loader
Kepez’den şehir hastanesine 8 bin metre yol

Kepez’den şehir hastanesine 8 bin metre yol

Kepez Belediyesi, Göçerler Mahallesi’nde 372 bin 917 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak için bölgede 8 bin metre yol açtı.

Kepez Belediyesi, ilçeye ciddi bir değer kazandıracak olan Antalya Şehir Hastanesi’nin yapılacağı araziyi, mülkiyet ile imara ilişkin sorunlarını çözerek ve çevre yollarını açarak yatırıma hazır hale getirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilen 1048 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi, Göçerler Mahallesi’nde 372 bin 917 metrekarelik arazi üzerinde yükselecek.
Kepez Belediyesi, bu arazinin mülkiyet sorunlarını çözerek ve imar planlarını yaparak, şehir hastanesi yatırımın ilçeye gelmesini sağladı.
Daha sonra hastanenin yapılacağı bölgedeki belediyenin sorumluluğundaki imar yolları açıldı.
Fen İşleri Müdürlüğü, dev sağlık tesisinin yapılacağı Masa Dağı bölgesinden şehrin dört bir yanına bulvar büyüklüğünde yeni yollar inşa etti.

Hastaneden Antalya Bulvarı’na 35 metre genişliğinde yol
Şehir hastanesi, güney kısmında yapımı devam eden 35 metre genişliğinde ve 3 bin metre uzunluğundaki yol ile şehrin ana ulaşım güzergâhlarından biri olan Antalya Bulvarı’na bağlanacak. Belediye meclis kararıyla Göçerler ve Fatih mahallelerinden geçen yola, Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi ismi verildi. Bu caddeden hastane arazisine bağlantı yolu da yapıldı.

Hastane ilçenin doğusuna da bağlandı
Fen İşleri Müdürlüğü, şehir hastanesini, ilçenin doğu yakasına bağlayacak olan 1800 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki çevre yolunun da yapımını tamamlandı. Masa Dağı’nın doğu yakasında inşa edilen bu yol; hastaneyi, Varsak bölgesi ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayan Süleyman Demirel Bulvarı’na bağlayacak olması bakımından önem taşıyor. Bu yolun yapımında yaklaşık 1000 kamyon kaya kütlesi kırılırken, 4 bin kamyon da hafriyat kullanıldı.

Hastanenin kuzeyindeki yollar da açıldı
Kepez Belediyesi, şehir hastanesi arazisinin yanından geçen ve Antalya-Burdur Karayolu üzerinde bulunan Korkuteli Kavşağı’na ulaşım imkânı sunan Duacı Yolu’nu da genişletti. Başkan Hakan Tütüncü’nün 1. döneminde açılan yolun genişliği, bölgedeki trafik yoğunluğu dikkate alınarak 8 metreden 20 metreye çıkarıldı. Uzunluğu 1600 metre olan yolun orta refüjüne yetişmiş zeytin ağacı, zakkum ve begonvil dikildi.
Kepez Belediyesi, Şehir Hastanesi’nin kuzey kısmında da uzunluğu 1600 metre, genişliği 20 metre olan imar yolu da inşa ederek, bölgeye kazandırdı. Bu yol, sürücülere, Fatih Mahallesi’nden Antalya Bulvarı’na ulaşım imkânı sunacak. 

Kepez’den şehrin ulaşımını kolaylaştıran yollar
Antalya Şehir Hastanesi’nin yapılacağı bölgede toplam 8 bin metre uzunluğunda yol yapımını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ihtiyaca göre hastane etrafında yeni yollar da açabileceklerini ifade ettiler.  
Kepez Belediyesinin, Masa Dağı bölgesinde açtığı devasa yollar; sadece şehir hastanesi için değil, şehir içi ulaşımını rahatlatması ve bölgeye değer kazandırması bakımından da önem taşıyor.

“Hastanenin yoğunluğunu kaldıracak yolları açtık”
Antalya Şehir Hastanesi yatırımın ilçesine gelmesinde büyük emeği olan Başkan Hakan Tütüncü de, “Şehir hastanesinin etrafındaki alternatif ulaşım akslarını oluşturuyoruz.  Bununla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hastanenin bölgeye gelmesiyle oluşabilecek yoğunluğu kaldıracak trafik düzenlemelerini yerel yönetim olarak yaptık, yapmaya de devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez'de 1 milyon 179 bin 740 adet maske dağıtıldı

Korona virüs salgınının Türkiye'de görülmesinin hemen ardından salgına karşı önleyici tedbirleri hızlı bir şekilde harekete geçiren Kepez Belediyesi, hemşehrilerinin sağlığını korumak için maske üretimine başlamıştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün talim...

CHP: Emeklilere aylık 600 TL kira, yıllık 2000 TL ısınma yardımı yapılsın CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den emeklileri mutlu edecek kanun teklifi.

CHP: Emeklilere aylık 600 TL kira, yıllık 2000 TL ısınma yardımı yapılsın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yasalaşması halinde emeklilerin yüzünü güldürecek iki ayrı Kanun Teklifini TBMM Başkan...

Düşen fiyatlar markete yansımadı

Düşen fiyatlar markete yansımadı


7 yıl önce Best Haber

Hasat sezonu olmasına rağmen pahalılık azalmadı. Ramazan öncesine göre temel gıda ürünlerinde üretici fiyatları düşerken, marketlerdeki etiketlerde bir değişim gözlemlenmedi. Vatandaş 4-5 kat pahalıya sebze ve meyve almayı sürdürdü.

Hasat sezonunun açılması ile birlikte tarl...