loader
Konyaaltı Belediyesinden kasaplara hijyen eğitimi.

Konyaaltı Belediyesinden kasaplara hijyen eğitimi.

Yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan Konyaaltı Belediyesi, kesim yerlerinde görevli zabıta ve sağlık görevlileri ile kasaplara yönelik kurban kesimi, hijyen koşulları, etin tüketilmesi ve saklanması konusunda seminer düzenledi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Konyaaltı Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı. Pınarbaşı, Öğretmenevleri, Liman ve Siteler Kapalı Semt Pazarında küçükbaş, Altınkum Kapalı Semt Pazarında ise küçük ve büyükbaş kurban kesimi yapılabileceğini duyuran Konyaaltı Belediyesi, kurban kesimi öncesinde kesim yerlerinde görevli personele ve kasaplara yönelik eğitim semineri düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Ahmet Tunç Salonunda düzenlenen seminere Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı, ilgili birim müdürleri, zabıta, temizlik ve sağlık işleri personeli ile görevli kasaplar katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Veteriner Hekim Şerif Şahin Bozdoğan, kurban edilecek hayvanın ilk olarak ‘Veteriner Sağlık Raporu’ ile ‘Kulak Küpesi’ ve ‘Hayvan Kimlik Kartı’ olması gerektiğinin altını çizdi. “Kurbanlıkların bakışları ve dış görünüşü canlı olmalı, yüksek ateş, salya akıntısı olmamalı, kuyruğu, kulağı kesik, gözü kör olmamalı, çok zayıf ve yeni doğum yapmış veya gebe olmamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili ve agresif olmamalı” diyen Şerif Şahin Bozdoğan “Kurbanda kesilen etler; sıcak ve taze olduğu için 14 derecede 5-6 saat dinlendirilmelidir. +4 derecede mutlaka 24 saat olgunlaştırıldıktan sonra tüketime başlanmalıdır. Kısa sürede tüketilecek olan etler buzdolabının +4 derecelik bölümünde 3-4 gün bekletilebilir. Uzun süreli muhafaza edilmek istenen etler ise buzdolabının -18 derecelik derin dondurucu kısmında 3 aya kadar saklanabilir.” şeklinde konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı ise konuşmasında hijyen kurallarına dikkat çekti. Vatandaşların kurbanlık hayvanları mezbahalar ve belediyelerce izin verilen kesim yerlerinde veya kapalı kendi özel mülkiyetlerinde uygun hijyenik koşullar sağlanarak kesim yapabileceklerini belirten Saygılı, “Umuma açık yerlerde parklar, yol kenarları, açık arsa ve araziler, cadde ve sokak kenarlarında veya çocuk oyun alanlarında kurban kesilmesi yasaktır. Belediyemiz kentin 5 ayrı noktasında kesim yeri belirledi. Buralarda vatandaşlarımız uzman kasaplar tarafından hijyenik koşullarına uygun ücretsiz kesimini yaptırabilirler.” dedi.

Muammer Saygılı, konuşmaların ardından eğitim seminerine katılan Belediye personeline ve kasaplara, seminere katılım sertifikası verdi.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

TURİZMDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

TURİZMDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ


1 yıl önce Best Haber

Turizm merkezi Antalya’da, Ramazan Bayramı ve eğitime verilen ara tatil dolayısıyla hareketlilik başladı Türkiye 50 milyon turist, 50 milyar dolar döviz geliri hedefiyle 2023 yılı turizm yılına hazırlanıyor. Ramazan Bayramı'nda iç piyasada yaşanan hareketliliği değerlendiren Antalya

Ticaret ve Sanayi Od...

İbradı’da çiftçilere fide desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İbradı’da “Üreticiyi Destekleme” projesi kapsamında 25
üreticiye bin adet ceviz fidanı dağıttı.
İbradı’da Kaymakamlık, Orman Bölge Müdürlüğü ve S.S. İbradı Tarımsal Kalkınma
Kooperatifi tarafından yürütül...

ANSİAD’TA TENİS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ANSİAD ve ATİK iş birliğiyle düzenlenen ve 19 Ekim’de başlayan 1. ANSİAD Cumhuriyet Tenis Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve Antalya Tenis İhtisas ve Kulübü (ATİK)’nün iş birliğinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamı...