loader
Muratpaşa’da Karadeniz rüzgarı

Muratpaşa’da Karadeniz rüzgarı

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Hamsi Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı’nda başladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın komşularıyla ellerini birleştirip horon oynadığı festivalde, vatandaşlara 2 ton ekmek arası hamsi dağıtıldı.  
Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Karadenizliler Derneği’nin (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı’nda başladı. Pazar günü Selçuk Balcı konseriyle sona erecek festivalin ilk gününde Antalya’nın dört bir yanında festival için Muratpaşa Kent Meydanı’nda buluşan vatandaşlara kilolarca ücretsiz hamsi dağıtıldı. Mısır unuyla lezzetlendirilen hamsiler Kent Meydanı’na kurulan stantta pişirilirken 2 ton hamsi vatandaşlara ekmek arasında dağıtıldı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da hamsi pişirip vatandaşlara ikram ederkenfestival için Kent Meydanı’nı dolduran kent sakinleriyle de bol bol sohbet etti.  Yoğun ilgiden dolayı zaman zaman yürümekte dahi zorlanan Başkan Uysal, vatandaşların birlikte fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. Başkan Uysal, festivalin ilk gününde ayrıca Dernek Başkanı Halis Ekşi’ylebirlikte horon kursuna da katıldı. Başkan Uysal, komşularıyla ellerini birleştirip ‘Üç Ayak’ olarak bilinen horonu oynadı. 
Horonlar, kemençe ve tulum dinletileriyle devam eden festivalin ilk günü Karadeniz müziğinin güçlü sesi Mustafa İlhan konseriyle sona erdi. 


Etiketler: Muratpaşa :Belediyesi Hamsi Festivali Antalya Hamsi Festivali Antalya Karadenizliler Derneği Muratpaşa Kent Meydanı Hamsi Festivali

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

YEŞEREN ÇOCUKLAR PROJESİNDEN OTİZME MAVI IŞIK

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Yeşeren Çocuklar Projesi’ bu hafta Antalya ...

Muratpaşa’dan tescilli başarı

Muratpaşa’dan tescilli başarı


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) kalite yönetim sistemi incelemesinden

başarıyla geçti. İnceleme sonucunda belediyenin sahip olduğu TS ISO 9001:2015 Kalite Yönetim

Sistemi Belgesi, 1 yıl daha geçerliliğini koruyacak.

Muratpaşa Belediyesi&rsq...

Muratpaşa yargıya gidiyor

Muratpaşa yargıya gidiyor


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti, MHP ve İyi Parti oylarıyla, ilçede atıl

ve mezbelelik halde bulunan kamu alanlarının Antalyalıların yaşam kalitesini artıracak çalışmalarla

kente kazandırılmasını sağlayacak, ayrıca vatandaşların mülkiyet haklarını ...