loader
Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 1700’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Geleceğin Şefleri yarışmasında 4 okuldan 16 kız öğrenci çorba, köfte, tavuk ve serbest olmak üzere 4 kategoride yarıştı.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen yarışmada Sodexo’nun Koordinatör Aşçıbaşı Ahmet Kibar, Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu ve Kalite Müdürü Özgül Açıcı’nin yanı sıra Pasta Şefi Bengi Kurtcebe de jüri olarak yer aldı. Yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo menülerinde yer alacak.

“Desteği okul çatısı altında sınırlamadık”

Gelecek Atölyeleri projesi ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Projeyi hayata geçirdiğimiz ilk günden bugüne; 5 okulda 1700’den den fazla öğrenciye umut olduk, hayallerini gerçekleştirdik ve geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını sağladık. Onlara sunduğumuz desteği okul çatısı altında sınırlamadık; bugün eğitim yolculuğu “Gelecek Atölyeleri”nden geçen kız öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri müşterilerimize servis ediyor, toplu üretime uygun yeni lezzet reçeteleri oluşturabilmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapmalarını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.


Etiketler: AŞÇILIK SODEXO GELECEKATÖLYESİPROJESİ 8MARTDÜNYAKADINLARGÜNÜ AHMETKİBAR AHMETZEYTİNOĞLU ARGE TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

KAÇUV’un II. Aile Evi Pendik’te Açıldı

Kanser tedavisi gören çocuk sayısı her geçen yıl biraz daha artıyor. Çocuklarının tedavi için başka şehirlerden İstanbul’a gelen ve ekonomik sıkıntı çeken aileler, özellikle barınma konusunda ciddi problemler yaşıyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) 2012 yıl...

Kepez’in Kent Ormanı 2021 baharına hazırlanıyor

Kepez Belediyesi, Antalya’nın cazibe merkezi haline gelen Kent Ormanı’nı 2021 baharına hazırlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından tesviye çalışmaları tamamlanan Kent Ormanı’nda 110 bin lale, 20 bin sümbül, 10 bin nergis ve 5 bin muscari olmak üzere toplamda 145 ...

Kafeler Caddesi çok güzel oluyor

Kafeler Caddesi çok güzel oluyor


5 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’nde Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak’ta başlattığı cadde düzenlemesi projesinin birinci etabının yapımında sona gelindi. Projenin ikinci ve üçüncü kısmı da hızla tamamlanıyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik işletm...