loader
Konyaaltı Belediyesi personeline yangın eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi personeline yangın eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi personeline 'Temel Yangın Eğitimi' verildi. Yangın esnasında dikkat edilmesi ve nelerin yapılması gerektiği konusunda verilen eğitimin ardından, yangın söndürme uygulaması yapıldı.

Konyaaltı Belediyesi’nde personele yönelik eğitim seminerleri “Temel Yangın Eğitimi” ile devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi Hasan Tunç Salonunda düzenlenen “Temel Yangın Eğitimi”ne konuşmacı olarak katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitmeni Hasan Altuntaş, yangın anında nelerin yapılması gerektiği konusunda Belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

Altuntaş, yangın esnasında panik olmamak gerektiğini belirterek, “Özellikle şunu ifade edeyim, acil durum ekipleri diye bahsetmiş olduğumuz söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olarak karşımıza çıkan birimler var. Söndürme ekipleri, yangın söndürme cihazlarını çok iyi kullanan, ayda bir defa periyodik kontrollerini yapan ve yangına ilk müdahaleyi sağlayan kişiler. Kurtarma ekipleri ise ilk önce içeride canlıyı, yoksa kıymetli evrakları kurtarmakla yükümlü olan kişiler. Koruma ekibi ise yangının, bulunduğu ortamdan başka bir ortama sıçramasını önleyen, kargaşayı engelleyen; giriş-çıkış ve araçları düzenleyen kişilerdir.” dedi.

Hasan Altuntaş, teorik bilgilendirmenin ardından Belediye Hizmet Binası yanında yer alan boş arazide yangın söndürme uygulaması yaptı.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, apartman görevlileri ile buluştu

Falezlerde Muratpaşa’nın farkı var
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Erdal İnönü Kent Parkı’nda apartman görevlileriyle gerçekleştirdiği buluşmada,“Muratpaşa’da falez kıyı bandında denize sıfır noktaların hepsini yaşlılara, engellilere ya da sosyal hizmet çalışmala...

Yeşildere’de gelişim sürüyor

Yeşildere’de gelişim sürüyor


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşildere Mahallesi’nde planlama ve altyapı çalışmalarıyla başlayan büyük dönüşüme Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’yle sosyo –kültürel değişimin eşlik ettiğini söyledi. 
Muratpaşa Belediyesi’nin, Yeşild...

ANTALYA KADIN MÜZESİ, KADINLARI MÜZEDE BULUŞTURDU

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi, Dünya Kadınlar Günü anısına Antalya Arkeoloji Müzesi’nde “Müzede Kadın Var” adlı etkinlik gerçekleştirdi. 
Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen Antalya Kadın Müz...