loader
Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 1700’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Geleceğin Şefleri yarışmasında 4 okuldan 16 kız öğrenci çorba, köfte, tavuk ve serbest olmak üzere 4 kategoride yarıştı.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen yarışmada Sodexo’nun Koordinatör Aşçıbaşı Ahmet Kibar, Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu ve Kalite Müdürü Özgül Açıcı’nin yanı sıra Pasta Şefi Bengi Kurtcebe de jüri olarak yer aldı. Yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo menülerinde yer alacak.

“Desteği okul çatısı altında sınırlamadık”

Gelecek Atölyeleri projesi ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Projeyi hayata geçirdiğimiz ilk günden bugüne; 5 okulda 1700’den den fazla öğrenciye umut olduk, hayallerini gerçekleştirdik ve geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını sağladık. Onlara sunduğumuz desteği okul çatısı altında sınırlamadık; bugün eğitim yolculuğu “Gelecek Atölyeleri”nden geçen kız öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri müşterilerimize servis ediyor, toplu üretime uygun yeni lezzet reçeteleri oluşturabilmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapmalarını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.


Etiketler: AŞÇILIK SODEXO GELECEKATÖLYESİPROJESİ 8MARTDÜNYAKADINLARGÜNÜ AHMETKİBAR AHMETZEYTİNOĞLU ARGE TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

OFİS KİRALARI YÜZDE 62 ARTTI

OFİS KİRALARI YÜZDE 62 ARTTI


6 yıl önce Best Haber

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield’ın her yıl hazırladığı ‘Türkiye Pazarı Analizleri Raporu’ 2019 yılının emlak verilerini ortaya koydu. Rapora göre, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre ofis kiral...

100 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesine tepki

Antalya’da dünyaca ünlü Kurşunlu Şelalesi, bu yıl yağışların az olması ve bölgede bulunan seralarda kullanılmak üzere açılan sondaj kuyularının suyu çekmesi ile neredeyse kuruma noktasına geldi. Su sıkıntısının önüne geçmek için Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge ...

Elmalı ve Korkuteli'de ata tohumları çimlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Elmalı ve Korkuteli'de ekime müsait alanların tarıma kazandırılması için çiftçilere Kasım ayında dağıtılan ata buğday tohumları çimlendi. Kar yağışları da çiftçiyi ayrıca mutlu etti. 

...