loader
Kepez’in huzurevi sakinlerine Covid aşısı

Kepez’in huzurevi sakinlerine Covid aşısı

Kepez Belediyesinin şefkat ve huzurevinin yaşlı sakinleri ve çalışanları, Covid-19 aşılama programı kapsamında ilk doz aşılarını oldu.

Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi’nde yaşamlarını sürdürün kişilere, Sağlık Bakanlığınca belirlenen ‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsamında, Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı. Aşı 28 gün arayla iki doz şeklinde uygulanıyor.
Uzun süredir yeni tip koronavirüse karşı birçok önlemin uygulandığı huzurevinde, aşılama çalışmasını İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği sağlık personeli gerçekleştirdi.
Sağlık görevlileri, aşı yapılmadan önce huzurevi sakinlerini aşı hakkında bilgilendirdi. Hemşireler, daha sonra mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, ateş ölçümleri yaptıkları yaşlılara, doktor gözetiminde, Covid-19 aşısının ilk dozunu uyguladı. Covid-19 aşılama programı kapsamında huzurevi personeli de aşılandı.
Aşı yapıldıktan sonra huzurevi sakinleri ve personeli bir süre gözetim altında tutuldu ve aşı yapılan kimselerde herhangi bir olumsuz duruma da rastlanmadı.
Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi sakinleri ve personeline, aşının 2. dozu 28 gün sonra yapılacak.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Beethoven 250 yaşında

Beethoven 250 yaşında


7 yıl önce Best Haber

Antalya, dünya müzik tarihinin en önemli ve ünlü bestecilerinden Ludwig van Beethoven'i,

doğumunun 250’nci yıl dönümünde, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği “Muratpaşa’da Sanat

Var” etkinlikleri kapsamında piyanist Buğra Yüksel’in yorumu...

Netflix Elif Şafak’ın Aşk kitabının haklarını satın aldı

Netflix, Elif Şafak’ın Aşk adlı kitabının haklarını satın aldığını duyurdu. Biri günümüzde, biri 13. yüzyılda geçen iki hikayeyi bir araya getiren kitap, diziye uyarlanacak.
Netflix, Almanya'nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’nda, Elif Şafa...

''çardaş prensesi''son kez sahnede

''çardaş prensesi''son kez sahnede


7 yıl önce Best Haber

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Macar besteci Emmerich Kalman’ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen “Çardaş Prensesi” operetini, 08 Şubat Cumartesi saat: 15.00’de son kez sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye konulan ve metni Leo Stein ve Bela Jenbach’a ait olan eser Aydın Gün&r...