loader
Kepez’den hayvanlara bir iyilik yatırımı daha

Kepez’den hayvanlara bir iyilik yatırımı daha

Kepez Belediyesi, ilçedeki parklarda sokak hayvanlarının mama ve su kaplarının bulunduğu alana gölgelik yapıyor.  Gölgelik ile hayvanların yemek ve su ihtiyaçlarını giderirken olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amaçlanıyor.

Hayvan dostlarımızı merhamet ve sevgiyle koruyup kollayan Kepez Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisi ekledi.
Sokakta kalan hayvanlarının yemek, su ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik örnek çalışmalar gerçekleştiren Kepez Belediyesi, ilçedeki parklara can dostlarımız için mama ve su kapları yerleştirmişti.  Şimdi de mama ve su kaplarının bulunduğu alanlar daha konforlu hale getiriliyor.

Sokak hayvanlarına gölgelik
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parklardaki sokak hayvanlarının yeme ve içme alanlarının üzerine gölgelik yapıyor. Ahşaptan yapılan gölgelik ile can dostlarımızın, yemek ve su ihtiyaçlarını giderirken yağmurlu ve güneşli havalardan etkilenmemesi amaçlanıyor. Veterinerlik Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 30 adet ahşap gölgelik, parklara monte edilmeye başlandı.

Kepez’e hayvan hastanesi
Enam Suresi 36. Ayette Allah, “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir" buyuruyor. Bu ayet gereği hayvanların haklarını korumaya özen gösteren Kepez Belediyesi, hayvan hastanesinin yapımını da 2021 yatırım programına aldı. Kedi ve köpekler için mama üreten, yuvalar yapan Kepez Belediyesi, DokumaPark’a da 64 odalı kedi apartmanı kazandırdı.  

Kediye, köpeğe, kuşa da yuva
Kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıyla Kent Ormanı’na ve DokumaPark’a 60 adet kuş evi yerleştirildi. Kuş evleri, emniyetli olması için 9 metre yüksekliğindeki direklere asıldı.
Kepez Belediyesinin Veterinerlik Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi de can dostlarımızın sağlığı ile yakından ilgileniyor.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Menüleri Geleceğin Şefleri hazırlıyor

Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 1700’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart ...

DJI Dronlar Koronavirüs’le Savaşıyor

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 koronavirüsü neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ülkede koronavirüs Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594'e u...

Polis memuru, kendisini bıçaklayan şüpheliyi vurdu

İstanbul Küçükçekmece'de eşi ve engelli çocuğuyla parkta oturan polis memuruna bıçakla saldırdığı ve polis memurunun silahla ateş etmesi sonucu yaralandığı öne sürülen kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden saldırganın madde bağımlısı olduğu ve emniyette 28 ayrı su&ccedi...