loader
Neşet Ertaş Kepez’de ölümsüzleşti 

Neşet Ertaş Kepez’de ölümsüzleşti 

Kepez Belediyesi’nin vakıf ve derneklerin toplantı türü faaliyetlerini yapabilmesini sağlayacak olan Neşet Ertaş STK Merkezi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla hizmete açıldı. 
Kepez Belediyesi, Ahatlı Mahallesi’nde restorasyon çalışması tamamlanan 2 katlı Neşet Ertaş Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Merkezi’ni düzenlenen törenle hizmete açtı. STK ve gönüllü kuruluşların hizmetine sunulacak olan merkezin açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
Söz verdik, sözümüzü tuttuk 
Neşet Ertaş STK Merkezi’nin açılış konuşmasını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Anadolu dernekler Platformuna 2 yıl önce bir söz verdiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Tütüncü, “Hemşehri derneklerimiz özellikle Kepez’in Anadolu’nun bütün renklerini yaşatmak için, Anadolunun çeşitliliğini Antalyamıza getirmek için üstün bir gayret gösteriyorlar. Biz onlarla her zaman gönül gönüle güzel işler yapmak kültür coğrafyamızın o güzelliklerini Antalya’ya taşımak için işbirliği yapıyoruz, emektaşlık yapıyoruz. Onların ihtiyaç duydukları en önemli şeyin başında toplantı ve etkinliklerini yapabilecekleri mekanlar geliyor. “ dedi. 
10 yılda 52 kültür ve sanat noktası 
Göreve geldikleri 2009 yılında Kepez’de bir tek kültür salonunun bulunmadığının altına çizen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “2009 yılın yaklaşık 350 bin nüfusu sahiptik ve buna rağmen hiç kültür merkezi olmayan ve kültürel etkinliklerini başka ilçelerde yapmak zorunda olan bir ilçeydik. Azmettik, gayret ettik ve bu 10 yılın içerisinde küçük, büyük açık alan mekanları da dahil olmak üzere tam 52 ayrı kültür ve sanat noktası yaptık. Böylesi çok kültür ve sanat merkezimizin olduğu ilçemizde, sadece hemşehri derneklerimize hizmet etmesi için böyle bir tesisi yapacağımızı Neşet Ertaş gecesinde söz vermiştik. Bozkırın tezenesi burada yaşasın istedik. Bu gün o hayalin gerçeğe dönüşmüş halini yaşıyoruz. Bu tesis 7 gün 24 saat her türlü toplantı ve etkinlik imkanı sağlayacak özel bir tesis. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 
Gönülleri birleştiren hizmetler
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri ile Antalya’da inanılmaz işler yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Varlığınız ve desteğiniz her zaman bize çok önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Sizlerden aldığımız enerji ve destekle hep hedef yükselttik, hizmet çıtasını bir tık yukarı çekmek için müthiş bir yarış verdik. Bu müthiş yarışı daha da hızlandıracağımıza söz veriyoruz. Biz daha çok çalıştıkça, daha çok gayret ettikçe Antalyamız kazanacak. Antalya da  sadece maddi yatırımlar değil, gönülleri fethetmeye yönelik, gönülleri birleştirmeye yönelik çok özel çalışmalar yapıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesisle bütün Anadolu coğrafyasının da gönüllerin birbirine daha çok yaklaşması, kalplerin birbirine saygı ve sevgiyle bağlanması anlamında çok özel bir açılış oluyor. Neşet Ertaş Sivil Toplum Kuruluşu Merkezimiz hayırlı olsun.” dedi. 
Türel; “Bu hizmetlere bazılarının aklı yetmez”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de konuşmasına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye övgü dolu sözlerle başladı. “Kepezimizin çok çalışan genç , dinamik,  2009’da Kepez’e taze kan Hakan başkan” derken ne kadar haklı çıktığımızı bir kez daha teyit ediyoruz” diyerek sözlerine devam eden Türel,”Antalya son 15 yılda çok önemli hizmetlere tanıklık etti. Hakan başkan konuşmasını yaparken anlattı. 52 tane kültür ve kongre merkezi dedi. Nereden nereye? Kepez’de, Antalya’da, Türkiye’de nereden nereye geldi. Kepez gecekondu hakimiyeti ve baskısı altında alt yapısını hiçbir şekilde tamamlayamamış, böylesine kültürel ve sosyal etkinliklerle tanışmamış bir ilçemizdi. Bugün büyük usta ozan Neşet Ertaş’ın ismi altında çok önemli bir kültür merkezinin daha açılışını yapıyoruz. Hakan başkana sorarlar. 52 tane kültür merkezi nerede diye? Liste hazır. Başkan sayıyor. Bizim bu hizmetlerimize bazılarının aklı yetmez?”  
Kepez için Hakan Tütüncü
“Biz Antalyamız için çalışıyoruz. Antalyamızın kazanması bizim yapmakta olduğumuz çalışmaların ana gayesi. Biz siyasi ayrım yapmadan, herhangi bir etnik köken, bölgesel ve mezhep ayrımı yapmadan bütün herkesi kucaklayan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Biz herkese elimizi uzatıyoruz. Sıkılı yumrukla gelen ellerli sıkmakta zorlanıyoruz. Olsun. Önemli olan kimseyi ayırt etmeden ortaya koyduğumuz hizmet anlayışı. Biz kazandıkça, siz destekledikçe Antalyamız  yoluna emin adımlarla devam ediyor ve kazanıyor. Bizim için hizmet anlayışımızda önce Antalya geliyor. O yüzden önce Antalya, Antalya için Menderes Türe, Kepez için de Hakan Tütüncü. “
Karaloğlu; “Sivil toplum kuruluşları çok önemli”
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’da, Neşet Ertaş’ın kadim Anadolu kültürünü sözüyle sazıyla gönlüyle, aşkıyla yoğurmuş büyük bir halk ozanı olduğunun altını çizerek, onun adının STK’lara ev sahipliği yapacak bir merkeze veriliyor olmasının önemli olduğunu söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü bu kadir şinas davranışından dolayı kutladığını belirten Vali Karaloğlu, 2018’de sanattan spora, kültüre kadar birçok alandaki rekorları geride bıraktıklarını da vurguladı. Sivil toplum kuruluşları kamu yöneticileri için çok önemli olduğuna değinen Karaloğlu, “Biz onları en önemli yardımcılarımız ve destekçilerimiz olarak görüyoruz. Antalya’daki sivil toplum kuruluşları her konuda devletlerinin ve milletlerinin yanında ve biz yöneticilerinde en önemli yardımcıları konumundalar. Onun için bugünkü merkez çok önemli ve çok değerli.  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çalışma arkadaşlarını da tebrik ediyorum” diye konuştu. 
Çavuşoğlu; “Memleket işi gönül işi”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Kepezde çok sayıda tesisin açılışına katıldığını söyledi. Kepez Belediyesi’nin hizmete açtığı ‘Aş Evi’nde öğle yemeği yediklerini belirten Çavuşoğlu, “Gerçekten Hakan beyi tebrik ediyorum. Tütüncü ve Menderes başkanımız çok önemli hizmetler yapıyorlar.  Hakan Tütüncü, 10 yıldır Kepez’de çok güzel projeleri hayata geçirdi. 10 yıl önce Kepez Antalya’nın en geri kalmış ilçesiydi. Bugün ise en cazip ilçesi oldu. Kepez Anadolu’nun her yerinden göç alan bir şehir oldu. Antalya’ya yerleşen hemşehrilerimizi çok seviyoruz. Antalyamızın kültürüne, ekonomisi, büyümesine, birlik ve beraberliğine çok önemli katkıları var. “ dedi.  
Medeniyetler yaşatılacak
Neşet Ertaş STK Merkezi hemşehri derneklerine ve Anadolu kültürünün yaşatılmasına ev sahipliği yapacağını da dile getiren Çavuşoğlu, “ Burası Anadolu medeniyetlerinin yaşatılmasına sahne olacak. Gönüllü kuruluşların bir ücret ödemeden buradan hizmet alabilmesi önemli. Bu bana hizmet anlayışımızın temelini hatırlatıyor. Memleket işi gönül işi, belediye işi gönül işidir. Bizim de şuanda birinci önceliğimiz insanlarımızın önceliğidir. Önemli olan insanların kalbine girebilmektir. Kepez’de Hakan kardeşim bir çok projeyi hayata geçirdi. Gece 23.00’da, 24.00’da Kepezli bir ailenin evinde görüyorum. Bu çok önemli. Ramazan ayında 3 yerde iftar yaptığını görüyoruz, buda çok önemli. Bunu da en iyi biz yapıyoruz. AK Parti hizmet anlayışı ile bizim belediyelerimiz yapıyor. “ diye konuştu. 
Kepez’in kültür merkezleri sayarak bitmez
Kepez’de 10 yıl önce toplantı yapacak bir salon bulamadıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, “Bugün Kepez’deki kültür merkezleri sayarak bitmez. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin , Mimar Sinan Kongre Merkezini birlikte açtık ve bir çok etkinliği de buralarda gerçekleştirdik. Kültür ve sanat etkinlikleri buralarda düzenleniyor. Bu merkezler yapılırken takdir ettiğim en büyük şey vefa. Değerlerimizin isimlerinin burada yaşatılması çok önemli. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nden , Mimar Sinan Kongre Merkezine, Nasrettin Hoca Kreşlerine kadar hepsi çok önemli. Ama asıl önemlisi Bozkıran Tezenesi Neşet Ertaş’ın ismini buraya vermeniz. Ayrıca teşekkür ederim. Yaşlısı gencini, sağcısı solcusuna herkesi birleştiren ustanın adının buraya verilmesi çok anlamlı olmuş.“dedi. 
5 yıldızlı Hasta Konukevi
Neşet Ertaş STK Merkezi’nin arkasında bulunan 170 yataklı Hasta Konukevi’ni işaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gerçekten Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Hasta yakınlarının banklarda, sokakta kalmak yerine böylesi 5 yıldızlı konukevlerinde kalması büyük sevaptır. Çok teşekkür ediyoruz. “diye konuştu. 
Sağlıkta Kepez üst 
Kepezi sağlıkta bir üst olarak gördüklerine de değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; “Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini Kepezde inşa ettik. Şehir hastanemizi Kepez’de inşa edeceğiz. Önce 1000 yataklı bir hastane olacak, daha sonra da yatak kapasitesini 1500 yatağa çıkartacağız. Hastane yeri ile ilgili sorunu Menderes ve Hakan başkanlarımız elbirliği ile çözdüler. Kepez’in Sağlık Merkezide adeta özel bir hastane gibi. Kepez’in Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’de çok önemli bir eserdir. Uyum olunca, birlik ve beraberlik olunca çok güzel hizmetler ortaya çıkıyor. Hizmetinde bereketi oluyor.” dedi.
Huzurlu bir Antalya için 
31 Martta yapılacak yerel seçimlere de değinen Çavuşoğlu, “Huzurlu bir Antalya için Büyükşehir de doğru tercih Menderes Türeldir, AK Parti belediyeciliğidir. Türel verdiği her sözü bugüne kadar tutmuştur. Aynı şeyi Hakan Tütüncü kardeşimiz içinde söyleyebilirim. Arkadaşlarımıza oy isterken başımız dik bir şekilde istiyoruz. Oyu kendimiz için değil, Antalya için istiyoruz” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Neşet Ertaş STK Merkezi, kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Önce Neşet Ertaş STK Merkezi’ni gezen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve heyeti, ardından yapımı tamamlanan Hasta Konukevi’ni de inceledi. 


Etiketler: Neşet Ertaş Kepez’de ölümsüzleşti  Neşet Ertaş sivil toplum merkezi açılış Neşet Ertaş STK açışıl töreni Kepez Neşet Ertaş STK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Şafak güzelleşiyor

Şafak güzelleşiyor


4 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde yenileme çalışması başlattığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin yanında, çevre kirliliğinin yaşandığı 37 bin m2’lik alanı yeşillendiriyor. Başkan Hakan Tütüncü, dört başı mamur güzel bir Şafak Mahallesi için çalıştıklarını s&o...

Kepez’in ‘Sağlık Tır’ı Kuzeyyaka’da

Kepez Belediyesi’nin gezici ‘Sağlık Tır’ı, mahalle mahalle dolaşmaya devam ediyor. Kepez’in 68 mahallede 73 kez gerçekleştirdiği göz sağlığı taraması hizmetinden 15 bin 111 kişi yararlandı.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ‘Sağlık Tır’ı ile hizmet...

Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede 

Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’yı denizle barışık bir kent yapma hedefiyle hizmetleri sürüyor. Bu ...