loader
Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 1700’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Geleceğin Şefleri yarışmasında 4 okuldan 16 kız öğrenci çorba, köfte, tavuk ve serbest olmak üzere 4 kategoride yarıştı.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen yarışmada Sodexo’nun Koordinatör Aşçıbaşı Ahmet Kibar, Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu ve Kalite Müdürü Özgül Açıcı’nin yanı sıra Pasta Şefi Bengi Kurtcebe de jüri olarak yer aldı. Yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo menülerinde yer alacak.

“Desteği okul çatısı altında sınırlamadık”

Gelecek Atölyeleri projesi ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Projeyi hayata geçirdiğimiz ilk günden bugüne; 5 okulda 1700’den den fazla öğrenciye umut olduk, hayallerini gerçekleştirdik ve geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını sağladık. Onlara sunduğumuz desteği okul çatısı altında sınırlamadık; bugün eğitim yolculuğu “Gelecek Atölyeleri”nden geçen kız öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri müşterilerimize servis ediyor, toplu üretime uygun yeni lezzet reçeteleri oluşturabilmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapmalarını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.


Etiketler: AŞÇILIK SODEXO GELECEKATÖLYESİPROJESİ 8MARTDÜNYAKADINLARGÜNÜ AHMETKİBAR AHMETZEYTİNOĞLU ARGE TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Koruyucu Aile Sistemiyle Çocuğun Korunması

Aile içerisinde yaşadığı durumlardan ötürü kendi öz ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, belli bir dönem gönüllü veya belli bir ücret karşılığında, devletin hukuki ve sosyal gözetimi altında, başka bir aile tarafından o ailenin ortamında yetiştirilme...

Düşen fiyatlar markete yansımadı

Düşen fiyatlar markete yansımadı


2 yıl önce Best Haber

Hasat sezonu olmasına rağmen pahalılık azalmadı. Ramazan öncesine göre temel gıda ürünlerinde üretici fiyatları düşerken, marketlerdeki etiketlerde bir değişim gözlemlenmedi. Vatandaş 4-5 kat pahalıya sebze ve meyve almayı sürdürdü.

Hasat sezonunun açılması ile birlikte tarl...

Ankara'daki köpek katliamının zanlıları serbest

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma Büro Amirliği ekipleri, köpekleri zehirlediği iddia edilen şüpheliler, Levent Ö., Musa D. ve Aydın G.'yi yapılan çalışmayla yakaladı. Sebze halinde balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö.'nün k&...