loader
Kepez’in doğusuna karakol binası

Kepez’in doğusuna karakol binası

Kepez Belediyesi, Güneş Mahallesi’nde uzun yıllar atıl halde bulunan 3 bin 260 metrekare büyüklüğündeki arsayı,  yaptığı plan değişikliği ile emniyet hizmet alanına dönüştürdü.

Kepez Belediyesi, ilçenin doğu mahallelerinin emniyet hizmet alanı ihtiyacını karşılamaya yönelik imar çalışmasını gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Güneş Mahallesi’nde, plan işlevi TEK indirici merkez alanı olan 3 bin 260 metrekare büyüklüğündeki arsayla ilgili plan değişikliği önerisi hazırladı.   
Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile TEK indirici merkez alanı plan işlevi, resmi kurum alanı (emniyet hizmet alanı) olarak değiştirildi.

Yatırım kararı olmayınca plan işlevi değiştirildi

Bölgeye kalıcı bir karakol binası yapılmasını sağlayacak olan öneri plan değişikliği Kepez Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu.
Plan değişikliğine konu parsel, Toptancı Hal Caddesi ile 2371 Sokak üzerinde bulunuyor.  
CK Enerji Akdeniz Elektrik Şirketi de, söz konusu parsel üzerinde bir yatırım kararırın bulunmadığını resmi yazı ile Kepez Belediyesi’ne iletti.

Karakol binası planı mecliste onaylandı

Bölgede emniyet hizmet alanının bulunmaması ve bölgedeki asayişin sağlanması ihtiyacından dolayı TEK indirici merkez alanında plan değişikliği yapılması talep edildi. CK Enerji Akdeniz Elektrik Şirketi’nin yatırım kararının bulunması ve bölgedeki emniyet hizmet alanı eksikliğinin karşılanabilmesi amacıyla imar planı değişikliği hazırlandı.
Plan değişikliği de, Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında oy birliği ile kabul edildi.  Plan değişikliği ile 3 bin 737 metrekare emniyet hizmet alanı üretilmiş oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, onaylanmasından sonra plan değişikliği kesinleşmiş olacak.

“Her zaman Emniyet Teşkilatımızın yanındayız”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yıllarca atıl halde bulunmasından dolayı çevre kirliği oluşturan bir arsayı, plan değişikliği ile yatırım yapabilir hale getirdiklerini söyledi.
Mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözmeleri sonucu bölgede gecekonduların yerine modern konutların yapılmaya başlandığını belirten Başkan Tütüncü, “Bölge modern konutları, okulları, sosyal tesisleri tamamlanan alt ve üst yapı hizmetleriyle, yeşil alanlarıyla güzelleşiyor ve şehirleşiyor. Şehirleşen bölgemizin kamu tesisi taleplerini karşılamaya yönelik çalışmaları da yapıyoruz.  Bilindiği üzere bölgede bulunan Kepez Polis Merkezi’miz, ihtiyaçlara cevap veremeyen küçük bir binada hemşehrilerimize asayiş hizmeti sunuyor. Yaptığımız plan değişikliği her zaman yanlarında olduğumuz Emniyet Teşkilatımız için modern ve güvenli bir karakol binasının yapılabileceği bir arsayı üretmiş olduk. Şimdi de, devlet, belediye ve hayırsever işbirliği ile karakol binasının bölgeye yapılmasını sağlamak için çalışacağız.”

Devlet, belediye ve hayırsever katkılarıyla daha önce Kepez ilçesinde Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkez Amirliği ile Altınova Polis Merkezi inşa edilmişti.

 

 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Renault’da Aralık ayında cazip fırsatlar

Renault, Aralık ayında Clio HB, Clio Sport Tourer ve Megane Sedan modellerinde cazip faiz oranları sunuyor.

Kampanya* dahilinde Clio HB, Clio Sport Tourer ve Megane Sedan, anlaşmalı kamu bankalarının sunduğu 50.000TL kredi 36 ay vade için 0,69 faiz fırsatı ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Renault, hafif ti...

Yalnız yaşayan kişinin öldüğü 4 ay sonra ortaya çıktı

Kadıköy'deki evinde yalnız yaşayan ve kendisinden uzun süredir haber alınamayan Teoman Beysan'a ulaşamayan komşuları, evden gelen kokular üzerine polise haber verdi. Çilingir yardımıyla eve giren polis, yaklaşık 4 ay önce öldüğü tahmin edilen Teoman Beysan'ın çürümüş...

Sosyal Adalet Göz Ardı Edildi

Sosyal Adalet Göz Ardı Edildi


5 yıl önce Best Haber

2021 yılında kamu görevlileri içinde uygulanacak gelir vergisi matrahları Resmi Gazete’de

yayımlandığını anımsatan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Görünen o ki; kamu

görevlilerinin, işçilerin, maaş ve ücret geliriyle geçinen dar ve sabit gelirlil...