaşanan iklimsel değişiklikler ve ekonomik sorunlarla birlikte geleceğe temiz bir çevre bırakma anlayışı, yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı daha da artırıyor. Bu arayış içerisinde özellikle rüzgar enerjisinin sağladığı ekonomik, toplumsal ve çevreci faydalar ön plana çıkıyor. Ç...

Türk Ytong 56’ncı yılını çalışanlarıyla kutladı

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu, gazbeton üretiminde dünya lideri Türk Ytong, kuruluşunun 56’ncı yıl dönümünü, yönetim merkezinde ve fabrikalarda düzenlediği törenlerle çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Türk Ytong Yö...