loader
Kepez’in huzurevi sakinlerine Covid aşısı

Kepez’in huzurevi sakinlerine Covid aşısı

Kepez Belediyesinin şefkat ve huzurevinin yaşlı sakinleri ve çalışanları, Covid-19 aşılama programı kapsamında ilk doz aşılarını oldu.

Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi’nde yaşamlarını sürdürün kişilere, Sağlık Bakanlığınca belirlenen ‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsamında, Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı. Aşı 28 gün arayla iki doz şeklinde uygulanıyor.
Uzun süredir yeni tip koronavirüse karşı birçok önlemin uygulandığı huzurevinde, aşılama çalışmasını İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği sağlık personeli gerçekleştirdi.
Sağlık görevlileri, aşı yapılmadan önce huzurevi sakinlerini aşı hakkında bilgilendirdi. Hemşireler, daha sonra mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, ateş ölçümleri yaptıkları yaşlılara, doktor gözetiminde, Covid-19 aşısının ilk dozunu uyguladı. Covid-19 aşılama programı kapsamında huzurevi personeli de aşılandı.
Aşı yapıldıktan sonra huzurevi sakinleri ve personeli bir süre gözetim altında tutuldu ve aşı yapılan kimselerde herhangi bir olumsuz duruma da rastlanmadı.
Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi sakinleri ve personeline, aşının 2. dozu 28 gün sonra yapılacak.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

VAROL YAŞAROĞLU TERRACITY de

VAROL YAŞAROĞLU TERRACITY de


5 yıl önce Best Haber

Antalya’nın Premium yaşam merkezi TerraCity’nin geleneksel hale getirdiği

“Kültür Sanat Buluşmaları” kapsamında 28 Aralık Cumartesi günü Kral

Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu TerraCityde sevenleriyle buluşacak.

7 den 70 e herkesin çok sevdiği karakterl...

Pippa Bacca’ya

Pippa Bacca’ya


6 yıl önce Best Haber

İtalyan sanatçı, Pippa Bacca, “Ortadoğu’da yaşanan savaşlarda mağdur olan ülkelere dikkat çekmek ve barışa katkı sağlamak amacıyla”, İtalya’dan, Kudüs’e, oradan Lübnan’a uzanan bir yolculuk planlamış. Ataları Romalıların giysilerini anımsatan, masumiyetin simgesi beyaz geli...

Geleneksel Kültür-Sanat iftarı, bu yıl Nevmekân Sahil’de gerçekleşti

Gerçekleştirilen iftar programına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr...